D
deepdark0
Ziyaretçi
Bence gerekli. Ne kadar dikkatli olursanız insanız sonuçta. Ve bilgisayarı evde diğer kullananlar var. Çocuklar falan bilmeden yanlış bir işlem yapabilirler. O yüzden gerekli olduğunu düşünüyorum.
Android için kodlanan* bir zararlı Windows altında falliyet gösteremez yanlış mı biliyorum?Bu dediğinde yanlış Miller, Eset bile USB'leri unutmazken sen unutmuşsunDışardan taşıma yoluyla virüs çeken çok. Kafa ayarlarında nükleer santrallerdeki açığın ortaya çıkma şekli bile USB ile gerçekleşiyor. Artık USB'yi kafamızın köşesine yazıp üstüne artık akıllı telefon ve bellekleri var bunlardan bile bilinmeyen zararlılar bulaşabiliyor. Birçok kişiye tüm bellekleri taratın deyince çoğu kişinin aklına senelerdir anca sokabildiğim usb bellekler varken(bazıları hala bilmiyor), hafıza kartı ve bu android cihazlardan zıplayan virüsleri de kastettiğimi anlamıyorlar. Yani güvenlik konusunda Türk milleti oldukça geride. Aslında teknolojide geride. Daima kullanan ve hazır bekleyen bir ülke ve insanlarımız olduğundan bu gidişle hiçbir yere varamayacağız. Yazı uzun oldu k.b hepsi sana değil genele söylüyorum, hızı aldım mı gidiyorum
![]()
Sana göre kalitesiz. Ben örnek olarak verdim.
Evet doğru biliyorsun. Ancak ben yazdıklarım arasında "android için kodlanan" cümlesini kurdum mu?Android için kodlanan* bir zararlı Windows altında falliyet gösteremez yanlış mı biliyorum?
Şuana kadar yeterliliğini görmedim. Ayrıca tavsiye etmediklerim arasındadır.Sıradan usb virüsleri için usb disk security yeterli olacaktır.
Yanlış.Zaten internet olmadan zararlı bilgisayardan veri çalamayacaktır.
Güncel olmaması tanımayacağı anlamına gelmez.En fazla cryplocker verileri kilitler güncel olmayan bir antivirüste cryptolocker'ı tanımayacaktır.
"...hafıza kartı ve bu android cihazlardan zıplayan virüsleri de kastettiğimi anlamıyorlar."Evet doğru biliyorsun. Ancak ben yazdıklarım arasında "android için kodlanan" cümlesini kurdum mu?
Şuana kadar yeterliliğini görmedim. Ayrıca tavsiye etmediklerim arasındadır.
Yanlış.
Güncel olmaması tanımayacağı anlamına gelmez.
Android cihaza evet bulaşması gerekli ama onun dilinde olması gerekmiyor ki."...hafıza kartı ve bu android cihazlardan zıplayan virüsleri de kastettiğimi anlamıyorlar."
Android cihazlardan virüsün zıplayabilmesi için ilk önce ilgili android cihaza bulaşması gerekli değil midir?
Engelleyebilseydi virüsler bulaşmazdı. Gördüklerim söylediğinin tersini gösteriyor.Autorun gibi yaygın virüsleri engelleyebiliyor.
Loglayıp raporlayabiliyor.İnternet çıkışı olmadan zararlının veriyi hacker'a nasıl transfer edeceğini anlayamadım açıklayabilir misiniz? (Tabi bu şekilde yapılabiliyor ise de bu ev kullanıcılarına uygulamaya pek elverişli değil kaldı ki veri transfer hızı saate 1 byte.)
Cryptolocker kendini güncellemez. Yeni türev çıkar. Tanımlı türev tabana kayıtlı ise bulur ve gücü yeterli ise siler. Değilse zaten engelleyemez.Cryptolocker sürekli kendini güncellerken güncel olmayan bir İS ne yapabilir.
Logluyor ama raporu internet olmadan nasıl gönderecek onu anlayamadım.Android cihaza evet bulaşması gerekli ama onun dilinde olması gerekmiyor ki.
Engelleyebilseydi virüsler bulaşmazdı. Gördüklerim söylediğinin tersini gösteriyor.
Loglayıp raporlayabiliyor.
Cryptolocker kendini güncellemez. Yeni türev çıkar. Tanımlı türev tabana kayıtlı ise bulur ve gücü yeterli ise siler. Değilse zaten engelleyemez.
Trojanlar genelde ekran kartı yakmak yerine veri çalarlar zaten.Şahsen 3-4 yıldır virüs programı kullanmadım hiçbir bilgisayarımda şu ana dek de herhangi bir problem yaşamadım. Ne ekran kartım yandı nede başka bir şey oldu ki bir dünya trojen dolu bir dünya solucan dolu virüslü dosya indiriyorum.![]()
Hocam, dikkatinizi çekerim. Ben orada nereye tıkladığınıza dikkat ederseniz, fazla sorun çıkmaz anlamında dedim. Elbetteki virüs bulaşır. Bunu bende biliyorum. Benim orada demek istediğim dikkatli bir kullanıcı olundu@vilgax konu başında dediğin birkaç söze cevaben şunları yazayım aklınızda bulunsun. Zaten diğer kişilere ve genele yazdığım cevaplar içinde yazılı ancak şunu da unutmamak lazım.
İnternette sadece tıklama ile virüs bulaşmaz. Sen google sitesinden bile virüs kapabilirsin. Hatta tarayıcılardan birine
bile girmeden virüs bulaşır(Usb aygıtlarından veya plug and play'den bahsetmiyorum).
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.