Antrenman programı nasıl?

Arkadaşım ben antrenman programını görmek için MediaFire'dan niye dosya indiriyorum ya. Görsel yükle ile gayet yükleyebilirsin fotoğraf.

Hocam şimdi yüklendi hata veriyordu site.

Göğüs omuz genelde pek tercih edilmez hocam ne kadar süredir spor yapıyorsunuz bilemiyorum program biraz da kişisel kapasitenize bakıyor.
1. yılıma giriyorum 8-9 ay oldu
 

Dosya Ekleri

  • PROGRAM.jpg
    PROGRAM.jpg
    237,3 KB · Görüntüleme: 58
Fazla komplike, bazı günlerde tamamen aynı yola sahip hareketler var. Lat Pulldown ile barfiks birbiriyle çok gitmeyen iki hareket, büyük ihtimalle ikisini de aynı tutuş şekliyle yaptığınız için kendinizi ekstra aynı hareketle yoracaksınız. Aynı şekilde Dumbell ile Triceps extension yapıp, ondan sonra cable'la aynı yola sahip hareketi yapmak gereksiz.

Sırt-Bacak kombinasyonunu da ilk kez görüyorum, bence biraz daha basite indirgeyip ya upper-lower yapın ya da düz PPL.
 
Hocam ben genel olarak beğenmedim programı sadece kol girdiğinde 4 hareket yazmış evet çok hareket girmek saçma ama bu da oldukça az. Benim tercihim Göğüs arka kol, sırt ön kol, bacak omuz şeklinde olurdu.
 
Hocam ben genel olarak beğenmedim programı sadece kol girdiğinde 4 hareket yazmış evet çok hareket girmek saçma ama bu da oldukça az. Benim tercihim Göğüs arka kol, sırt ön kol, bacak omuz şeklinde olurdu.
4 veya 3 hareket bir kol idmanı için tam kıvamında aslında, sadece doğru hareketler koymak gerek. Düz bir curl varyasyonu, sonrasında herhangi bir hammer varyasyonu. Triceps extension'un iyilerinden bir varyasyon, istenirse skullcrusher falan da yapılabilir ekstra.

Dediklerim 2-3 çalışma seti, tükeniş için geçerli. Kendinizi sonuna kadar itmiyorsanız 3-4 hareket kesmeyebilir. Hareketlerin hakkı verilirse 3-4 hareket de oldukça yeterli. Bana kalırsa tek başına bir kol günü yapılmamalı, orası ayrı. Çok harekete gerek olmadığı için günlere bölüştürmek daha mantıklı diye düşünüyorum.
 
Hocam kullanılabilir bir antrenman programı değil o zaman.
Ne değiştirebilirim hangi kasları aynı gün çalışayım?
 
4 veya 3 hareket bir kol idmanı için tam kıvamında aslında, sadece doğru hareketler koymak gerek. Düz bir curl varyasyonu, sonrasında herhangi bir hammer varyasyonu. Triceps Extension'un iyilerinden bir varyasyon, istenirse skullcrusher falan da yapılabilir ekstra.

Dediklerim 2-3 çalışma seti, tükeniş için geçerli. Kendinizi sonuna kadar itmiyorsanız 3-4 hareket kesmeyebilir. Hareketlerin hakkı verilirse 3-4 hareket de oldukça yeterli.

Hocam şöyle gerçekten çok verimli yapabiliyorsan 4 hareket yeterli ama birçok kişi tam kapasitede yapamıyor o yüzden kaçırdığını ekstra 1-2 hareket ile tamamlamayı ben mantıklı görüyorum.
 
Hocam kullanılabilir bir antrenman programı değil o zaman.
Ne değiştirebilirim hangi kasları aynı gün çalışayım?
Kaç gün gittiğine göre değişir, sana uygun sistemi seçmen lazım. İtiş-Çekiş-Bacak yapabilirsin, Üst Vücut-Alt Vücut yapabilirsin. Arnold Split de eğlenceli bir program fakat yorucu olabiliyor.

PPL yaparken istersen omuzu günlere dağıtabilirsin, ya da bacak gününde yapabilirsin. Ben bacağı tek başına bırakmayı her zaman daha mantıklı bulmuşumdur, benim bacak öncesi veya sonrası bir şeye enerji harcama imkanım olmuyor. Bacak tamamen bitiriyordu beni, onu kendinize göre ayarlayın.

En basit olarak, Göğüs-Triceps / Sırt-Biceps / Bacak-Omuz bunun örneği. Fakat omuz hareketlerini dağıtmanı tavsiye ederim.
Hocam şöyle gerçekten çok verimli yapabiliyorsan 4 hareket yeterli ama birçok kişi tam kapasitede yapamıyor o yüzden kaçırdığını ekstra 1-2 hareket ile tamamlamayı ben mantıklı görüyorum.
Zaten ben de o yüzden onu belirterek söyledim, hakkını vererek yapınca hayli hayli yetiyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı