Karşılaştırma Anker Soundcore Q10 vs Q30

Mayıs 2022'de aldığım Anker Soundcore Q10 ve Mayıs 2024'te aldığım Anker Soundcore Q30 arasında kısa bir karşılaştırma yapmak istedim. Belki benim gibi aklına "Geçmeye değer mi?" sorusu olanların işine yarar. Akılda oluşan sorulara genel yanıt vereceğim, çok detaylandırmayacağım. Ek sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Ortak yanlar - Q10 - Q30 olarak renklerle işaretlenecektir.

Kutu İçeriği

Kutularından AUX kablosu ve şarj kablosu çıkması konusunda ikisi de avantajlı. Farklı olarak Q30 kutusundan taşıma çantası ile birlikte çıkıyor. Bence güzel bir şey. Q10'u direkt çantaya atmak falan gerekir.

Malzeme ve Konfor

İkisinin de pedleri çok parçalanabilir geliyor bana. Q10'un pedlerini patlatıp parça parça dökülmesini izlediğim için Q30'un da ileride aynı şeyi yaşayacağına emin oldum. Onun haricinde tabii ikisi de biraz ağır ama malzemeleri kaliteli hissi veriyor. Q10'dan sonra Q30'u alınca "Oha bu ne fark?" dedirtecek bir şey görmedim. Hatta tüm gün kafamda takılı tuttuktan sonra anladım ki Q30'un kafa kısmındaki yumuşaklık aslında biraz rahatsız edici ve kafayı sıkan bir yapısı var. Q10 o kadar sıkmıyor. Ayrıca Q30'un pedlerinin olduğu kısım döner yapıda fakat Q10'da böyle bir özellik yok. İkisi de içe katlabiliyor, öyleli.

Q30'un kafa kısmındaki yumuşak yer ve pedleri ilk haftalardan biraz şekil değiştirdi ve kötü görünüyor fakat Q10'un sadece bir kısmı yıllardır çiviye astığım için biraz göçük. O çiviye Q30'u assam herhalde kafa kısmı parçalanacak.

Q10 düz saçımı dalgalandırmazken Q30 biraz sıktığı için saçımı dalgalandırıyor. Örneğin bugün saçımın dalgalı görünmesi rahatsız etti ve şapka takıp çıkmam gerekti. Dikkat eden biriyseniz not düşeyim.

Kablolu Kullanım

Kablolu olarak Q30 o kadar berbat bir ekolayzer ayarıyla takılıyor ki 5 dakika bile katlanamadım, çıkarttım. Laptoptaki ekolayzer ayarları bile kurtarmadı. Boğuk ve rahatsız edici bir sesi vardı. Sanki 10 liralık kulaklık gibi çalışıyordu.

Kablolu olarak Q10'dan fazlasıyla memnunum. Kendi ekolayzer ayarı da iyi fakat laptopa bağlayınca ve gerekli ayarları sistemden yapınca oldukça iyi performans veriyor. Zaten kablolu kullanım gerektiğinde direkt Q10'a geçiyorum. Q10 hazır olarak her zaman laptopa bağlı ve 2 yıldır verdiği ilk günkü performansını korur şekilde kaliteli ses veriyor. Şaşırtıcı şekilde ilk 1-1.5 yıl kabloluda uğultulu bir ses yaptığı oluyordu fakat son zamanlarda hiç duymadım. Kendiliğinden geçti. Oyunlarda da sorun yaşatmadan sesleri iyi duyuruyor.

Kabloluda ikisinin de tuşları çalışmıyor. Şarjları da gitmiyor çünkü kulaklık tuşundan bağlanmıyor, takıp kullanıyorsunuz. ANC ve bass mod falan çalışmıyor. Uygulaması da kendi ayarları da çalışmıyor böyle olunca. Neyse o.

Kablosuz Kullanım

Kablosuz olarak Q10'da fark edilir bir dip ses sorunu var. Rahatsız ediyor. Ayrıca şansıma Q10'un şarj kısmına kabloyu sokunca çıkarmak imkansız oldu. Bozuk herhalde. Ben de 2 yıldır hiç şarj etmedim ama arada gerektiği zaman kablosuz çalışabiliyor. Nasıl bir batarya koymuşlarsa, bitmedi. Tabii dediğim gibi belki 30-40 sefer kablosuz kullanmam gerekmiştir o kadar. Uzun uzun oturup müzik dinleyeyim kablosuz dediğimde mutlu olmuyorum. Q10'un kablosuz kullanımında dip ses olmasa zaten kablolusundan daha iyi oluyor çünkü bass modu var. Mikrofonunu bilmiyorum. Uygulama desteği olmaması Q30'dan farkını belli ediyor.

Kablosuz olarak Q30'dan fazlasıyla memnunum. Kendi ekolayzer ayarı çöp gibi fakat mobil uygulamasını tablete kurdum, hesap ve oradan ayarladım. Zaten başka türlü katlanılacak bir kulaklık değil. Herhalde uygulamayı kuralım diye böyle yapmışlar. Neyse. Akustik olarak uygulamasından ekolayzer ayarlayınca Q10'a yakın bir ses performansı oluyor. Öyle ahım şahım bir fark yok yani daha kaliteli bir ses sunduğunu söyleyemem. Kablosuz kullanım gerektiğinde Q30'a geçiyorum ve tuşundan açıyorum. Genelde ANC açık kullanıyorum fakat belki haftada bir şarj ediyorumdur. Hiç zaman tutmadım. Uzun süre götürüyor. Muhtemelen vaat ettiği süreyi veriyordur. Laptoptan kalkıp içeri gidip uzaklaştığımda sağ tarafa birkaç saniye dokunup ANC kapatıp transparency moda geçiyorum, bunu ayrıca tuşuyla da yapabiliyorum ve etrafı rahat duyuyorum. Normal modda kullanmıyorum zaten onun için Q10 var. Dip ses yok. Gecikme de yok. Arada canı sıkılıp bağlanmak istemiyor ama kapatıp açınca falan düzeliyor. Aynı anda tablete de bilgisayara da bağlı kalıp çalışabiliyor. Oyunlarda da sorun yaşatmadan sesleri olması gerektiği gibi veriyor. Mikrofonunu bilmiyorum. Q10'dan farklı olarak bass tuşu yok, zaten uygulama şart olduğundan sorun değil.

Neden Q10 varken Q30'u alınır?

Kablosuz da kablolu da kullanmak için Q10 almıştım fakat okuduğunuz üzere kablosuzda iyi durumda değildi. Q30'un da ANC moduna ihtiyacım vardı. Q10 için garantiden yeni ped istemiştim fakat siyah kulaklığa kırmızı göndermek gibi bir çirkinlik yaptılar. Onu takarken de kulaklığı kırarım falan diye düşündüm. Henüz takmadım ama biraz yedek dursun diye aldım denebilir çünkü o sırada indirimdeydi. 2022'de 500 TL'ye Q10 aldıktan sonra 2024'te 1999 TL + Nays indirimiyle ve cashback ile birikmiş parayla neredeyse 1600 TL gibi bir paraya Q30 alınabildiği için değer göründü. Memnunum da. Belki ileride dışarıda da kullanabilirim diye düşünüyorum. Çok ihtiyacım var demiyorsanız ve kablosuz olarak Q10'dan memnunsanız değecek bir yatırım değil.
 
Son düzenleme:
Hocam Q30'dan Q10'a gecersem nasıl bir dusus yasarim? Ergonomisi nasıl? Biraz bahsetmissiniz ama. Q30 benim kulagimi agritti icin iade ettim.
 
Hocam Q30'dan Q10'a gecersem nasıl bir dusus yasarim? Ergonomisi nasıl? Biraz bahsetmissiniz ama. Q30 benim kulagimi agritti icin iade ettim.

Yalan değil ben Q10'un pedlerini de kafa kısmını da daha çok sevdim. Düşüş olmaz ama kablolu kullanacaksanız iyi olur. Kablosuz önermem.
 

Geri
Yukarı