Antivirüs programları güvenilir mi?

efemint

Decapat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
255
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Hocamız bize bu programların sisteme yüklendiğinde kendisine ait virüsleri sisteme yüklediğini, virüs taraması yaptığınızda kendi virüslerini bulup sildiğini ve kullanıcının güvenini kazandığını söylemişti. Ayrıca birçoğunun sistem dosyalarına zarar verdiğini kendim bizzat gördüm ve uzun yıllardır antivirüs programı kullanmıyorum.
Sizce ne kadar mantıklı antivirüs programı kullanmak veya siz güveniyor musunuz antivirüs programlarına?
Ben sadece Kaspersky'dan yanayım.
 
Son düzenleme:
"Antivirüs programları güvenilir mi?" Hiçbir program güvenilir değil bana göre çünkü programın ne iş yaptığını bilemezsin.
Temiz disk görüntüsü yedeği alın, sorun olduğunda diski oradan yüklersiniz. Ben bu şekilde virüs programlarıyla uğraşmıyorum. Arka planda her zaman çalışıp boşuna islemci ve enerji kaynağını harcıyorlar ama acemi kullanıcıların uzun bir zaman kullanması şart diyebilirim.
 
Hocamız bize bu programların sisteme yüklendiğinde kendisine ait virüsleri sisteme yüklediğini, virüs taraması yaptığınızda kendi virüslerini bulup sildiğini ve kullanıcının güvenini kazandığını söylemişti.
O hocanız cmd ile hacker avlayabileceğini de iddaa etmiştir heralde :D Madem bu kadar bilgisi var çıkarsaydı kanıtlarını lafla peynir gemisi yürümez. Yüklediği sahte yazılımları AV zannettiği için tüm güvenlik yazılımlarını öyle görüyor.
Ayrıca birçoğunun sistem dosyalarına zarar verdiğini kendim bizzat gördüm ve uzun yıllardır antivirüs programı kullanmıyorum.
Sistem dosyasına zarar veren AV değilse zararlı ve bilinçsiz kullanıcı olur. AV çok az ihtimal ya hatadan ya da gerçekten kaldıramayacağı zararlı olur sistemi gerçekten tehdit ediyordur o yüzden kaldırır sağlam yazılımsa.
 
Arka planda her zaman çalışıp boşuna islemci ve enerji kaynağını harcıyorlar.
1603957650668.png

Hmm.. Ben herhangi bir yüksek tüketim görmüyorum. Dediğiniz olay başka programlardan kaynaklanıyordur.
Ha eğer tarama yaparken diyorsanız,
1603957753163.png

bu tüketimleri çok normaldir.
 
Paylaştığın görsel bir şey ifade etmiyor. Aynısını ben de paylaşabilirim.
1603962089991.png
Ayrıca ben miktar belirtmedim. Donanımın kapasitesine göre kullanım yüzdesi değişir ve tabii ki tarama yaparken kullanıyor. Aktif bir virüs programı varsa herhangi bir dosya diskten okunduğu zaman ilk erişimi o yapar, dosyayı tarar ve dosya güvenliyse açmana izin verir.
 
Paylaştığın görsel bir şey ifade etmiyor. Aynısını ben de paylaşabilirim.
Boşuna paylaşmışsın. Zararlılar cirit atıyor zaten :) Kanıt sunduğun da iyi oldu defender'ın sadece boşa kaynak tükettiğini göstermiş oldun.
 
Kapalı kaynak yazılımlar neden bedava düşünmek lazım. Sadece antivirusler de değil. Örneğin TeamViewer da çok kullanışlı, pratik ve güzel bir yazılım. Neden bedava?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı