Antivirüs SSD'yi yıpratır mı?

Şahsen ben Defender'a pek güvenmedim ama etkili olmadığı anlamına gelmez bu.

Şöyle bakınca biraz yamuldum açıkçası (%53'ü görünce) ama hızında sorun yok nedense.

Eki Görüntüle 1388095

Bu sağlık sanırım yazılan veriyle orantılı bir şey. Aldığınız zamanki hızıyla aynıysa eğer şu anki hız sağlığı da %100 demektir. Aynı mı hızınız?

Eğer SSD'ye günlük 1-2 GB yazan çok kaynak tüketmeyen antivirüs varsa kullanabilirim. Fakat Kaspersky bende SSD'ye veri yazmada başı çekiyor o yüzden sildim.

Virüs girme konusu mu yoksa cihaza yazdığı veri konusu mu?

Yazdığı veri konusunu demek istedim. Kafaya takılacak bir konu değil. Her gün aynı şekilde veri yazmaz diye tahmin ediyorum. Sürekli 5 gb veri yazılması anormal bir durum olur bence. Şimdi ve bir süre dikkat edersin. Bir zaman sonra sende takmayı bırakırsın diye düşünüyorum. Ben antivirüssüz yapamam kimsenin de antivirüssüz PC kullanmasını tavsiye etmem. Nereden nasıl tehdit geleceğini bilemezsiniz. Mesela ne kadar eş dost USB'si taktıysam neredeyse hepsi virüslü çıktı. İşimi şansa bırakmam bu nedenle.

Yazdığı veri konusunu demek istedim. Kafaya takılacak bir konu değil. Her gün aynı şekilde veri yazmaz diye tahmin ediyorum. Sürekli 5 GB veri yazılması anormal bir durum olur bence. Şimdi ve bir süre dikkat edersin. Bir zaman sonra sende takmayı bırakırsın diye düşünüyorum. Ben antivirüssüz yapamam kimsenin de antivirüssüz PC kullanmasını tavsiye etmem. Nereden nasıl tehdit geleceğini bilemezsiniz. Mesela ne kadar eş dost USB'si taktıysam neredeyse hepsi virüslü çıktı. İşimi şansa bırakmam bu nedenle.

Vallahi 2-3 gündür takipteyim. Ortalama 4 GB yazdı ve başı çekiyor sistemde. O nedenle sildim. Defender çok daha az yazıyor fakat mevzu Defender kadar az yazmasını istemem değil. Günlük 1-2 yazsa neyse ne zaman baksam fazlasıyla veri yazmış gözüküyor. Şimdilik sildim ama siz de haklısınız tabii ki.

Vallahi 2-3 gündür takipteyim. Ortalama 4 GB yazdı ve başı çekiyor sistemde. O nedenle sildim. Defender çok daha az yazıyor fakat mevzu Defender kadar az yazmasını istemem değil. Günlük 1-2 yazsa neyse ne zaman baksam fazlasıyla veri yazmış gözüküyor. Şimdilik sildim ama siz de haklısınız tabii ki.

SSD marka model nedir? Yazma ömrü belli mi? Kafadan bir hesap yapıyorum. Günde 5 GB yazsa yılda yani 365*5 = 1.825 GB yapar. 5 yılda 365*5yıl = 1825 gün yapar 1825*5GB= 9125 GB yazmış olur. Bu kaba hesapta göründüğü gibi ömrünü bitiremezsin SSD'nin. Mesela bende Kingston A2000 500 GB var. 350 Terabyte ömrü var deniliyor. 5 yılda antivirüs 350 Terabyte ömrün sadece 9 Terabyte'ını yemiş olur bu hesaba göre. Yani devede kulak.

Son düzenleme:
SSD marka model nedir? Yazma ömrü belli mi? Kafadan bir hesap yapıyorum. Günde 5 GB yazsa yılda yani 365*5 = 1.825 GB yapar. 5 yılda 365*5yıl = 1825 gün yapar 1825*5GB= 9125 GB yazmış olur. Bu kaba hesapta göründüğü gibi ömrünü bitiremezsin SSD'nin. Mesela bende Kingston A2000 500 GB var. 350 Terabyte ömrü var deniliyor. 5 yılda antivirüs 350 Terabyte ömrün sadece 9 Terabyte'ını yemiş olur bu hesaba göre. Yani devede kulak.

Evet haklısınız. Samsung PM9A1 6900-5000 300 TB yazma ömrü vardı sanırım.

Siz hangi antivirüsü kullanıyordunuz?

Ben Norton 360 for gamers kullanıyorum ama geçen sene 1 dolar kampanyası vardı 1 dolara almıştım. Az kalmıştı bitmesine sanıyorum. Masaüstümde madencilik yaptığım için orada kullanamıyorum ama güçsüz mini PC im var orada kullanıyorum. Herhangi performans sorunuda yaşatmadı. Nortonla beraber BitDefender ve Kaspersky'da favorilerimdir.

Ben Norton 360 for gamers kullanıyorum ama geçen sene 1 dolar kampanyası vardı 1 dolara almıştım. Az kalmıştı bitmesine sanıyorum. Masaüstümde madencilik yaptığım için orada kullanamıyorum ama güçsüz mini PC im var orada kullanıyorum. Herhangi performans sorunuda yaşatmadı. Nortonla beraber BitDefender ve Kaspersky'da favorilerimdir.

Sizde ne kadar veri yazıyor ortalama?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı