Annem ve uyku sorunları

Makaleler
2
Akşam uykum olmuyor bende sabahlıyorum. Annem yat, yat, yat deyip duruyor. Uykum olsa yatacağım diyorum. Yatağa yatınca uykun gelir diyor. Kaç kere denedim ama olmadı. Ne yapmam lazım ve ne söylemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ona Proletarya diktatorlugunu anlat. Zayifligini gosterdigi anda Lenin'i, Stalingard'in oykusunu anlat. Sersemleyecektir. Ardindan uykunun gelmedigini ve uyumayacagini soyleyip alnindan op.
@282742 Bunları dedikten sonra da kafanı korumaya al, güdümlü anne terliği hedefini genelde bulur. :D

Yaşın gereği ne dersen de çok dinleyeceklerini sanmıyorum, bazen çözüm kolay olmuyor ne yazık ki. Kaderine razı olmanı öneririm. :D Kendi hayatın hakkında kendi kararlarını verecek duruma gelene kadar düzenini ailene göre kurabilirsin. Mesela 1 günlük sağlam bir uykusuzluk ile kalkış saatlerini sabah çok erken saate alırsan akşam uyuma sorununu çözmüş olursun.

Yatağa yatınca uykun gelir diyor.
Bu cümle bana aileden uzakta geçen eğitim yıllarımı hatırlattı. Millet kızlarla sevişirken benim kitaplara seviştiğim dönemde, kısa aralıklarla aile görülmeye gidilir ve içiniz orada da tembellik yapmak için rahat etmezdi. Anne yemeklerini, tatlılarını yedikten sonra bu kadar tembellik yeter deyip yine oturursunuz dersin başına. Güneşi batırıp, güneşi doğurursunuz.

Sonra anne gelir der ki ''oğlum hadi yat, geç oldu, yeter.''
-Uykum yok ki. Tavanla hayal kurmak yerine verimli vakit geçirmem lazım.
+Abim kadar asabi değildim ben. Annem kırmazdı beni, sen bilirsin derdi hep. Evet, bilirdim ben ne yapacağımı.

İşte öyle, eskilere götürdü konu biraz beni... Büyüdükçe anlayacaksınız, şu an ailenizin sözünü dinleyin. Vardır bir bildikleri büyüklerin.

Bende de aynı sorun var bir sorun daha var oruç.
Oruç tutuyorum nedenini felan sormayın aslında tam ergen de sayılmam da işte hazırlık. :D

Niye sorun olsun ki, sahurda bol bol yoğurt ye, ayran iç. Onun haricinde bir gün sabahla ve hiç uyuma. Ertesi gün gece 10 a kadar sabret, o zaman uyu. Uykunuz düzene girer.
Ama benim için tercih meselesi, geceleri uyanık olmayı seviyorum. Şimdi uyurum mesela, 12 de kalkarım yeter.

Niye sorun olsun ki, sahurda bol bol yoğurt ye, ayran iç. Onun haricinde bir gün sabahla ve hiç uyuma. Ertesi gün gece 10 a kadar sabret, o zaman uyu. Uykunuz düzene girer.
Ama benim için tercih meselesi, geceleri uyanık olmayı seviyorum. Şimdi uyurum mesela, 12 de kalkarım yeter.

Aslında uyursam da iyi uyurum bir 12'de başlasam onun ses ile uyanmazsam 6'ya kadar yolu var. :)

Uyku böyle otomatik bir şey değildir. Hayat şartlarına bakman lazım. Çok durgun bir hayat yaşıyorsan veya her gün gece takılıyorsan, yatağa yatıyorum ama uykum gelmiyor dersin tabi ki. Çoğu kişide var bu. Özellikle gece nette takılmak oyun kitap film vs. ve arkadaşlarla konuşmak şeklinde geçince vücudun gecesi gündüze karışıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı