Anlık çarpan elektriğin etkisi

Yer
İstanbul
Evdeki lambalardan biri direkt buattan elektriğini alıyordu. Artık kullanmadığımız için çıkartmayı düşündüm. Doğru şarteli indirdiğimi sanıp kabloları uçlarından kestim. Tam işim biterken bir anda bir çarpma hissettim ve hemen elimi çektim. Zemin parke, üstünde naylon ve ben de naylonun üzerinde bir merdivendeydim. Görünürde ve hissiyatta bir şey yok. Hem evin ana şarteli hem de dairenin içindeki panodaki şartelin ikisi de atmadı. Zararlı bir etkisi olmuş mudur? Sonradan bir etkisi çıkar mı? İnternette aradığımda çok çeşitli yanıtlar var, hangisine inanacağımı bilemedim.

Ben de birkaç kez hafif şekilde çarpıldım bir sorun olmadı. Eğer şiddet çok değilse pek bir şey olacağını sanmıyorum ama yine de bir sağlık kontrolünden geçmekte fayda var.

1 yıldır çalışıyorum 380 220 karışık 5 defa çarpıldım. Uyuşma filan yoksa sorun olacağını sanmıyorum. Uyuşma olanları hastaneye yolluyoruz direkt biz. Eğer aklında soru işareti kalırsa git direkt acile

Muhtemelen faz'ı ellediniz ve çarpıldınız. Anormal bir şey olacağını sanmıyorum merak etmeyin eğer biraz uzun süre çarpıldıysanız bütün enerjiniz boşalır, o günü halsiz olarak geçirirsiniz. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi uyuşma var ve uzun bir süre sürüyorsa hastaneye gidin sinirleriniz zarar görmüş olabilir.

Burda size ufak ders verilmiş😂 hangi sigorta olduğuna emin olmanız gerekiyordu, kaçak akım rölesinin atması lazımdı. Kendinizi izleyin aşırı halsizlik uyuşma vs hissederseniz acile başvurun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı