Anonymous Çeviri pahalı mı?

Anonymous un çevirileri oldukça iyi açıkçası çevirisinin kalitesine lafım yok ama dediğiniz gibi fiyatları çok uçuk önceden üyelik alıp birkaç yamasını kullandım çünkü bu yamalar yoktu ücretsiz çeviri kaynaklarında bir de olsa bile bazıları bozuk oluyordu anonymous un burada unsuru yamaları hep güncel onu geçtim.
Yaptıkları şey yasal değil kesinlikle ortamlarında bulundum sadece bir tane yetkili olan felix adlı kullanıcının desteğinden memnun kaldım diğer üyeler pek iyi tipler değildi bana göre onu geçtim gene ücrete gelim cidden fazla yani 108 TL bayağı fazla her yeni yama çıktığında 108 fazla ama şöyle olsa tamam derdim 50 TL olsa yama tamamdır sorun yok ama 108 TL de çok uçuk be bir de yasal bir şey değil dediğim gibi benim düşüncelerim bunlar.

Adamlar yapay zeka ile çevirip üzerinden geçiyorlar oldu sana "büyük emek". Ücretsiz makine çeviriler var onlara yönelin mis gibi, onlar da aynı şekilde çeviriyorlar.
O da yapılmıyor. Walking Dead Telltale oyunu için yamalarını kullandığımda fark etmiştim oyunların zaten var olan, düzenlenmemiş translate çeviri olan ve ücretsiz olan yamalarını alıp ücretli abonelik sistemlerine ekleyip geçmişler. Oyunun başında çeviren ekip olarak bile kendi adları geçmiyordu. Bir tek 4. oyunun çevirisi için uğraşmışlar.

Öte yandan zamanında millet gönüllü olarak, ücretsiz şekilde Call of Duty Modern Warfare 3(2011'de çıkan) için Türkçe Dublaj yapmıştı ve gerçekten kaliteliydi(Hele ki Crysis gibi resmi Türkçe dublajı olan oyundan veya God of War Ascension dublajından daha iyiydi). Şimdi ise eskiden ücretsiz olan yamasını sonradan ücretli yapan ekipler bile(bkz. TG Yama'nın Call of Duty ve Titanfall 2 yamaları) türedi.

Anonymous Çeviri'yi savunanları gerçekten anlamıyorum yoksa ekipte mi çalışıyorlar.
Anonymous Çeviri ekibinde veya başka ücret isteyen çeviri ekiplerinde çalışıp bu forumda takılan insanlar var. Hatta direkt Anonymous'un Discord sunucusunda yönetici rolünde olan biri bile var bu forumda takılan.

Türklerin nüfusu milyonlar bu adamlardan 2 milyon kişi yama alsa 217 milyon TL yapıyor. Oyun yapımcıları bu kadar kazanmıyor bu ülkede. Büyük vurgun yapıyorlar.
2 milyon biraz az olmuş sanki, bir 10 milyon kadar aktif kullanıcıları vardır. Çevremde Anonymous'u bilmeyen yok.

Artık insanlar yama yapmıyor. Oyunlardaki diyalog sayıları arttı, insanların artan mesaileri veya sırf kendilerine daha fazla vakit ayırmak isteyenler çeviri işinden uzaklaştı. Gönüllü olarak yapılan çeviri artık yok. Yapılmak istense dahi bir proje belki yıllar alıyor, çoğunlukla çeyreğine bile gelmeden yama projeleri gelmiyor. Bağış sistemiyle zaten yürümüyor.

Ücretli sistemin olması gereken sistem olduğu kanaatindeyim. İnsanlar yapacaksa bu emeğin bir karşılığı olmalı, bu emeğin karşılığı olmadığında yukarıdakiler oluyor. Ha isteyenler için yapay zeka çevirileri de mevcut. İster ticaret ister emek hırsızlığı olsun yama şeklinde oyundan bağımsız yapılan çeviriler ücretli olmalı.

Emeği olan her şeyin bir de karşılığı vardır. Adamlar oturacak oyunları çevirecek saatlerce kafa patlatacak ee ben para almasını istemiyorum diyeceksin gülerler adama :D

Önceden bende kullanıyordum, çevirileri başarılıydı. Makine çeviri o zamanlar çok kötüydü. Fakat artık gayet iyi durumda. Artık oturup tek tek el ile çevirmenin ve aylar beklemenin pek bir anlamı kalmadı. Böylesi hem oyucular için hem el ile çeviri yapanlar için en iyisi. Oyuncuların cebinden bir oyun için ekstra para çıkmayacak, çeviri yapanlarda artık, "işimizden gücümüzden vakit ayırıyoruz" diye yakınıyorlardı artık gönül rahatlığı ile işlerine güçlerine bakabilirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı