Antivirüs Tavsiyesi

MesutYavuzx

Centipat
Katılım
12 Kasım 2019
Mesajlar
15
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım
Biraz önce Hotmail'e giriş yaptım ve e-postamın çalındığını fark ettim. Hallettim bu sorunu lakin tahminimce bilgisayarımda virüsler var. Bu saydığım üç programdan virüs konusunda hangisi daha iyidir sizce? Başka Antivirüs öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Defender beğenmedim galiba tek başına yeterli değil. Türkçe yama kurulumu yaparken trojen virüsü yakaladı ama yarısı PC'yi ele geçirdi 2 kere format çektim. Taşınabiliri biçimlendirmek zorunda kaldım. Acaba Defenderi kaldırabilir miyim ve yerine ne yüklemeliyim? İkinci sorum ise neden virüs bulunca neden hepsini birden yakalamıyor? Her taramada çıkıyordu.
 
Acaba Defender'i kaldırabilir miyim ve yerine ne yüklemeliyim? İkinci sorum ise neden virüs bulunca neden hepsini birden yakalamıyor? Her taramada çıkıyordu.
Defender çoğu zaman yetersiz kalabiliyor. Defender'i direkt program yükleme kısmından kaldıramazsınız. Kaldırmak için yöntemler var ama çok bir bilgim yok. Onun dışında bir antivirüs kurduğunuzda Defender otomatik olarak devre dışı kalıyor.

Antivirüs önerisi olarak; bütçeniz varsa Kaspersky Internet Security, yoksa Comodo Internet Security öneririm.
İkinci sorunuz hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.
 
Ücretsiz olarak aşağıdakilerden biri olabilir.
  • Kaspersky Free
  • Comodo IS (Özel Yapılandırılmış)

Ücretli olarak ise aşağıdakilerden biri olabilir.
  • BitDefender
  • Norton Security
  • Kaspersky
  • F-Secure
Not : Sıralama yazılımların başarı sıralamasına göre değildir ve karışık sıralanmıştır.
 
En temizi, temiz bir kurulum yapmak. Malwarebytes ile bilgisayarını tarayabilirsin, hem de senin işine yarayacak kısım ücretsiz. Ben yine de temiz bir kurulum yapmanı ve ne olduğu belli olmayan sitelerden indirmeler yapmamanı öneririm. Neyi, nereden indirdiğine dikkat ettikten sonra benim gibi Windows Defender bile kullanabilirsin, fazlasıyla yetecektir. HDD kullanıyorsan disk kullanımı zaman zaman fazlasıyla artabilir. Kaspersky, Norton, vesaire de kullanabilirsin.
Malwarebytes'ı kesinlikle öneririm. Pişman olmazsınız. Korsan oyun varsa dikkat edin crack yanabilir.
 
Dizüstü bilgisayarımda Kaspersky kullanıyorum. Ofisteki bilgisayarımda da Eset Internet Security.

İkisini de önerebilirim.

Eki Görüntüle 473271

Norton da kullandım, öneririm.
Sağ olasınız bazen cevap verenlere soruyorsun peki sen ne kullanıyorsun cevap bile vermiyorlar. Teşekkür ederim size şahsen. Bir de anlaya bilmiş değilim avast neden fazla tutulmuyor. Tespit konusun da mı yoksa güvenlik duvarımı kötü?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı