Annem evi terk etti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşımızın annesine vurması ile ilgili olarak, genç de bir arkadaşımız hata yapmış ama hatasını da anlamıştır muhtemelen. Fakat bazı arkadaşların yazdığı "Keşke daha beter vursaymışsın." veya "Keşke teyzene de dayak atsaymışsın." tarzı söylemleriniz fazlasıyla korkutucu ve tüyler ürpertici. Bunu arkadaşımızın yaşadığı olaydan bağımsız konuşuyorum. Kimseye hicbir şart altında, ne olursa olsun şiddet uygulayamazsınız, hele hele şiddet uygulamaya teşvik hiç edemezsiniz. Bu bir suç. Birisi size fiziksel olarak zarar verecektir, zarar göreceğinizi hissetmişsinizdir, kendinizi korumak için mecburen şiddetle karşılık verirsiniz. Bunun haricinde karşınızdaki kişinin size kötü davranması veya kışkırtması size şiddet uygulama hakkı tanımaz. Karşınızdaki kişi size sözel şiddet uyguluyorsa, siz de sözel olarak karşılık verirsiniz. Veya arkanızı döner, uğraşmaz, cevap vermezsiniz.
Arkadaşımız daha reşit bile değil, oldukça genç, annesinden bu tarz sözleri duymak ona ağır geldi muhtemelen ve hata etti, vurdu. Vurmakta haksız kesinlikle ama yaşadığı olayın paniği ve genç olmanın verdiği kontrolsüzlükle hata etmiş. Keşke etmeseymiş. Ama ben kendisinin hatasını anladığını be bu konuda kendisini düzelteceğini düşünüyorum.
Fakat burada kim bilir kaç yaşındaki heriflerin, genç yaşta bir arkadaşı şiddet uygulama konusunda teşvik etmesi kadar da rezil bir hareket yok. Kendinize çeki düzen verin, yazdıklarınızı da iki kere okuyun öyle paylaşın.
 
Sistemden pcden falan bahsetmeniz çok garibime gitti sona doğru gelene kadar üzülmüştüm sonra trendyol yorumu gibi yazdığınızı gördüm aileniz için üzgünüm ama rtx 3090 sistem size huzur vereceğini sanmıyorum ;)
 
Sistemden pcden falan bahsetmeniz çok garibime gitti sona doğru gelene kadar üzülmüştüm sonra trendyol yorumu gibi yazdığınızı gördüm aileniz için üzgünüm ama rtx 3090 sistem size huzur vereceğini sanmıyorum ;)
Hocam onları yazma sebebim orada yazdığım gibi teyzemin bana söylediği lafla ilgiliydi. Yine de yorumunuz için teşekkürler.
 
Baban için geçmiş olsun, "anne" konusunda en iyisini yapmışsın, keşke teyzeninde sağına vursaydın.
 
Bu konudan sonra bir kez daha anladım ki evlilikte 3. kişi araya girince iş bozuluyor. Bu genelde bir akraba oluyor. Bizde de hep evde gürültü, ağız dalaşı vs oluyor ama kimse birini gazlamadığı için akşam telrar aynı sofraya oturulup konuşuluyor mecburen de olsa. Bende içimi dökmek isterdim ama arkadaşın konusu, susacağım.
Küçük Not: Kendini gazlayanları es geçtim.


Bence hocam teyzenizi evden uzak tutun. Eğer anneniz teyzeniz ile aynı evde yaşıyorsa ikisini de eve almayın. Emin olun daha kötü olacaktır her şey. Babanızı da ayrılmaya ikna edin. Onsuz yapabilir, hatta daha iyi yapar.
 
Hocam insanların babası ile arası sağlam olunca cidden tam bir arkadaş kafası oluyor. Beraber çok eğlenmeye dikkat edin. Anneniz hakkında üzüldüm ama hayat bu yapacak bir şey yok :(
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı