Annemin ders baskısı

En son arkadaşım da kötü almıştı ve bana "hakkını helal et evden sağ çıkamayabilirim." Demişti. Şaka bir yana sadece senin ailen değil, çoğu kişinin ailesi böyle. Ben iyi sonuç almasaydım ne olurdu bilemiyorum açıkcası.
 
En son arkadaşım da kötü almıştı ve bana "hakkını helal et evden sağ çıkamayabilirim." Demişti :D :D :D. Şaka bir yana sadece senin ailen değil, çoğu kişinin ailesi böyle. Ben iyi sonuç almasaydım ne olurdu bilemiyorum açıkcası.

Komik olabilir senin için ama benim için çok kötü bir durum.
 
Selam arkadaşlar ben bu sene LGS'ye girdim ve beklediğimin çok altı bir Anadolu lisesine girdim. Aslında hiç kötü bir yer değil ama annem sonuçlar açıldıktan sonra bana çok kızdı. Bağırdı ben de kendimden utandım dahası giriş katta da komuşumuzun oğlu da LGS'ye girdi ve 0.50 yüzdeliğe girince annem bana çok kötü bağırd. Çünkü onun ile rekabet içerisindeydim tabii ben de yaklaşık olarak 2 ay boyunca ne annemin ne de babamın yüzüne bakamadım.

Çok pişmandım YouTube'a girdim ve bazı kanalların 9.sınıf videolarını izledim not tuttum. Annem görünce benim göz boyamak için yaptığımı söyledi ama ben gerçekten hevesliydim. Daha sonra okullar uzaktan eğitime başladı ve benim okulum gerçekten ilgiliydi ama anneme ben ne zaman okulumla ilgili bir şey söylesem beni hep tersledi. Ben çok üzülüyordum ama çalışmaya devam ettim. Bana tek yardım olan babam oldu. Beni anladı bana inancı tamdı bende yaklaşık bir aydan beri canlı derslerime giriyorum. Toplam 2 saat günde onun harici devlet kitaplarını inceleyip ders ders notlar çıkardım. Kendim video izliyordum ama annem bunların yalan olduğunu söylüyordu ama ben defterimi göstersem de gene tersledi. D.

Aha cuma günü biraz telefonuma bakarken bana senin içinde heves yok senden bir şey olmaz dedi ben ne yapayım arkadaşlar hedefim pilot olmak ama bu baskıyla hiçbir şey olamayacağım.

Aynı durumu yazışıyoruz akışına bırak hatta annene konuşma bile en son yanına geliyor falan konuşuyor. Ben annemle 10 gün konuşmadım sonra annem konuşmaya falan başladı halledildi durum ayrıca sana hevesim yok durumunu her anne baba yapar umursama bile derim.
 
Aynısı benim babamda da var. Fen lisesine çok rahat gidebilecekken ben Anadolu lisesi tercih ettim diye yapmadığını bırakmıyor. Zamanla alışman gerek.

Üstelik; sen yerinden memnunsan, orada daha başarılı olacağına inanıyorsan başkalarını ilgilendirmez. İyi bir üniversiteye girdin mi, bölümünde derece yaptın mı sen ona bak.

Başkaları sen olmadığı için senin hakkında her türlü şeyi söyler, çünkü senin ne hissettiğini düşünmezler. Sen iyi ol yeter.

Başarı her şey demek değildir. Görüyoruz önünde Prof. yazan adamların ne m*l olduğunu. Mümkün olduğunca terbiyeli ol. İnsanlar sana saygı duysun. Hakkında iyi konuşsunlar.

@Jira hocamız olsaydı çok iyi tavsiyeler verirdi ancak uzun bir ara verdi.

Hayatın boyunca bunlar sürekli karşında olacaklar. Zorluklara alışmalısın. Baskıya dayanmalısın.

Yani, sıkma tatlı canını. Gün gelir, onların yüzleri 1001 parça olur. Selametle kal...
 
Selam arkadaşlar ben bu sene LGS'ye girdim ve beklediğimin çok altı bir Anadolu lisesine girdim. Aslında hiç kötü bir yer değil ama annem sonuçlar açıldıktan sonra bana çok kızdı. Bağırdı ben de kendimden utandım dahası giriş katta da komuşumuzun oğlu da LGS'ye girdi ve 0.50 yüzdeliğe girince annem bana çok kötü bağırd. Çünkü onun ile rekabet içerisindeydim tabii ben de yaklaşık olarak 2 ay boyunca ne annemin ne de babamın yüzüne bakamadım.

Çok pişmandım YouTube'a girdim ve bazı kanalların 9.sınıf videolarını izledim not tuttum. Annem görünce benim göz boyamak için yaptığımı söyledi ama ben gerçekten hevesliydim. Daha sonra okullar uzaktan eğitime başladı ve benim okulum gerçekten ilgiliydi ama anneme ben ne zaman okulumla ilgili bir şey söylesem beni hep tersledi. Ben çok üzülüyordum ama çalışmaya devam ettim. Bana tek yardım olan babam oldu. Beni anladı bana inancı tamdı bende yaklaşık bir aydan beri canlı derslerime giriyorum. Toplam 2 saat günde onun harici devlet kitaplarını inceleyip ders ders notlar çıkardım. Kendim video izliyordum ama annem bunların yalan olduğunu söylüyordu ama ben defterimi göstersem de gene tersledi. D

aha cuma günü biraz telefonuma bakarken bana senin içinde heves yok senden bir şey olmaz dedi ben ne yapayım arkadaşlar hedefim pilot olmak ama bu baskıyla hiçbir şey olamayacağım.
Buna benzer bir durum bende yaşadım hedefim Cağaloğlu iken bir sorudan dolayı Yaşar Acar'a yerleştim buna rağmen babam beni diğerleriyle karşılaştırıp dalga geçmeye başladı babamla bu durumu konuşup üzüldüğümü anlatınca bir daha benle dalga geçmedi. Bence sende annenle bu durumu konuşmalısın.
 
Buna benzer bir durum bende yaşadım hedefim cağaloğlu iken bir sorudan dolayı yaşar Acar'a yerleştim buna rağmen babam beni diğerleriyle karşılaştırıp dalga geçmeye başladı babamla bu durumu konuşup üzüldüğümü anlatınca bir daha benimle dalga geçmedi. Bence sende annenle bu durumu konuşmalısın.

Bir de şunu söylemek istiyorum o bahsettiğim 0.50 yüzdeliğe giren çocuğun annesi her hafta ya evimize ya da annem evlerine gidiyor ama her geldiğinde ve annem gittiğinde çocugunu övüyor okulunu övüyor ve annem bunları duyunca bana gene bağırıyor ben ne yapayım evden mi kovayım bıktım artık yok onun lisesi daha iyi yok kitapları çok daha iyi bıktım artık.
 

Geri
Yukarı