Ankastreden Modeme Kablo Çekmek

Delected

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Son 1 haftadır yaşadığım kopmalar canıma tak ettiğinden nette de yapanlardan şevk alarak kablo çektirme kararına vardım.

1. katta oturuyorum ve modeme mesafe tam 30 metre.
Duvarlara clips ve diğer aksamlarla sabitleyerek eve çekme niyetindeyim.

Hangi tür kablo çekeceğimi ne kullanacağımı bilmiyorum, konu hakkında bilgisi olanları yardıma davet ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Cat-5, cat-6 . 40 metre altında cat-5, cat-6 çok fark yaratmıyor diye biliyorum ama konuya daha hakim birisi yazar. İşlem oldukça basit, zorlayacak tek yanı evin içine sokmak oluyor genellikle. Varsa krone bıçağı diye bir pense tarzı bir şey var, kabloyu ankastreye sabitlemekte kullanılıyor, temin edemiyorsan, ince uçlu bir düz tornavida da görür işini, kablonun ucunu aç içinden 2 renk seç, ankastrede senin olan yere tak, kabloyu eve çek, ucuna rj-11 soket tak modeme tak, başkada yapılacak bir şey yok.

Cat-5, cat-6 . 40 metre altında cat-5, cat-6 çok fark yaratmıyor diye biliyorum ama konuya daha hakim birisi yazar. İşlem oldukça basit, zorlayacak tek yanı evin içine sokmak oluyor genellikle. Varsa krone bıçağı diye bir pense tarzı bir şey var, kabloyu ankastreye sabitlemekte kullanılıyor, temin edemiyorsan, ince uçlu bir düz tornavida da görür işini, kablonun ucunu aç içinden 2 renk seç, ankastrede senin olan yere tak, kabloyu eve çek, ucuna rj-11 soket tak modeme tak, başkada yapılacak bir şey yok.

Cevabın için çok minnettarım. Peki bu kabloların rengi fark eder mi ?

Kabloyu yakındaki elektrikçiden tedarik ettim.
Kendisinde Cat6'nın olmadığını Cat5'inde bulunmadığını söyledi.
5 kablolu 2 hatlı kalın bir kablo verdi. 30 metre aldım, el mahkum 30 lira'da para verdim.

Umarım işimi görür.

Kabloyu yakındaki elektrikçiden tedarik ettim.
Kendisinde Cat6'nın olmadığını Cat5'inde bulunmadığını söyledi.
5 kablolu 2 hatlı kalın bir kablo verdi. 30 metre aldım, el mahkum 30 lira'da para verdim.

Umarım işimi görür.
Acele etmene ne gerek vardı internetten sipariş ederdin.:)

Akşam 7'de usta evde olacağı için el mahkum şimdiden almak zorundaydım. Ayrıca memlekette insanlık kalmamış herkes birbirinin zayıf yönünü kullanır olmuş.

Buna esnafta dahil.

Sonuçlarını paylaşırsan cok sevinirim, benim de aynı sorun var ışık tutmuş olursun. :)
Şüpheniz olmasın :)

Ayrıca merak ettim. Şimdi sonuçta Cat5, Cat6 veya telefon kablosu'da çeksem sonuçta kablo'nun 2 damarını kullanabileceğim. Elektrikçi bana sadece yalıtım farkı olur dedi. Keza o yüzdende kalınca 5 damarlı bir telefon kablosu verdi.

Burda iyi niyetime mi yenik düştüm, yoksa elektrikçi haklımıdır ?

Ayrıca merak ettim. Şimdi sonuçta Cat5, Cat6 veya telefon kablosu'da çeksem sonuçta kablo'nun 2 damarını kullanabileceğim. Elektrikçi bana sadece yalıtım farkı olur dedi. Keza o yüzdende kalınca 5 damarlı bir telefon kablosu verdi.

Burda iyi niyetime mi yenik düştüm, yoksa elektrikçi haklımıdır ?
Adam haklı çünkü yalıtımda fark olur ama o da bina içi diye hissetmezsin bile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı