Antidepresan kullanmak sorun mu?

Makaleler
13
İyi Sosyaller. Bugün birkaç arkadaşımdan antidepresanı kendi üzerimize yazdırıp kullandığımızda ileride devlet daireleri vb. kurumlarda sorun yaşayacağımı söylediler. Yani ben antidepresan kullanmıyorum ama hiç duymamıştım ve merak ettim. Psikolojik sorunlu gözüktüğüm için alınmayacağımı söylediler. Bu gerçek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısmen doğru hocam asker ve polis gibi alımlarda psikolojik karnenize bakılır eğer raporlu olarak kullanmışsanız direkt olarak elenirsiniz.

İyi Sosyaller. Bugün birkaç arkadaşımdan antidepresanı kendi üzerimize yazdırıp kullandığımızda ileride devlet daireleri vb. kurumlarda sorun yaşayacağımı söylediler. Yani ben antidepresan kullanmıyorum ama hiç duymamıştım ve merak ettim. Psikolojik sorunlu gözüktüğüm için alınmayacağımı söylediler. Bu gerçek mi?
Bu tarz ilaçların hepsinde olmasa da bazılarını reçete edebilmek için belirli tanılar konması isteniyor. Mesela bana fonksera adlı ilacı yazabilmek için majör depresyon tanısı kondu. Polis olamazsın, silah alamazsın gibi şeyler söyledi doktor.

Tartışmaya açık bir konu. Antidepresan biliyorsunuzki ancak doktor izniyle kullanılmaya uygun bir ilaç. Sağlık raporunuzda antidepresan kullanımına yönelik yazıların bulunması devlet bünyesindeki işlerde problem çıkarabilir

Nasıl rapor hocam? Mesela ben sallıyorum prozac kullandım. Bir sorun olur mu? Birkaç sene kullanıp bıraktım diyelim ki.

Doktor tarafından şahsınıza raporlu olarak yazıldıysa sağlık karnenizde sorun teşkil eder ama yasal olmayan yollardan ilacı elde edip kullandıysanız hiçbir sorun teşkil etmez. Prozac'ın içeriğini bilmediğim için bir yorum yapamam ama antidepresan veya türevi ise sorun teşkil eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı