Anti virüs programı kullanılmalı mı?

Norton gayet iyi yazılım bu arada. Kendim BitDefender Free kullanıyorum ve memnunum. Windows Defender çok kolay bir şekile bypass edilebiliyor, kullanmanızı tavsiye ederim. Ücretsizde Kaspersky Free ve BitDefender Free iyidir. Fakat BitDefender'ın kaynak tüketimi bir tık daha yüksek. Birden fazla Anti-Virüs kullanmayın, sistemde çok büyük sorun yaratır. Kararsızlık, çakışması vs. var.

Windows Defender ile Kaspersky yeterli olur mu?

Bilgisayar kullanmayı bilen bir kişi ne antivirüs'e ihtiyaç duyar önemli olan dikkatli olmak ve önüne gelen her linke tıklanmamasını bilir.
Ek olarak antivirüs programları bilgisayarı ciddi anlamda yavaşlatıyor bu sebepten dolayı hiçbir şekilde önermiyorum. Aynı işi Windows Defender'de çok daha iyi olarak yapıyor.

Bu konuda biraz işin tekniğine inmek gerekiyor standart bir antivirüs paketi heleki Free sürümü ise sadece zararlı yazılım ve virüslerden koruma sağlar ağ üzerinden bir saldırı geldiğine antivirüs engelleyebilir mi hayır
Zero day gibi üst seviye bir saldırı ile karşılaştınız antivirüs korur mu yine hayır

Bilinçli bir ev kullanıcısı olarak soruyorsanız çok da gerek yok Defender'da yeterli gelir

Fakat kurumsal olarak bakarsak gerekli genelde şirket ve kurumlarda endpoint Security paketleri kullanılıyor antivirüslerin ki birçok hem ağ tabanlı vs. Saldırı riskini göze alırsak gerekli oluyor
Günde belki de birden fazla sahte mail ile zararlı yazılım tuzakları gönderiliyor işte burada antivirüs gerekli yani duruma göre kullanılacak platform donanıma görede bu soru değişir

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı