Android, neden iOS'tan çok daha kullanışlı bir işletim sistemidir?

Makaleler
1
Yer
500 Republica
Videoda gerçek dünya örnekleriyle Android'in iOS'tan neden daha kullanışlı olduğu anlatılıyor. Akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırmak için varlar ve iOS ile bu pek mümkün görünmüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda gerçek dünya örnekleriyle Android'in IOS'tan neden daha kullanışlı olduğu anlatılıyor. Akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırmak için varlar ve iOS ile bu pek mümkün görünmüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Android dünya çapında geliştiricilere sahipken IOS'un tek geliştiricisi Apple. Bu da çeşitlilik ve özgürlük gibi konularda elmayı biraz geriye itebiliyor. Ama bu iOS kullanışsız demek değil. Belki Android kadar özgür değil ama fazlasıyla kullanıcı dostu bir yapıya sahip.

Açık kaynak olan her yazılım daha fazla geliştirmeye açık olur. Kapalı kaynak olan şeyler limitlidir.

Aynen öyle. O yüzden sonuna kadar özgür ve açık kaynak yazılım. Hem daha güvenli hem daha çeşitli ve özgür.

Konu tamamen açık kaynak ve özgür olmayan yazılım.
Android'i alıp siz de eğip bükebilirsiniz. iOS tarafında bu durum böyle işlemiyor.
iOS stabilite sunuyor. Android özgürlük.

Videoda gerçek dünya örnekleriyle Android'in IOS'tan neden daha kullanışlı olduğu anlatılıyor. Akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırmak için varlar ve iOS ile bu pek mümkün görünmüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Herkesin beklentisi farklı. Telefonu çok kurcalamak isteyen için Android; sadelik isteyen için iOS daha iyi işletim sistemidir.

@Erenk1905 Hocam açıkçası One UI'da gayet sade ve şık bir deneyim sunuyor. Android 10'daki gibi bloat şeyler yok. Dediğiniz karmaşıklık MIUI, FunOs ve ColorOs gibi arabirimler için geçerli bana kalırsa.

Açık kaynak projesi kimine göre Android'i tercih etme nedenidir.

LineageOS'tan sevgilerle :)
Screenshot_20230510-215534_Güncelleyici.png

@Erenk1905 hocam açıkçası One UI'da gayet sade ve şık bir deneyim sunuyor. Android 10'daki gibi bloat şeyler yok. Dediğiniz karmaşıklık MIUI, funos ve ColorOS gibi arabirimler için geçerli bana kalırsa.

One UI'ın son halini bilmediğim için sadelik konusunda net bir şey demek istemiyorum. One UI sadede olsa doluda olsa son cihazlarda ufs 3.2 ufs 4.0 gibi çok iyi okuma yazma hızları olduğu için performans olarak bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

@Erenk1905 Hocam açıkçası One UI'da gayet sade ve şık bir deneyim sunuyor. Android 10'daki gibi bloat şeyler yok. Dediğiniz karmaşıklık MIUI, FunOs ve ColorOs gibi arabirimler için geçerli bana kalırsa.
Evet üreticilerin kendi arayüzleri saf Android'e göre çok daha kullanışlı arayüz sunabiliyor.

Açık kaynak projesi kimine göre Android'i tercih etme nedenidir.

LineageOS'tan sevgilerle :)
Eki Görüntüle 1774321
CyanogenMod'un torunu. :) CyanogenMod piyasanın en iyisiydi. Şimdi Lineage OS da bence en iyi custom ROM deneyimini sunuyor.

İki işletim sistemininde farklı avantajları ve dezavantajları var. Örneğin Android açık kaynak kodlu yapısı sayesinde çok daha özgür, kullanışlı ve yeni özelliklere daha açık. İOS ise kapalı yapısı sayesinde bir tık daha stabil ve güvenli. Ben Android'i sunduğu özgürlükten dolayı daha çok seviyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı