Android, neden iOS'tan çok daha kullanışlı bir işletim sistemidir?

Maksimum özgürlük başı çeker. Ki bu özgürlük kendi içinde bile onlarca dala ayrılır. Sayısız kişiselleştirmeyi bir kenara bırakalım, özellikle medya konusunda özgürlük sağlaması bile kullanmam için yeterli bir sebep. Her türden bilgisayara istediğim şekilde bağlayıp, veri aktarımı yapabiliyorum. Ya da tarayıcı üzerinden istediğim her şeyi sonsuz özgürlükte indirebiliyorum. Bu arada neyin güvenli veya güvensiz olduğunu iyi biliyorum. O yüzden bana "aga android güvenli diil" gibi saçmalıklarla gelmeyin.

Yani Android, sahip olunan cihazdan tam verim alınmasını sağlayan bir açık kaynak işletim sistemi. Param var mı? Var. Yani aşırı derece de yüksek gelire sahip değillm, ama bu zamana kadar maddi anlamda elde edemediğim hiçbir şey yok. Yani istersem IOS kullanan bir cihaz da alabilirim. Ama almıyorum. Hem fiyatını bir telefon için gereksiz pahalı buluyorum, hem de aldığı parayı haketmeyen bir işletim sistemine ve donanıma sahip olduğu için. IOS stabil mi? Evet. Güvenli mi? Ona da evet. Ama tek övündüğü şey bu. Ha iyi bir işletim sistemidir ki burada IOS'a bok atmak gibi bir amacım zaten yok. Sadece sahip olduğu kısıtlamalarıyla telefondan tam verim alınmasını engelliyor. Ben az da olsa IOS kullanmıştım. Bilgisayara bağladım, veri aktarımı yapamıyorum. Sadece fotoğraf video değil, normal dosya neden aktarmak istemeyeyim? Açıkçası buna bile izin vermemesi IOS'u ömrüm boyunca kullanmayacağıma birnevi zemin hazırlamış oldu.

Yine de kullanan kullansın saygım var. Ama Android çöp, IOS elmas yaklaşımı sağlıklı bir yaklaşım değil. Her iki sistemin de kendine göre artısı ve eksisi var. Yani IOS'u aşırı derece de meşrulaştırmayın.

Uzun oldu, kaçtım ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı