Annem ile babam boşanıyor, hangi tarafta kalmalıyım?

Öncelikle geçmiş olsun benim de annem babam boşandı ben annemin tarafını seçtim çünkü bana hayatımda en çok değer veren kişi o diye düşünüyorum sende sana kim daha çok değer veriyorsa onu seçmelisin.

Birkaç gün önce annemle babam kavga etti; akşam sözlü, ardından dün de babam beni ve annemi çağırdı ve konuştuk. Ardından babam aşağıya beni çağırdı. Arabaya bindik, konuştuk. Ben küçüklüğümden beri babacıyımdır. Benim 8 yaşında bir erkek kardeşim var. Kardeşim de yanımızdaydı, saatlerce ağladı. Babamla konuştuk işte, ne tarafla yaşayacaksın diye. Ben babamı istiyorum fakat nasıl olacak, nasıl alışacağım? Kardeşim daha 8 yaşında. Bu yaşta psikolojisi bozulacak ve babaannem gelecek. Onunla beraber yaşayacağız. Ne yapmalıyım sizce? Annesi babası ayrılmış olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Allak bullak oldu kafam. 15 yaşındayım henüz.

Annemle aramız o kadar iyi değil.

Bende 15 yaşındayım ben annemde kalıyorum ama sen babanı seviyorsan babanda kal annenle görüşürsünde.

Kısaca okumaya çalıştım zamanım olmadığı için annen baban ile kalmanızın daha iyi olacağını söylemiş kaldı ki siz de babanız ile kalmak istiyorsunuz babanız ile kalmanız iki tarafı da mutlu eder diye düşünüyorum. Ancak kesinlikle annen ile olan bağlantını kesme annen ile babanın görüşmüyor olması seninde onlarla görüşmeyeceğin anlamına gelmiyor.

@weexcr Öncelikle ortada kişilerin karakterlerine dair bir veri olmadığı için onu yap, bunu et demek çok da doğru değil. Ayrıca sizin de ebeveynlerinizin sorunları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığınız da belli oluyor.

Onların kararlarını değiştimeye çalişmayın, öğrenebilirseniz, sorunları öğrenin. Ona gore bir yol belirleyin. Sonrasında kiminle kalacağınıza ise size en fazla yol göstermeye niyetli insanı seçin ki bu konuda yeterli ayrımı yapabilecek bilgiye sahipsinizdir. Ayrıca kardeşinize destek olabilecek en önemli insan şu anda sizsiniz, çünkü, yetişkinler kendi üzerlerindeki baskıdan dolayı genelde çocukluklarını unutuyor ve kendilerinde yapılan hataları çocuklarında da yapabiliyorlar. Müsterih olun, insanların anlaşamayıp sağlıklı bir şekilde ayrılması, zorlama ile o ilişkiyi yürütmeye çalışmasından iyi olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı