Antivürüs tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"...Dahası iki antivirüsün çakışması bazı programların çökmesine, Windows'un kararlılığını kaybetmesine neden olabilir."

İki antivirüsü çakıştırabilirsen belki gerçekleşir ama Antivir ve KİS çakışmayacaktır.
Onun dışında deneyip kendiniz olumsuz bir tecrübe yaşadıysanız onu yazın zira verdiğiniz yazıda ciddi bir dayanak/kaynak gösterilmiyor.

Performans düşüşü deniyor ama performansınızın düşmesi için bilgisayarın işletim sistemini zor çalıştırıyor olması gerektiğinden bahsedilmiyor.
Eğer bilgisayarınız çok eski değilse veya donanımınız iyi değilse ancak performansın yer yer düşmesi söz konusu olabilir.
Bunların dışında kullanımda bir performans kaybı yaşamazsınız kaldı ki kazanacağınız güvenliğin yanında olabilecek performans/hız kaybının esamesi okunmaz.

2 Antivirüsü evinizin kapısına taktığınız 2 farklı kilide benzetebilirsiniz. Hırsızlık için evinize girmek isteyen biri kilitlerin birini açtıktan sonra diğerini de açmak zorunda kalır ve bu da evinize girişini zorlaştırır.
Evinize girmek için harcayacağı fazladan sürede ev sahibinin gelmesi, polise yakalanması gibi riskler artacak dolayısıyla hırsızlığa uğrama ihtimaliniz azalacaktır.

Evet burada biraz hız kaybı yaşıyorsunuz o da kilitlerden birini açtıktan sonra anahtarı çıkartıp diğer kilidin anahtarını takıp bir de onu açmanız gerektiği için ancak kazancını göz önünde bulundurunca 1-2 dk lık bu kaybın önemsiz olduğu ortadadır.
Bilmiyor olabilecekler için not: Çelik kapılara bakarsanız zaten üzerlerinde fabrika çıkışlı olarak en az 2 kilit bulunduğunu görürsünüz. Bunu benim uydurduğumu zannetmeyin.


Aynı durum bilgisayarda da geçerlidir şöyle ki örnekleri bilgisayra uyarlarsak;
Virüs antivirüslerden ikininden birine bile yakalansa sisteme bulaşamayacaktır.
Antivirüslerden biri dosyayı tararken diğeri alacağı ani bir güncelleme ile o ana kadar bilmediği virüsü yakalayabilir.

İki antivirüsünde aynı anda virüsü yakalayıp çakışmasına gelince iş olsund iye virüsü otomatik silen KİS'in yanına kullanıcıya sormadan virüse müdahale etmeyecek olan Antivir kurulmuyor bunlar göz önüne alınarak seçiliyor.
Kaldıki iki antivirüste virüse kullanıcıya sormadan müdahale ediyor olsa bile istisnalar hariç biri virüsü diğerinden hemen önce silecek dolayısıyla diğeri virüse erişemeyip çakışma yaşanmadan sadece dosya bulunamadı hatası verecektir.

İstisnai durumda ne olacak?
a) Antivirüslerden biri dosyaya müdahale ettiğinde diğeri otomatik olarak müdahale etmeyecek işi diğer antivirüse bırakacaktır.
b) İki antivirüs çakışacak ve biri kısa süreli çökme yaşayacak diğeri virüsü silecektir.
c) Antivirüsler doğru seçilip yapılandırılmamış veya kalitesiz (her şarta göre doğru yazılmamış) ise ikiside çöker virüs siteme girer.

"c"nin olması için özenle gidip kalitesiz her türlü durumda kullanıcıyı korumak için tasarlanmamış dolayısıyla virüs bulmakta da başarısız olan antivirüsleri kurmalısınız. (Zaten çoğuda meşhur olmayan programlardır.)

Özetle; 1 antivirüs standart koruma olup bunu destekleyerek güçlendirmek ve standardın üzerine çıkartmak mümkün ve mahzursuzdur.

Örnek bir kombinasyaon: KİS + Antivir (Ücretsiz sürüm) + Malwarebytes (Ücretli sürüm) + Zemana Antilogger (Ücretli sürüm) + Keyscrambler (Tercihen Premium)
Bu kombinasyonda kazanacağınız güvenliği göz önünde bulundurunca performans hız kaybı kesinlikle önemsenmez.

Tabi bu isteyenler için olup normal kullanımda genellikle tek antivirüsün yeterli olduğu söylebilir.
Özellikle pek çok bilgisayar kullanıcısının o tek antivirüsü bile kurmadığı göz önüne alınırsa.
 
Son düzenleme:
Kaspersky, Bitdefender, Norton gibi yazılımların Security türleri her şeye yetecektir.
2 Anti-Virüs bence gereksiz birbirlerinin işlerine karışırlar, sistemi yavaşlatırlar, birbirlerinin program dosyasına erişmeye çalışırlar vs.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı