Anksiyete ve kötümserlik sorunu

Daha fazla  
Merhaba iyi sosyaller! Çok uzun süredir bu sorunu yaşıyorum. İlaç kullanmak istemiyorum, stres dolayısıyla ürolojik sorun yaşıyorum. Uzun bir süre oldu. KPSS gireceğim ve stresi artık yönetemiyorum, başarımı düşürüyor. Sürekli "ya olmazsa, ne yapacağım? KYK borcu vs..." Ne yapabilirim, lütfen?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, anksiyete hastası olan yakın bir tanıdığım var. Yıllardır bu durumdan muzdarip. Farklı ilaçlar kullandı yine de bariz olmasa da evet değişiklikler oldu. En azından %40'a yakın rahatlama hissi yaşamıştı. Eğer artık baş edemiyorsan ilaç en iyi seçenek üstelik bilinenin aksine her ilaç aptallaştırmaz veya sersem sersem gezmezsin. Buna kendin karar ver. Ondan önce illaki düşüncesi sana huzur ve mutluluk veren anıların, düşüncelerin vardır. Bunları düşünmeye ve hislerine kontrol etmeye çalış. Çokça kişisel gelişim kitabı oku korktuğun şeylerle baş edebilecek yolu bulmana yardımcı olacaktır.

Merhaba, anksiyete hastası olan yakın bir tanıdığım var. Yıllardır bu durumdan muzdarip. Farklı ilaçlar kullandı yine de bariz olmasa da evet değişiklikler oldu. En azından %40'a yakın rahatlama hissi yaşamıştı. Eğer artık baş edemiyorsan ilaç en iyi seçenek üstelik bilinenin aksine her ilaç aptallaştırmaz veya sersem sersem gezmezsin. Buna kendin karar ver. Ondan önce illaki düşüncesi sana huzur ve mutluluk veren anıların, düşüncelerin vardır. Bunları düşünmeye ve hislerine kontrol etmeye çalış. Çokça kişisel gelişim kitabı oku korktuğun şeylerle baş edebilecek yolu bulmana yardımcı olacaktır.
İlaçtan korkuyorum açıkcası.

Bir arkadaşa bu yazıyı yazmıştım başka bir konuda. İsterseniz bir göz atın. :)

Hocam insana havf (korku) damarı kendine dikkat etmesi için verilmiştir. Misal ateş gördüğü zaman tutup ateşe atlamasın. Korku damarımız olmasa ateşe cup diye atlayabilirdik. :) Bu damarı gereksiz kullanmaya gerek yok, gereksiz vesveselere düşmeye gerek yok. Çok sevdiğim birisi anlatıyor: Bir gün kayık ile karşı kıyıya geçeceğiz. Ama yanımdaki kişi kayığa binmek istemiyor. Ona sordum ''Neden binmiyorsun?'' diye. Bana dedi ki ''Kayığın batmasından korkuyorum.''. Sonra tekrar sordum ''Buradan günde kaç kayık geçer?''. ''1000 ile 2000 arası'' dedi. ''Peki senede kaç kayık batar?'', '' Ya bir tane ya iki bazen hiç batmaz.''. Sonra ona dedim ''Madem bu kadar düşük bir ihtimal (1/365.000) havf etmeye gerek var mı?''. Başımıza sıkıntılar gelebilir, Allah (c.c) korusun.

Ekleme: Rızkı veren Allah'tır. Hasan Basri Hz. söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam.
''Kur'an-ı Kerim'in iki kapağı arasındakileri okudum.
90 yerde Allah’ın rızka kefil olduğunu gördüm.
Sâdece bir yerde ise şeytanın insanı fakirlikle korkutacağını gördüm.
Ve insanın, Rabbinin 90 yerdeki vâdini unutup şeytanın sâdece bir yerdeki yalanına kandığını da gördüm.'' :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı