Antalya, Bursa ve Muğla gibi illerde otelde nasıl çalışılır?

Evet, dil konusu buralarda olması gerekenden biraz daha karmaşık ama yapacağınız işe göre değişiklik gösteriyor. Babamla konuştum, bellboylardan İngilizce dışında Rusça da isteyebiliyorlarmış, bunu bilmiyordum fakat bellboyların iki iç kelime de olsa Rusça konuşabildiklerini görmüştüm. Artık herkes biraz İngilizce biliyor ve az buçuk da olsa konuşabiliyor fakat Rusça gibi uluslararası olmayan bir dili önemsemeleri, bu iş pozisyonu için bence gereksiz, Rus turistler zaten bir gariptir hocam. En basit cümleyi de kursan anlamak istemezler ve kendi dillerinde konuşurlar, işi bulduktan sonra işin Rusça kısmına da bakabilirsiniz. Henüz hangi oteller eleman arayışında, hangi oteller ekiplerini tamamladılar emin olamadığım için şu an yardım edemiyorum size, üzgünüm. Fakat üstteki dostumuza bir şekilde ulaşırsanız eminim daha somut adımlar atmanızda yardımcı olabilir.
Doğrudur hocam, öyle de olmalı bence. Koskoca otelin 2 kelime İngilizcesi bile olmayan personeli bünyesine katmamalı.
Kendi adıma konuşacak olursam 1-2 haftanın ardından turistlerle gayet iyi sohbet edebilecek, espriler yapabilecek konuma gelirim zaten. Rusça konuşmak çok hoşuma gidiyor, bu sayede işin ikinci kısmı olan işe girdikten sonraki dil öğrenme sürecinde Rusça'yı yavaş yavaş tatilde yetecek kadar öğrenebilirim. Bizim İstanbul esnafları bile neler neler öğrenmiş de konuşuyor, siz de iyi bilirsiniz.

Son düzenleme:
Doğrudur hocam, öyle de olmalı bence. Koskoca otelin 2 kelime İngilizcesi bile olmayanı personeli bünyesine katmamalı, çok saçma olurdu.
Kendi adıma konuşacak olursam 1-2 hafta sonra turistlerle gayet iyi sohbet edebilecek, espriler yapabilecek konuma gelirim zaten. Rusça konuşmak çok hoşuma gidiyor, bu yüzden işin ikinci kısmı olan işe girdikten sonraki dil öğrenme sürecinde Rusça'yı yavaş yavaş tatilde yetecek kadar öğrenebilirim. Bizim İstanbul esnafları bile neler neler öğrenmiş de konuşuyor, siz de iyi bilirsiniz.
Öyle tabii ki, yapılmayacak iş değil hocam. Esnaflarımız iki üç cümle ile bütün dertlerini anlatabiliyorlar, işe girdiğiniz taktirde her tarafta turist göreceksiniz. Dil gelişiminiz de bununla doğru orantıda hızlı olacaktır.

Öyle tabii ki, yapılmayacak iş değil hocam. Esnaflarımız iki üç cümle ile bütün dertlerini anlatabiliyorlar, işe girdiğiniz taktirde her tarafta turist göreceksiniz. Dil gelişiminiz de bununla doğru orantıda hızlı olacaktır.
İkinci geri dönüş geldi.
Özyiğit otel, personel lojmanları olmadığını ve bu detay benim için uygunsa görüşmeye devam edebileceğimizi belirttiler. : (

Hocam, şu tarz yıldızsız otellere ne diyorsunuz? Bu yıldızlılar beni kabul etmeyecek gibi. : D Bari bunlarda şansımı denerim.

Burası da varmış ayrıca.

Son düzenleme:
İkinci geri dönüş geldi.
Özyiğit otel, personel lojmanları olmadığını ve bu detay benim için uygunsa görüşmeye devam edebileceğimizi belirttiler: (

Hocam, şu tarz yıldızsız otellere ne diyorsunuz? Bu yıldızlılar beni kabul etmeyecek gibi: D Bari bunlarda şansımı denerim.

Burası da varmış ayrıca.

Tekrardan merhaba. O baktığınız oteller yıldızsız değil, yıldızları işlenmemiş googla sadece. Şu an belki iş bulamıyor olabilirsiniz, fakat sezon tam anlamıyla açılınca emin olun bulacaksınızdır. Eğer vaktiniz varsa beklemenizi ve bu sürede araştırmaya devam etmenizi tavsiye ederim. İyi akşamlar.

Hocam, şu tarz yıldızsız otellere ne diyorsunuz? Bu yıldızlılar beni kabul etmeyecek gibi. : D Bari bunlarda şansımı denerim.

Burası da varmış ayrıca.
İlk attığınız güzel hocam, yıldızları Google'da gözükmüyor sadece. Yıldızları gözükmese dahi mutlaka 4 veya 5 yıldızlı olma potansiyeli olan oteller. İkinci attığınız gibilerse "butik otel" olarak geçen ve burada daha çok Ruslar ve Ukraynalılar yerine, Kazak ve Kırgız gibi farklı milletlerden olan turistlerin tercih ettikleri nispeten daha ucuz olan oteller. Bu tarz otellerde rahatlıkla iş bulabilirsiniz, dil konusunda da baskıcı olmazlar fakat buna paralel olarak asıl pozisyonunuzun dışında farklı farklı işlerle uğraşmak zorunda kalabilir ve fazla bahşiş alamayabilirsiniz.

Tekrardan merhaba. O baktığınız oteller yıldızsız değil, yıldızları işlenmemiş googla sadece. Şu an belki iş bulamıyor olabilirsiniz, fakat sezon tam anlamıyla açılınca emin olun bulacaksınızdır. Eğer vaktiniz varsa beklemenizi ve bu sürede araştırmaya devam etmenizi tavsiye ederim. İyi akşamlar.
Her gün saatlerimi harcıyorum hocam. Her otelin yorumlarına bakıyorum, birkaç gün önceden yorumlar oluyor. Millet gitmeye başlamış yani.
İş başvuruları yığılmadan erken davranmak istiyorum, kaybedecek fazla vaktim yok. En çöpten otel bile olsa konaklamalı gideyim ki oradayken başka otellere başvuru yapmam daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Sizin yardımınızla garsonluğu da düşünüyorum artık.
Antalya'nın batısından Muğla'ya kadar gideceğim artık.

İlk attığınız güzel hocam, yıldızları Google'da gözükmüyor sadece. Yıldızları gözükmese dahi mutlaka 4 veya 5 yıldızlı olma potansiyeli olan oteller. İkinci attığınız gibilerse "butik otel" olarak geçen ve burada daha çok Ruslar ve Ukraynalılar yerine, Kazak ve Kırgız gibi farklı milletlerden olan turistlerin tercih ettikleri nispeten daha ucuz olan oteller. Bu tarz otellerde rahatlıkla iş bulabilirsiniz, dil konusunda da baskıcı olmazlar fakat buna paralel olarak asıl pozisyonunuzun dışında farklı farklı işlerle uğraşmak zorunda kalabilir ve fazla bahşiş alamayabilirsiniz.
Anladım, sorun değil hocam. Biliyorsunuz, bana tuvalet temizletseler bile oraya giderim. Yeter ki konaklamalı olsun, geçici süreli çalıştıktan sonra başka otellere geçme şansım olur.

Her gün saatlerimi harcıyorum hocam. Her otelin yorumlarına bakıyorum, birkaç gün önceden yorumlar oluyor. Millet gitmeye başlamış yani.
İş başvuruları yığılmadan erken davranmak istiyorum, kaybedecek fazla vaktim yok. En çöpten otel bile olsa konaklamalı gideyim ki oradayken başka otellere başvuru yapmam daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Sizin yardımınızla garsonluğu da düşünüyorum artık.
Garsonluğu kesinlikle düşünün. Hatta çok daha mantıklı bence sizin için. Çoğu 5 yıldızlı otel sizin düşündüğünüz kadar İngilizce istemiyor. Ve otellerde daha çok hatta çok çok daha çok garson olduğu için belboylara göre iş bulma potansiyeliniz daha çok. Yani bilmiyorum, belboyluğu tercih etmek için hiçbir sebep yok bence.

Anladım, sorun değil hocam. Biliyorsunuz, bana tuvalet temizletseler bile oraya giderim. Yeter ki konaklamalı olsun, geçici süreli çalıştıktan sonra başka otellere geçme şansım olur.
Lojmanı olan otellerin sayısı fazla hocam, illaki biri denk gelecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı