Annem Almanya'da beni yanına nasıl alabilir?

Annen Alman biriyle evlendiği için annen de sende evliliğe bağlı oturum izni alabilirsiniz. Vatandaşlık değil bak oturum izni. Karıştırılmasın. İlk olarak oturum izni annen ve sen için bir kaç yıl verilir. Son bu süreyi uzatabilirsiniz. Bu süre içerisinde bir suç falan işlememeniz lazım tabii ki.

Annen alman biriyle evlendiği için annen de sende evliliğe bağlı oturum izni alabilirsiniz. Vatandaşlık değil bak oturum izni. Karıştırılmasın. İlk olarak oturum izni annen ve sen için birkaç yıl verilir. Son bu süreyi uzatabilirsiniz. Bu süre içerisinde bir suç falan işlememeniz lazım tabii ki.

Hocam peki annem ve ben oturma izni aldık kaldık bu süre içerisinde bir işe girip çalışma imkanım var mıdır? Son olarak vatandaşlık alabilir miyim alabilirsem kaç yıl oturma iznim olduktan sonra alabilirim. Teşekkürler.

Vatandaşlık almaya 5 yıl sonra hak kazanıyorsun. İş için ise A2 dil belgesi gerekli. Tabi A2 olmadan da sigortasız işlerde çalışabilirsin iş veren bulursan. Sigortalı bir iş için A2 gerekli.

Vatandaşlık almaya 5 yıl sonra hak kazanıyorsun. İş için ise A2 dil belgesi gerekli. Tabii A2 olmadan da sigortasız işlerde çalışabilirsin iş veren bulursan. Sigortalı bir iş için A2 gerekli.

Çok teşekkür ederim. Annem Almanya'ya gittikten hemen sonra benim vize ile birkaç yıl oturma izni alabiliyor olmam gerçekten çok sevindirdi.

Annenin önce gitmesine gerek yok, annen ile birlikte başvurularını yapabilirsin.

Üniversite”yi Türkiye'de okuyayım diyorum sizce hatamı yapıyorum. Almanya'da yeni olacağım için hemen üniversite falan zorlanabilirim. Ya da üniversite okumam Almanya'da lise diploması ile yaşayabilirim.

Vatandaşlığımın olması gerekmez mi peki.
Hayır.
  • Mezun olduğunuz kurumdan alacağınız lise diploması.
  • ÖSYM yerleştirme yani üniversiteye giriş yeterlilik belgesi.
  • Başvuracağınız üniversiteye yazılmış niyet mektubu.
  • Pasaport.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • İngilizce ve Almanca dili yeterlilik belgesi. Almanya’da üniversite başvuruları için genel olarak İngilizce’de TOEFL 550 ya da IELTS 6.5 test sonuçları yeterlidir. Ancak bazı üniversiteler ve programlar için sizden Almanca dil yeterliliğinizi kanıtlamanız istenir. Bu durumda yapmanız gereken ise TestDaf (üniversiteye giriş Almanca dil sınavı) ya da DSH (yabancı dil olarak Almanca testi) yeterlilik belgelerine sahip olmanızdır.
Hayır.
  • Mezun olduğunuz kurumdan alacağınız lise diploması.
  • ÖSYM yerleştirme yani üniversiteye giriş yeterlilik belgesi.
  • Başvuracağınız üniversiteye yazılmış niyet mektubu.
  • Pasaport.
  • Biyometrik fotoğraf.
  • İngilizce ve Almanca dili yeterlilik belgesi. Almanya’da üniversite başvuruları için genel olarak İngilizce’de TOEFL 550 ya da IELTS 6.5 test sonuçları yeterlidir. Ancak bazı üniversiteler ve programlar için sizden Almanca dil yeterliliğinizi kanıtlamanız istenir. Bu durumda yapmanız gereken ise TestDaf (üniversiteye giriş Almanca dil sınavı) ya da DSH (yabancı dil olarak Almanca testi) yeterlilik belgelerine sahip olmanızdır.
Ayrıca dil yeterli değilse 1 yıl Almanca hazırlık görürsün. Bu ya üniversite içi ya da anlaşmalı bazı kurumlar oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı