Şöyle ki Android telefonlar herşeye açıktır. İçine her şey yükleyebilirsin. Sana özgürlük vaadeder. Ama buna karşılık iki tane dezavantajı vardır. Birincisi özgürlük demek risk demek. Telefon her türlü güvenlik tehdidine açık, virüs girebilir. İkincisi ve daha önemlisi ise telefon stabil değil. Belli bir süre sonra yavaşlamaya, takılmaya insanı sinir etmeye başlar. Apple telefonlar ise tam tersi daha kısıtlı bir kullanım sunar ama ilk gün nasıl akıcıysa 2-3 yıl sonra da öyledir.
Bir de işin uygulama marketi boyutu var. Google Play Appstore'a göre ucuzdur ve birçok uygulama bedavadır. Ama bildiğin çöplüktür. Uygulamalar denetimden geçmez. Her 10 uygulamadan 8 i çöptür. Kullanıcı yorumlarında ise küfürden geçilmez. Hiç yardımcı olmaz sana yorumlar. Appstore ise tam tersi birçok uygulama paralı ama kalite çok yüksektir. Hem kullanıcı yorumlarında hem de uygulamalarda. Genel olarak aradaki farkı böyle açıklayabiliriz.
Mercedes'te kendimi bildim bileli aynı tasarımı kullanıyor. Çünkü tasarım güzel, değiştirmeye gerek duymuyorlar.Şu an ki Iphone6'ya bir bakın 3'ün tasarımınına çok benziyor.
En büyük artısı da böyle egzantrik rakiplere sahip olması. Ios kullanıcısı iseniz dört yandan telefonunuzun işlemcisinden ramine giydirilir. Bu arkadaşlara aç telefonu deyip telefonunuzun stabilitesi ve hızıyla kendilerinin en yeni iphoneu versen geçmem dedikleri telefonlarının boynunu bükük bırakabilirsiniz.Ios androide göre daha stabil çalışıyormus, daha az kasıyormus falan vb. Ben s4 kullandım uzun bi sure suan s3 kullanıyorum. Iphone un en sonunu verseler degismem. Android özgürlüğü yok bi kere ios ta.
Bir sony kullanıcısı olarak 20.7 Mp G lensli bir kamera ve 4k video çekme imkanı bunu Iphone de satın alma fiyatı 1000 dolar ayrıca Playstasion uygulaması da cabasıGüvenliği, ekranı, kameranın bekletmeden hemen çekmesi, iTunes, Cydia maceraları, iOS arayüzü ve stabilitesi, 3 yıl yazılım desteği, bir de havası![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.