Antifreeze eklenmeli mi?

hftmoody

Hectopat
Geçen Temmuz'da 2015 model Megane aldım. Araçta antifreeze vardı ekleme yapmadim. Yaza girerken üstüne ekleme yapmalıyı mıyım? İlk aracım olduğu için pek anlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz yada kış aracın antifrizle kullanmalısınız. Antifiriz sadece kışın radyatör suyunun donmaması için konulan bir şey değildir. Motor içerisinde su kanallarıdan ve radyatörde tıkanmaları önler, paslanmasını engeller. Aynı zamanda suyun boruları çürütmesini de engeller. O yüzden doğru mikarda antifirzde kullanmalısınız.
-Aracı antifrizsiz kullanırsanız çok sürmez kısa süre sonra paslanmalar başlar motor içinde ve zamanla artar. Hatta şöyle söyleyebilirim: Antifiriz kullanılmamışsa bir arabada, çeşme suyuyla doldurulmuşsa o araba alınmaz.
- Aracınızın daha önce antifirizi değişmemişse değiştirmenizi de öneririm. Eksiltmediği sürece eklemenize gerek yok. Eksiltirse nereden kaçırdığını da bulup yaptırmanız gerekir.

Sizin sorunuz özelinde herkese söylemiş olayım. Her aldığınız araçta komple soğutma sistemini yenileyin. Maliyeti çok düşük, düşük maliyetine karşın işlevi çok büyüktür. Soğutma sistemindeki tüm suyu devirdaim yöntemiyle boşaltın. %60 antifriz %40 saf su koyarak yenileyin. En baba maliyet 500₺ anca tutacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı