Android markaları neden hep birbirinin alt markası?

Bayağıdır kafamı kurcalıyor. Çinli telefon markalarına bakıyorum Xiaomi Huawei'inmiş. Peki Huawei neden farklı bir marka çıkartıyor? Oppo'ya bakıyorum BBK Electronics'inmiş. Realme'ya bakıyorum Oppo'nun alt markasıymış. POCO'ya bakıyorum Xiaomi'nin alt markasıymış. Vivo'ya bakıyorum o da BBK Electronics'inmiş. Peki bu telefon üreticileri neden böyle alt marka çıkarıyor madem hepsinin sahibi aynıysa?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bayağıdır kafamı kurcalıyor. Çinli telefon markalarına bakıyorum Xiaomi Huawei'inmiş. Peki Huawei neden farklı bir marka çıkartıyor? Oppo'ya bakıyorum BBK Electronics'inmiş. Realme'ya bakıyorum Oppo'nun alt markasıymış. POCO'ya bakıyorum Xiaomi'nin alt markasıymış. Vivo'ya bakıyorum o da BBK Electronics'inmiş. Peki bu telefon üreticileri neden böyle alt marka çıkarıyor madem hepsinin sahibi aynıysa?
Üst seviye ve alt seviye telefonlar farklı marka adıyla çıkıyor.

Bu yüzden Android'de oyun geliştirenlerin işi zorlaşıyor mesela bir oyunun tüm cihazlarda stabil çalışması için her cihaza ayrı ayrı optimize etmeniz gerekiyor. Oyun olarak düşünmesekte o kadar alt marka sıradan telefondan pek anlamayan kişilerin yeni telefon konusunda kararını vermesini zorlaştırıyor.

Son düzenleme:
Nasıl Xiaomi Huawei'nin alt markası?
Kaynak nedir?bu olaya çok şaşırdım.

Nasıl Xiaomi Huawei'nin alt markası?
Kaynak nedir? Bu olaya çok şaşırdım.

Huawei şirketinin marka isimlerinin alışkanlıklarından belli oluyor bence.

Huawei, Xiaomi, hep sonlarında i harfi var bu size bir şey çağrıştırmıyor mu? Bir i harfi hastalığı var.

Diğer markalardan böyle bir isimlendirme yok.

Huawei şirketinin marka isimlerinin alışkanlıklarından belli oluyor bence.

Huawei, Xiaomi, hep sonlarında i harfi var bu size bir şey çağrıştırmıyor mu? Bir i harfi hastalığı var.

Diğer markalardan böyle bir isimlendirme yok.
Bu belki tamamen tesadüftür.

Aynı marka olsa aynı arayüz yaparlardı.

Xiaomi Huawei'nin alt markası falan değil onu söyleyeyim. Bu alt marka işi sanırsam her piyasada var. Sanırsam kaliteli ürünleri ayrı markada kalitesizi ayrı markada yapıp itibar falan kazanmaya çalışıyorlar gibi bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı