Android Telefonda Reklam Engelleme Yöntemleri

1 vanced gibi birşey olabilir.
2 raspberry pi gibi birşeyi modeme adblocker olarak ayarlamak. Biraz pahalı ama heryerde reklam çıkmaz oluyor.

3 Bilgisayardan kullanmak. Küçücük ekranda bende yıllarca birşeyler baktım ama bilgisayar daha rahat. Hem büyük hem sesleri duyabiliyorsun hem bir sürü sekme açabiliyorsun.
 
Dinamik sayfalar, özellikle yoğun javascript temelli sayfalar, daha yavaş yükleniyor. Mesela basit html, css temelli sayfalar, yani statik sayfalar, daha çabuk açılıyor, krş: Dil Bilimi Sitesine Hos Geldiniz:)


Bunlar hep kurumsallık yanının noksanlığından. Gönüllü bir iki kişinin geliştirdiği ancak bu kadar olur. (Gerçi artık gönüllü diyemeyiz, reklam da almaya başladı, zaten ülkelere göre varsayılan arama motoru yapması karşılığında bazı arama motoru şirketlerinden para da kazanıyordu.)
Kurumsallığın, desteğin olmaması ve buna bağlı olarak ufak tefek sorunların çoğalarak büyümesi ve bunların çözülmemesi veya çok geç çözülmesi gibi gibi durumlarla karşılaşabiliyorsunuz.

Bu durumdan sıkıldım ve kaldırdım.

Chrome'dan başka neyi kullansam sanki hep eksik, kusurlu bir yanı varmış gibi geliyor, kendini piyasaya öylesine kabul ettirmiş ki web siteleri ona göre dizayn ediliyor, ayarlanıyor falan haliyle en iyi web deneyimini de Chrome veriyor.


Tarayıcı dediğin ya Chrome'dur ya da Firefox, bu kadar : ) Bu iki tarayıcıyı kendi kulvarında aşan başka bir tarayıcıya da daha rastlamadım, hepsi taklit edip yanına üç beş özellik eklemekle yetiniyor, fark ettiyseniz.

Adguard uygulamasıyla beraber Chrome kullanılabilir. Şahsen böyle kullanıyorum. Aslında Adguard DNS de temelde yetiyor ama kozmetik filtreleri uygulayamadığı için bazı reklamları kaçırıyor ve sayfanın estetik görünümünü kısmen olumsuz etkiliyor.

Chrome'la Firefox arasında mekik dokuyacağım gibi görünüyor. Firefox bence hâlâ çok güzel. Gönüllü destek ekibi de var, birkaç kere soru sormuştum. Türkiye temsilcisi bile var ve bu kişi(ler) alanında yetkin sayılabilecek kimseler. Olumsuz bir deneyimde karşımda beni dinleyecek ve sorunumu çözebilecek bir muhatap bulmak güzel şey. Üstelik bu topluluğa siz de gönüllü olarak katılabiliyorsunuz, elinizden ne iş gelirse artık ona göre iş dağılımına bakıp katkı sunabiliyorsunuz. Özgür yazılım felsefesi...

Bu arada Firefox kendi medya oynatıcısını tarayıcıya sunmuş ama yönetimi sahibince/şirketçe kısıtlanmış videolarda işlevsiz şu anda. Youtube'da falan çalışmıyor yani, ama Instagram'da çalıştığını görmüştüm.

Samsung Internet'te o saydığınız her özelliğin olması lazım, parlaklık ses falan. Soldan parlaklık sağdan da ses değişir, yukarı aşağı kaydırmakla. Desteklenmeyen modelleri bilmiyorum, sizinki ona isabet etmiş olabilir, ben Samsung dışında Vestel Venus'te de bu özelliği kullandığımı anımsıyorum, ama sizinki istinai durum olabilir. Samsung kullanıyorsanız doğrudan Samsung Members araciligiyla Samsung Türkiye'den destek alabiliyorsunuz, birkaç kere kullanmıştım, yararlı olduğunu söylemeliyim.



Tartışmalı konulara girmemek ve konudan taşmamak mevzularında haklısınız kesinlikle. Şahsımı ve beyanımı mazur görmenizi rica ederim.

***

Düşünüyorum da, sanki bazı şeylere gereksiz yere fazla anlam mı yüklüyoruz? Tarayıcı konusu gibi. Boş işler gibi geliyor, hele bu kadar uzun uzadıya bunu tartışmak falan. Fikir teatisi güzel şeydir, insana yeni şeyler kazandırır, nitekim bunu bizzat ortaya koyduk. Mana veremiyorum yine de, boş insanların boş işleri gibi karşılık buluyor zihnimde, daha mühim meseleler dururken...

Araçlara fazla takılıyoruz ve onları farkında olmadan amaç haline getiriyoruz. İyi yanı şu, araçları kullanmada pratiklik ve tecrübe kazanıyoruz. Kötü yanı, zamanımız heba oluyor ve sonuçta yararlı denebilecek, bizi aydınlatacak bir meşgaleyle uğraşmamış oluyoruz: kayıp zaman.

Ve en nihayetinde kayıp zaman sarhoşluğu...
Tesekkur ederim tum verdiginiz bilgiler icin.

Ve son yazdiklariniza sonuna dek katiliyorum. Hedefimizi (is, arastirma vb.) kolay yapmak adina arac edinirken, bir sure sonra baslibasina bir ise donusuyor onunla ugrasmak. Zaman kaybi bir kerelik olsa iyi. Isin icine merak da girince, hobiye donusup, iyice amacindan sapiyor.

Aslinda Kiwi'den sonra biraz kendime gelip, bos zaman kaybi ile habire browser aramayi birakmistim bu baglamda. Ama bu sefer de Kiwi beni olayin icine cekti. Belki Brave'de kalsaydim, bunlarin hicbiri olmayacakti.

Su anda herseyin bize zaman kaybettirmek ve ana yolumuzdan, esas dunyaya gelis amacimizdan saptirmak icin, fitratimiza yonelmemizi engellemek icin sira sira var edildigini dusunuyorum zaten.

Ve cozebilmis de degilim.. Instagram vb bir suru sonradan cikan videolu platform (ki hicbirini kullanmadim, diger ozellikleri varsa da bilmedigimden,sadece video izlenme kismini baz aldim) ve uzerine aktif sekilde kullanilan forum ve siteler, uzerine de oyun, film gibi hobiler.. Insanlar bunlara nasil yetisiyor? Okul vs isten daha cok zaman alir. Resmen baglilik, bagimlilik ve iskence gibi geliyor bana. Ben bir filmi izlerken ya da sesli not atmis arkadasimi dinlerken bile; daima hizlandirma (en az *1.5) kullanan bir insanim.. Insanlarsa sıkılmadan bilfiil bunlarla mesgul..

Temas ettiginiz noktayi; kendi adima bir tevafuk olarak algiliyorum. Bu tarayici meselelerine fazla dalmama kararimi, basariyla uygulayamadigim yuzume carpilmis oldu sayenizde.

Bu katkiniz icin de tesekkur ederim.

Zamanlarimizi; hayirlarla gecirmemizi diliyorum o halde.

Allah'a emanet olun.
 
Su anda herseyin bize zaman kaybettirmek ve ana yolumuzdan, esas dunyaya gelis amacimizdan saptirmak icin, fitratimiza yonelmemizi engellemek icin sira sira var edildigini dusunuyorum zaten.
Bu ifadeyi şöyle revize edebilirim: Kapitalist şirketler kar maksimizasyonunu amaçlar, kullanıcıları platformlarında ne kadar çok tutarlarsa, ne kadar çok vakit harcatırlarsa o kadar çok kâr elde ederler. Bunu sağlama doğrultusunda da özellikle psikolojik ve sosyolojik silahlara başvururlar. Pazarlama ve reklam sahasında bunun zirvesi yaşanır. Psikoloji ve sosyoloji üzerine okumalar yaparsanız bunu daha net biçimde görebilirsiniz.

Rica ederim.
Selametle...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı