Vorthionz
Decapat
- Makaleler
- 1
Anladım, tabii ki bazı şeyleri bilmiyor olmanız hiç garip değil sadece ben biraz takıntı düzeyinde ilgilendim seri ile. Final ile ilgili tüm olay örgüsünü anlamanız epey güzel fakat yanlış anlaşılmasın sizi teyit etmiyorum, sadece nasıl anladığınızı öğrenmek istiyorum. Müsait olduğunuz zaman finalin felsefesi dışında Mayuri'nin etkisi, upa meselesi, Okabe'nin tüm bu olaylara kendi sebep olma yani zaman döngüsü gibi meselelerden ne anladığınızı sizin açınızdan öğrenmek isterim. Final derince araştırıldığında aslında aşırı komplike fakat tabii sizin kötü son bekleyişiniz vb. durumları göz önüne alırsanız final belki de beklediğiniz gibi olmamış olabilir, sizin de dediğiniz gibi herkesin memnun olacağı bir son mümkün değil. Yani finalin beklediğiniz gibi olmaması durumunu kişisel ve normal görüyorum. Sizden sadece fikrinizi almak istediğim şey finaldeki olay örgüsünden ne anladığınız ve detayları Kurisu'nun ölmesini etkileyen ana faktör ve faktörler denebilir, her ne kadar bu kelimeler anlatmak istediğime kifayetsiz olsa da umarım sizden neyi öğrenmek istediğimi anlamışsınızdır. ayrıca kafanıza hala takılan bir şey veya çelişki varsa hala söyleyebilirsiniz. Değişmeye debilir fakat belki finale olan bakış açınız değişebilir (basit mi sorusunun cevabı açısından)
İstediğiniz zaman cevap verebilirsiniz, cevap vermek için burada olacağım.
Tamam hocam yarın konusalım bu konuyu dedigim gibi telefondan yazmayi hiç sevmiyorum. Ayrica yoruldum artik.
Hocam öncelikle bu kadar geç cevap verdiğim için özür diliyorum. Şu sıralar meşguldum aktif olamadım. Gecikme yüzünden özür diliyorum. Ben ne anladığımı anlatayım o zaman. Aradan biraz zaman geçtiğinden bazı şeyleri unuttum sanırım. Taze taze yazmak daha iyi olurdu ama bununla yetinmem gerekiyor.
öncelikle 3 adet dünya çizgimiz var. Beta, alfa ve son olarak steins; gate. Beta çizgisi animenin başlangıç noktası. Bu çizgi makise kurisunun kacınılmaz öldüğü dünya çizgisi. Okabenin yolladıgı ilk D-mail sonucunda divergence sayacı %1'i geçer böylece diğer dünya çizgisine geçmiş olur ana kahramanımız. O zaman alfa çizgisine geçiyorum. Alfa çizgisi makise Kurisu'nun yasadıgı fakat Mayushi'nin öldüğü çizgidir. Bu zaman çizgisinden bize olayları gösteriyorlar kısaca. Okabe'nin zaman sıcramaları attığı D-mailler hikaye ilerletmelerinin çoğu burada yaşanıyor. Okabe ne kadar denerse denesin dünya çizgisi çekim alanlarını geçemeyeceğini öğrenir(şimdilik). Son olarak steins; gate çizgisi. Bu çizgide hem kurisu hem de mayushi yaşamaktadır. Ayrıca 3.Dünya Savaşı engellenmiştir. Anlatılana göre en iyi dünya çizgisi budur. Alfa ile beta bize hikayeyi ve evrenin işleyişini anlatıyor kısaca. Bu dünyalarda neler yaşandıgını anlatmakla uğraşmayacagım. O yüzden direkt finalden beynimin ne anladıgını yazacağım.
okabe zaman yolculuguyla Kurisu'yu kurtarması gerekmektedir. İlk zaman yolculuğu denemesinde okabe, Kurisu'yu bıçaklamasını engellemek için babasını öldürmeye çalışmış fakat elinin ayarı olmadığından kendi Kurisu'yu öldürmüştür. Okabe Kurisu'yu kendinin öldürdüğünü öğrenince bir daha zamanda yolculuk yapmak istemiyor. Çünkü ne kadar denerse denesin Kurisi'nun ölüceğini düşünüyor. Daha önce alfa çizgisinde bunu deneyimlemişti. İlk denemesi başarısız olduktan sonra daha önceden açamadıgı videoyu açabildiğini fark eder. Videoda gelecekteki okabe şu anki Okabe'ye ne yapacagını anlatır. Steins; Gate'e geçmenin tek yolunun evreni aynı zamanda geçmişteki Okabe'yi kandırması gerektiğini anlatır. Bunun üzerine okabe zamanda tekrar yolculuk yapıp tekrar denemeye karar verir. Burada önemli olaylardan biri okabenin metal Upa'yı plastikle değiştirmesidir. Metal dedektörünü tetiklemeyen plastik bir upa almıştır. Böylece uçuş iptal edilmemiş ve uçaktaki yangın Kurisu'nun belgelerini yok ederek III. Dünya Savaşı'nın çıkmasını engellemiştir. Ayrıca Kurisu'yu bayıltıp kendi kanıyla ölü süsü vererek kandırma işlemini başarıyla gerçekleştirir. Böylece sapma %1'i aşar ve öncesinden tamamen farklı olan steins; gate çizgisine geçer.
Aklımda hala birkaç soru var size sormak isterim hocam?
Ayrıca sorduğunuz sorulara dönecek olursam.
mayushi'nin etkisinden ne kastettiğiniz tam anlayamadım. Felsefi olarak sorduysanız maalesef bir cavabım yok. Fakat yine de kendimce hikayeye olan etkisine bakacak olursam. Okabe'nin mayushi ye çok değer verdiği belli oluyor. Bu yüzden ne olursa olsun onu geri getirmeyi denedi. Bir nevi Okabe'nin motivasyon kaynağı gibi. Olayların kilit noktası gibi bir karakter. Şahsen Mayushi'yi Kurisu'dan daha cok sevdim.
upa meselesini anlattıgımı düşünüyorum. Upa sayesinde belgeler yanıyor ve steins; Gate'e geçiliyor. Aynı zamanda kelebek etkisini anımsatıyor bana.
okabe'nin tüm olaylara kendi sebep olma dediğiniz sorunuzu anlayamadım.
Son düzenleme: