Antivirüs Programı Gerçekten Gerekli mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence gerekli. Ne kadar dikkatli olursanız insanız sonuçta. Ve bilgisayarı evde diğer kullananlar var. Çocuklar falan bilmeden yanlış bir işlem yapabilirler. O yüzden gerekli olduğunu düşünüyorum.

Bu dediğinde yanlış Miller, Eset bile USB'leri unutmazken sen unutmuşsun :) Dışardan taşıma yoluyla virüs çeken çok. Kafa ayarlarında nükleer santrallerdeki açığın ortaya çıkma şekli bile USB ile gerçekleşiyor. Artık USB'yi kafamızın köşesine yazıp üstüne artık akıllı telefon ve bellekleri var bunlardan bile bilinmeyen zararlılar bulaşabiliyor. Birçok kişiye tüm bellekleri taratın deyince çoğu kişinin aklına senelerdir anca sokabildiğim usb bellekler varken(bazıları hala bilmiyor), hafıza kartı ve bu android cihazlardan zıplayan virüsleri de kastettiğimi anlamıyorlar. Yani güvenlik konusunda Türk milleti oldukça geride. Aslında teknolojide geride. Daima kullanan ve hazır bekleyen bir ülke ve insanlarımız olduğundan bu gidişle hiçbir yere varamayacağız. Yazı uzun oldu k.b hepsi sana değil genele söylüyorum, hızı aldım mı gidiyorum :)
Android için kodlanan* bir zararlı Windows altında falliyet gösteremez yanlış mı biliyorum?
Android linux kernelini kullanıyor olduğuna göre Windows altında android için kodlanan programlar emulatorler olmadan çalışmıyor.
*Java ile platformdan bağımsız olarak kodlananları hariç tutuyorum. (Zaten javayı kurmayınca otomatik olarak bu zararlılardan korunmuş oluyorsunuz.)

İnternete bağlanmayan bir bilgisayarda antivirüsü güncellemek sıkıntı olacaktır. Sıradan usb virüsleri için usb disk security yeterli olacaktır.
Zaten internet olmadan zararlı bilgisayardan veri çalamayacaktır. (En fazla cryplocker verileri kilitler güncel olmayan bir antivirüste cryptolocker'ı tanımayacaktır.)

Android için kodlanan* bir zararlı Windows altında falliyet gösteremez yanlış mı biliyorum?
Evet doğru biliyorsun. Ancak ben yazdıklarım arasında "android için kodlanan" cümlesini kurdum mu?
Sıradan usb virüsleri için usb disk security yeterli olacaktır.
Şuana kadar yeterliliğini görmedim. Ayrıca tavsiye etmediklerim arasındadır.
Zaten internet olmadan zararlı bilgisayardan veri çalamayacaktır.
Yanlış.
En fazla cryplocker verileri kilitler güncel olmayan bir antivirüste cryptolocker'ı tanımayacaktır.
Güncel olmaması tanımayacağı anlamına gelmez.

Evet doğru biliyorsun. Ancak ben yazdıklarım arasında "android için kodlanan" cümlesini kurdum mu?

Şuana kadar yeterliliğini görmedim. Ayrıca tavsiye etmediklerim arasındadır.

Yanlış.

Güncel olmaması tanımayacağı anlamına gelmez.
"...hafıza kartı ve bu android cihazlardan zıplayan virüsleri de kastettiğimi anlamıyorlar."
Android cihzlardan virüsün zıplayabilmesi için ilk önce ilgili android cihaza bulaşması gerekli değil midir?

Autorun gibi yaygın virüsleri engelleyebiliyor.

İnternet çıkışı olmadan zararlının veriyi hacker'a nasıl transfer edeceğini anlayamadım açıklayabilir misiniz? (Tabi bu şekilde yapılabiliyor ise de bu ev kullanıcılarına uygulamaya pek elverişli değil kaldı ki veri transfer hızı saate 1 byte.)

Cryptolocker sürekli kendini güncellerken güncel olmayan bir İS ne yapabilir. (Eğer kast ettiğiniz Comodo gibi sandbox içerisinde çalıştırarak cryptolocker'ın engellenmesiyse her İS sandbox desteği sunmuyor.)

"...hafıza kartı ve bu android cihazlardan zıplayan virüsleri de kastettiğimi anlamıyorlar."
Android cihazlardan virüsün zıplayabilmesi için ilk önce ilgili android cihaza bulaşması gerekli değil midir?
Android cihaza evet bulaşması gerekli ama onun dilinde olması gerekmiyor ki.
Autorun gibi yaygın virüsleri engelleyebiliyor.
Engelleyebilseydi virüsler bulaşmazdı. Gördüklerim söylediğinin tersini gösteriyor.
İnternet çıkışı olmadan zararlının veriyi hacker'a nasıl transfer edeceğini anlayamadım açıklayabilir misiniz? (Tabi bu şekilde yapılabiliyor ise de bu ev kullanıcılarına uygulamaya pek elverişli değil kaldı ki veri transfer hızı saate 1 byte.)
Loglayıp raporlayabiliyor.
Cryptolocker sürekli kendini güncellerken güncel olmayan bir İS ne yapabilir.
Cryptolocker kendini güncellemez. Yeni türev çıkar. Tanımlı türev tabana kayıtlı ise bulur ve gücü yeterli ise siler. Değilse zaten engelleyemez.

Android cihaza evet bulaşması gerekli ama onun dilinde olması gerekmiyor ki.

Engelleyebilseydi virüsler bulaşmazdı. Gördüklerim söylediğinin tersini gösteriyor.

Loglayıp raporlayabiliyor.

Cryptolocker kendini güncellemez. Yeni türev çıkar. Tanımlı türev tabana kayıtlı ise bulur ve gücü yeterli ise siler. Değilse zaten engelleyemez.
Logluyor ama raporu internet olmadan nasıl gönderecek onu anlayamadım.

Ben yakaladığına ve sildiğine defalarca şahit oldum. (Eğer gördükleriniz crack ile kullanıyorsa sorun bundan kaynaklı olabilir.)

Özür dilerim kendini güncelliyor diye yanlış yazmışım yeni varyantların çıkarılmasını kast etmiştim yazım hatası yapmışım.
Aynı noktada birleşmiş oldu yazdıklarımız. (İS güncel olmayınca zararlı veri tabanına kayıtlıda olmayacaktır.)

Şahsen 3-4 yıldır virüs programı kullanmadım hiçbir bilgisayarımda şu ana dek de herhangi bir problem yaşamadım. Ne ekran kartım yandı nede başka bir şey oldu ki bir dünya trojen dolu bir dünya solucan dolu virüslü dosya indiriyorum. :D

Şahsen 3-4 yıldır virüs programı kullanmadım hiçbir bilgisayarımda şu ana dek de herhangi bir problem yaşamadım. Ne ekran kartım yandı nede başka bir şey oldu ki bir dünya trojen dolu bir dünya solucan dolu virüslü dosya indiriyorum. :D
Trojanlar genelde ekran kartı yakmak yerine veri çalarlar zaten. :)
Madem indirdiğinin içerisinde zararlı olduğunu biliyorsun zorun nedir de indirip onca zararlıyı bilgisayarına bulaştırıyorsun?
İnsan hiç bile bile kendini uçuruma atar mı?

Zahmet olmazsa şu program ile bir tam tarama sonucu gönderir misin sonucu merak ettim? (Zararlılarını silmek zorunda değilsin sadece taramanın log dosyasını göndersen yeter.)
Download Emsisoft Emergency Kit
Güncellemeyi unutma. :)
@igayin61

@vilgax konu başında dediğin birkaç söze cevaben şunları yazayım aklınızda bulunsun. Zaten diğer kişilere ve genele yazdığım cevaplar içinde yazılı ancak şunu da unutmamak lazım.

İnternette sadece tıklama ile virüs bulaşmaz. Sen google sitesinden bile virüs kapabilirsin. Hatta tarayıcılardan birine
bile girmeden virüs bulaşır(Usb aygıtlarından veya plug and play'den bahsetmiyorum).
Hocam, dikkatinizi çekerim. Ben orada nereye tıkladığınıza dikkat ederseniz, fazla sorun çıkmaz anlamında dedim. Elbetteki virüs bulaşır. Bunu bende biliyorum. Benim orada demek istediğim dikkatli bir kullanıcı olundu (y)

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı