Antivirüs programı şart mı?

yorum yapan herkese çok teşekkürler. Sonuç olarak antivirüs programını kaldırdım. Gerekli taramalar için hafif bir av kullanabilirim. Yazılım alanında olduğum için hacklenme konusunda bilgili olduğumu dşünüyorum. Tabii insanlık hali ne olacağını belli olmaz taramaları sürekli belirli periyotlarda yapacağım.

yorum yapan herkese çok teşekkürler. Sonuç olarak antivirüs programını kaldırdım. Gerekli taramalar için hafif bir av kullanabilirim. Yazılım alanında olduğum için hacklenme konusunda bilgili olduğumu dşünüyorum. Tabii insanlık hali ne olacağını belli olmaz taramaları sürekli belirli periyotlarda yapacağım.
Sizin kararınız hocam.

Merhaba arkadaşlar,
Dün yeni aldığım bilgisayarda biraz pil sorunu var. Görev yöneticisinde baktığımda McAfee Life Save antivirüs programının düşündüğümden daha çok çalıştığını düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1499895

Görev yönteci ekran görüntüsü.

Bu şekilde tüketmesi normal mi? Ben eski bilgisayarımda 360 Total Security kullanıyordum Max 3-4 satır tek oluyordu. Sizce ne yapmalıyım? Antivirüs programları şart mı sizce? Siz kullanıyor musunuz?
Şu ekran görüntüsü tüyler ürpertici zaten. McAfee dizüstü sistemlerde kaynak tüketimini bir türlü ayarlayamadı bana kalırsa. Daha hafif bir çözüme geçin, ESET kullanın örneğin.

Standart bir ev kullanıcısı iseniz Defender yeterli gelecektir ayrıca. Haftalık periyodik tarama yapın sadece, ESET Scanner öneririm bu konuda:

Şu ekran görüntüsü tüyler ürpertici zaten. McAfee dizüstü sistemlerde kaynak tüketimini bir türlü ayarlayamadı bana kalırsa. Daha hafif bir çözüme geçin, ESET kullanın örneğin.

Standart bir ev kullanıcısı iseniz Defender yeterli gelecektir ayrıca. Haftalık periyodik tarama yapın sadece, ESET Scanner öneririm bu konuda:
Cevabınız için teşekkürler belki inanmayacaksanız McAfee kaldırdıktan sonra günlük pil ömrünün uzadığını fark ettim. Şarşırdım doğrusu microsoft neden bu şirket ile anlaşmış ki?

Cevabınız için teşekkürler belki inanmayacaksanız McAfee kaldırdıktan sonra günlük pil ömrünün uzadığını fark ettim. Şarşırdım doğrusu microsoft neden bu şirket ile anlaşmış ki?
Öyledir, ben de dizüstü sistemimde tüm HP uygulamalarını kaldırıp temiz kurulum yapmıştım. Maksimum 4 saat alabildiğim ekran süresi 8-9 saate, leş performans da olması gereken akıcılığa erişmişti. Bloatware her yerde.

Öyledir, ben de dizüstü sistemimde tüm HP uygulamalarını kaldırıp temiz kurulum yapmıştım. Maksimum 4 saat alabildiğim ekran süresi 8-9 saate, leş performans da olması gereken akıcılığa erişmişti. Bloatware her yerde.
Hocam ben de bir sürü asus başlıklı uygulama var bir ton yer kaplıyor. Dediğiniz Bloatware nedir tam olarak

Windows kullanıyorsanız, macera aramayacaksınız. Kuracaksınız güzel bir Kaspersky ve kullandığın tarayıcıya açılır reklamları bloklayacaksın. Bakacaksın keyfine. Sonra virüs girdiğinde gelip, forumda ağlamayacaksınız. (Kullanmayanlara bir öneri daha, kullanmadığınız her saniye daha savunmasız o bilgisayar.)

Hocam ben de bir sürü asus başlıklı uygulama var bir ton yer kaplıyor. Dediğiniz Bloatware nedir tam olarak
Üretici tarafından yüklenen uygulamalar. Örneğin sizdeki ASUS uygulamaları.
Bende HP Support Assistant, HP PC Diagnostics Tool, HP CoolSense, HP Help, HP Tech Assist vs. onlarca HP uygulaması vardı. Üstüne bir de Windows 11 kullanıyordum. Arka planda bu saydığım uygulamalar firmalara tonlarca veri aktarıyor, telemetri verisi adı altında. Muhtemelen ASUS tarafında da benzer bir durum mevcuttur.

Basit bir tarayıcıyı açmak için bile bekletiyordu, dosya gezgini inanılmaz yavaştı, bellek sürekli doluydu. Sistem eski olmamasına rağmen 10 senelik gibi performans veriyordu. Sabrım dolduğunda Windows 10 21H2 ISO'sunu yazdırdım USB diske, girdim ve kurdum. En ufak HP uygulamasını kurmadım ardından, sürücüleri Windows kurdu kendisi. Birkaç tane LAN ve WiFi sürücüsü gerekti girdim sitesinden indirdim, inatla Support Assistant dayattı reddedip manuel olarak kurdum.

Şu anda cihaz olması gereken performansı veriyor, size de temiz kurulum öneririm zira bu tip üretici uygulamalarının genelde sistemde paketleri oluyor ve kaldırsanız dahi uygulama güncellemeleri sırasında otomatik kuruluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı