Anayasa Mahkemesi, din dersinin insan hakları ihlali olduğuna karar verdi

%70 den fazlası müslüman olan bir ülkede din dersine girmek mi belgeye tabi olacak girmemek mi? 2 gram beyni olan insan biraz düşünür ve din dersine girmek için belgeye başvurmanın devlete ne kadar gereksiz uğraş olduğunı anlar. Din dersi görmek insanlık suçu değildir devletin kanunlarla belirttiği bir müfreda koyulan 2 saatlik gereksiz bir ders. Bundan da gündem çıkartmayın abi manyak mısınız? Yapılan gündeme bak abi sanarsın okullarda sünni olmayan öğrenciyi kurşuna diziyorlar.

Ya dinime inanmayana saygım yok de geç işte, boş yapma. 50 yıl geriden geliyor ülke şu kafa yapısına bak empati sıfır.
 
%85'i Müslüman olan bir ülke de müfredatta din dersi olması size saçma geliyor demek?

Peki bu %85'in ne kadarı dine uygun bir yaşam sürüyor? Çoğunluğu deist gibi yaşayıp sorana Müslüman'ım diyor ( Bence ülkenin %85'i bile Müslüman değil ama o ayrı )

Ülke de ki din derslerinin özeti sırf İslam dinini övmek ve kitap dışında ki olaylardan çok fazla örnek vermemek böyle olduğu için de derse girmeye değmez bana göre bu derste hem insanlara din öğretilip hem de dinin tartışılması lazım
 
Zorunlu değil diyenler neyin kafasını yaşıyor ? ÖSYM bile işaretleme seçeneklerinde yazıyor zorunlu din dersi aldım diye tik atıyorsun. Adamlar gelmiş zorunlu değil diyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı