Antidepresan almak gibi bir hata yaptım

• Konuyu başlatan acv
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 34.423
@Tuğberk Çalışkan belki beni halen hatırlıyorsundur. Okul başladığında bir muhabbet daha yapmıştık. :) Öncelikle geçmiş olsun.

Antidepresan ilaçlar kullanan çevrem tarafından da hiç önerilmiyor. İlacın seni dertten kurtardığı yok. Sadece çoğu şeyi yaparken o derdinin aklına gelmesini önlüyor. Boş zamanlarınızda yine onu hatırlıyorsunuz. Bu nedenle hiç antidepresan kullanıp mutlu olan birine rastladığımı söyleyemem.

Öncelikle ben de ilacı bırakmanı öneriyorum. Direk bırakmak sende şok etkisi yapabileceğinden başka bir doktora gidip onun verdiği tavsiyelere uyman daha iyi olabilir. Mümkünse işinde iyi birine görün.

Antidepresan kullanma, kullandırma. O ilaçları millete iteleyip ilaç firmalarından kim bilir neler kazanıyorlar. Hepsinin son derece zararlı olduğuna emin olabilirsin. Onlar her ilaç dediğinde aslında zehri kastettiklerini ve seni zerre umursamadıklarını düşünmen daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır. Böyle bir ülkede, böyle bir eğitim sisteminde okuyupta bir sorun görmüyor olsaydınız o zaman ciddi bir sorununuz olurdu. Bir dert biter bir diğeri başlar o zırva ilaçlardan uzak durun. Şeker gibi dağıtıp duruyorlar. O dandik üniverliselerde bilmem kaç yıl okuyup bir kağıt parçası ellerine tutuşturuldu diye... Neyse şimdi ben söyleyeceğimi söyledim gerisi sizin:
Doktorlar ilaç firmalarından hediye almayı 'etik' buldu
İlaç mümessilleri, doktorları anlatıyor - Memurlar.Net
doktor ilaç şirketi ilişkisi

Son düzenleme:
Doktorun kibarlığına, herhangi bir etki yapmaz deyişine kanmamla beraber Prozac’a başladım 2 ay önce. Bu süre içerisinde internette birçok yere uğramış bulundum. Bunların bazıları iyi, bazıları kötüydü. Fakat zaten yarım ölçek (10 mg) aldığım için herhangi bir kötü durumda keserim dedim. İlk birkaç hafta uykusuzluk yaptı. Bunu doktora belirttim, ilacı değiştirmek veya dozunu arttırıp vücudun alışmasını sağlamayı önerdi. Ondan sonra kendi hocasıyla, ki kendisi yardımcı doçent oluyor, aynı şeyi konuşup hatta ikinci bir ilaca başlatma konusu açıldı! 4 aydır tek bir psikoterapi yok!
Bu ilacın yaptığı uykusuzluğu ilk haftalarda geçiştirdim fakat son 4 gündür bunun zekama da etki ettiğini görüyorum. Odaklanmam ve hafızam mahvolmuş durumda. Derslerde ve programlama öğrenirken inanılmaz zorluk yaşıyorum.

Olimpiyatlara hazırlanan biri olarak bırakın onu, fen lisesindeki dersleri nasıl halledeceğimi bile bilmiyorum. 2 ay boyunca 10 mg kullanım fazla sayılmaz fakat şöyle bir yabancı forumlarda dolaşıp diğer insanların deneyimlerine baktığımdan beri bütün moralim gitti. Yıllardır geçmeyen mi dersin, daha kötüye giden mi? Son bir fikir almak adına buraya bir konu açmayı düşündüm.
Bana da söylemişlerdi bir zamanlar ilaç kullan diye. Ancak şöyle ben ilk seansta hep duydum bu sözleri. Efenim ilaç yazalım. Ben inanmadım. Bilimci ve şüpheci bir insan olduğumdan...

Neyse, doktora da gitmedim. Ancak kendi sorunlarımı aklımı ve bilimi kullanarak analiz edip bulup çözmeye çalıştım. Bir yıl gibi bir sürede çok kitap okudum, araştırma yaptım. Söyleyebilirim ki zaten psikolojik olarak sağlıklı kimse yok. Herkesin "normal" bir doğruya göre davranmadığını küçük sapmaları olduğunu anlayabilirsin.

Kendinle ve davranışlarınla tutarlı olmaya dikkat et. Bir şeyin en doğrusunu ararken önce aklını kullan. Bilimi kullan. Bulduğun her şeyi de sına. Biraz şüpheci ol yani. Ben kendi sorunlarımı kendi kendime, hiç ilaç kullanmadan çözmeyi başardım. Ve çok mutlu yaşıyorum.

Hayat bazen bir sınav oluyor. Ama farklı manada. Dindeki gibi değil. Kendi karakterini kendi davranışlarını sınamak ve geliştirmek zorunda olduğun bir sınav. Ben sana mantıkla akılla bilimle tutarlı olarak her konuda davranmanı öneririm. Birde kendine ve etrafına dahi hep barış ve adalet içinde ol. Umarım sorunlarını çözer. Hayatını düzene sokarsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı