Android'den iOS'a geçiş

Şimdilik herkese teşekkür ederim. Yaptığım kıyaslama tabii ki kendi telefonumun kamera performansı ile değil. YouTube'da samsun S22 Ultra vs iPhone 14 karşılaştırdığınızda bile fark ortaya çıkıyor maalesef. Ama denildiği gibi Android cihazlar ancak günü kurtarıyor.

iPhone 6, 2014 yılında çıkmasına rağmen halen bırakın çalışmayı çatır çatır kaliteli fotoğraf çekebilirken aynı yıl çıkan Samsung Galaxy Note 4 veya S5 şu an ancak hatıra olarak saklanıyor. Apple fan boy veya Android desdekçisi değilim ama gerçek bu.

Ayrıca Android cihazlarda "bilinçli eskitme" denilen durumun yaşandığını düşünüyorum zira mi 11 Lite ile ilk satın aldığımda çektiğim fotoğrafların kalitesi ile 1 yıl sonrakiler kesinlikle aynı değil. Bu da sizi yeni model almaya itiyor.

Kendime 21 gün süre tanıdım muhtemelen alışacağım zira mecbur alışacağım başka çarem yok. Cihaz tasarım olarak basit görünse de güzel bir MagSafe kılıf ile resmen seviye atlıyor. Acı bir gerçektir ki iPhone ülkemizde bir statü belirleme cihazı olmuş durumda. Ama dediğim gibi beni döndürmeyen tek şey cihazın kamerasının kalitesi ve bu kalitenin uzun yıllar korunabilecek olması. 14'ün kamera performansını gören kişi zaten her halükarda kendi cihazını sorguluyor. Dxmark puanlarında fark atan Android'ler olsa da genel manada toplumun çoğu flip mlip tarzı cihazları bilmezken en son çıkan iPhone modelini kesinlikle biliyor. Umarım yeni IOS'lar ile daha kişiselleştirilebilir seçenekler sunulur.

Asssistive Touch'u kullanmaya alıştım. Sessize alma, sessizden çıkma, tuş kilidi, ekran alıntısı, bildirim sorunumu böylelikle giderdim. Opaklığı en düşüğe getirince de göze batmıyor.

Elimde 6S var yazarken 1 saniyede sonra harfler geliyor ve kendi yılında çıkmış Android cihazlar hâlâ oyun bile oynatıyor kamera anlamında da daha iyiler araştırmanı öneririm.

Uzun kullanımda çöp olan Çin malı firmanın kamerlarından mı bahsediyorsunuz?

Birkaç ay sonra 3 yıllık olacak Mİ 10 5G vardı Geekbench 5 de stok ROM'da stok kernelde 3400-3500 alıyor oyun konusu hâlâ 90FPS kamera konusu (sensörünü beğenmiyorum çünkü Samsung) hâlâ ilk günkü gibi çöp nerede?
 
Pil sağlığından olabilir. Ben de 16 GB modeli kullanıyorum ve şarjı 1 olmadığı sürece akıcı bir telefon (yaşına göre - 2016 Haziran'da satın alındı).

Pili yepyeni pil sağlığı 100 ve 1 kere içi açıldı Türkiye'ye geldiği gibi alınmıştı.
Şarjım 30'dan aşağı olunca kasıyor.
 

Geri
Yukarı