AOC 23.8" 24G2U 144Hz monitör nasıldır?

Siz birkaç kişinin yorumlarına bakarak monitör belirlemeyin denemelisiniz kendini görmeniz lazım arkadaşın biri kötülemiş 24G2U modelini kendim kullandım bir yıl boyunca çok memnun kaldım fiyatına göre on numara idi bu benim kendim görüşüm. 280 Hz vs karşılaştıracaksan fiyatınıda karşılaştıracaksın.
 
Siz birkaç kişinin yorumlarına bakarak monitör belirlemeyin denemelisiniz kendini görmeniz lazım arkadaşın biri kötülemiş 24G2U modelini kendim kullandım bir yıl boyunca çok memnun kaldım fiyatına göre on numara idi bu benim kendim görüşüm. 280 Hz vs karşılaştıracaksan fiyatınıda karşılaştıracaksın.

Pardon, kim tam olarak 280 Hz bir monitör ile karşılaştırma yaptı ? Arkadaş'a GtG 1 ms olan 2 tane farklı monitör önerdim ve ikisi de 144 Hz :) 1 ms ile 4 ms arasında ki farkı sadece profosyonel oyuncular hissetmez. İnsan algısının bunu hissetmesi için illa ki profosyonel bir oyuncu olmasına gerek yok. Ms yani tepkime süresi önemlidir. Monitör de görünen görüntüler ekrana ne kadar hızlı gelirse o kadar iyidir. Ki sadece görüntünün ekrana akması değil olay. Daha önce ki mesajlarımda da bu örneği verdim. Rekabetçi oyunlarda, örneğin CS:GO oyununda attığın mermiye kadar hissettirir sana ms değerinin iyi ve ya kötü olması. Aoc'un bu monitör'ü 4 ms değerine sahip, bu yüzden ben şahsen kullanırken attığım mermilerde bir gecikme (doğal olarak) yaşanıyordu, kabaca söylemem gerekirse bunu mermiler de sekme oluşuyordu. 1 ms olan bir monitör de bu durum daha az'a indirgenir. Konu açan arkadaşın ilk yorumunuda okursan çok daha iyi anlarsın kimin burada doğru bilgi verdiğini. 4 ms bir monitör almasını tavsiye ediyorsan o ayrı bir şey...

Bu arada Aoc'un kendi sitesinde ki trajediye bak. Ve ikisi de Aoc 24G2U/BK sayfasından hahaha
İnanmıyorsanız kendiniz bakın. Aoc bile 1ms'nin farkını gölgelenmiş ejderha ve net olan diğer ejderha örneği ile açıklamış, bir de ateş ederken düşünün mermilerin sekmesini xD Evet fiyatına göre on numara bir monitör. Aynı fiyat IPS panel GtG 1 ms varken Aoc her zaman daha iyidir(!)

Dip not: Monitör'ü kullandığımı söylemiştim. Aoc 24G2U'da Overdrive modunu açtığınız zaman ekran TN panelden bile leş bir görüntü sunuyor, üstelik renkleri de değiştirmenize izin vermiyor :) Bu sayede belki gölgelenmeyi (Ghosting) bir nebze olsun aşmaya çalışıyor Aoc 24G2U fakat fazla da değil, üstelik renkler karanlık oluyor. Kullananlar bizzat deneyip buraya yazabilir, aksini iddaa eden varsa.



Eki Görüntüle 1188865Eki Görüntüle 1188866
2.jpg
1.jpg

Çok rahat fark ediliyor.

Yok dostum sen arkadaşların dediklerine inan her zaman fark etmez, neden fark etsin ki ? Ben de buraya bilgisayardan hiç anlamayan birini getirsem önce 144Hz bir monitör de oyun oynatsam sonra 240Hz de inan ki bu algıyı bile hissetmeyecek kullanıcılar bile vardır. İşte bu arkadaş da onlardan birisi sanırım. O yüzden boşver "fark yok" de ve geç :) Profosyonel oyuncu değilsen zaten farkı hiç anlayamazsın xD İlla ki pro oyuncu olman gerek(!)
 
Son düzenleme:
Pardon, kim tam olarak 280 Hz bir monitör ile karşılaştırma yaptı? Arkadaş'a GtG 1 ms olan 2 tane farklı monitör önerdim ve ikisi de 144 Hz :) 1 ms ile 4 ms arasında ki farkı sadece profesyonel oyuncular hissetmez. İnsan algısının bunu hissetmesi için illaki profesyonel bir oyuncu olmasına gerek yok. Ms yani tepkime süresi önemlidir. Monitör de görünen görüntüler ekrana ne kadar hızlı gelirse o kadar iyidir. Ki sadece görüntünün ekrana akması değil olay. Daha önce ki mesajlarımda da bu örneği verdim. Rekabetçi oyunlarda, örneğin CS:GO oyununda attığın mermiye kadar hissettirir sana ms değerinin iyi veya kötü olması. AOC'un bu monitör'ü 4 ms değerine sahip, bu yüzden ben şahsen kullanırken attığım mermilerde bir gecikme (doğal olarak) yaşanıyordu, kabaca söylemem gerekirse bunu mermiler de sekme oluşuyordu. 1 ms olan bir monitör de bu durum daha Az'a indirgenir. Konu açan arkadaşın ilk yorumunuda okursan çok daha iyi anlarsın kimin burada doğru bilgi verdiğini. 4 ms bir monitör almasını tavsiye ediyorsan o ayrı bir şey...

Bu arada AOC'un kendi sitesinde ki trajediye bak. Ve ikisi de AOC 24G2U/BK sayfasından hahaha.
İnanmıyorsanız kendiniz bakın. AOC bile 1Ms'nin farkını gölgelenmiş ejderha ve net olan diğer ejderha örneği ile açıklamış, bir de ateş ederken düşünün mermilerin sekmesini xD evet fiyatına göre on numara bir monitör. Aynı fiyat IPS panel GtG 1 ms varken AOC her zaman daha iyidir(!)

Dip not: Monitör'ü kullandığımı söylemiştim. AOC 24G2U'da OverDrive modunu açtığınız zaman ekran TN panelden bile leş bir görüntü sunuyor, üstelik renkleri de değiştirmenize izin vermiyor :) bu sayede belki gölgelenmeyi (ghosting) bir nebze olsun aşmaya çalışıyor AOC 24G2U fakat fazla da değil, üstelik renkler karanlık oluyor. Kullananlar bizzat deneyip buraya yazabilir, aksini iddia eden varsa.


Eki Görüntüle 1188865Eki Görüntüle 1188866Eki Görüntüle 1188872Eki Görüntüle 1188873

Yok dostum sen arkadaşların dediklerine inan her zaman fark etmez, neden fark etsin ki? Ben de buraya bilgisayardan hiç anlamayan birini getirsem önce 144Hz bir monitör de oyun oynatsam sonra 240Hz de inan ki bu algıyı bile hissetmeyecek kullanıcılar bile vardır. İşte bu arkadaş da onlardan birisi sanırım. O yüzden boş ver "fark yok" de ve geç :) profesyonel oyuncu değilsen zaten farkı hiç anlayamazsın xD illaki Pro oyuncu olman gerek(!)

Konunun başlığı AOC 24G2U monitör nasıldır? Kendim kullandım sonra sattım daha yüksek Hz istediğim için bu monitörü alacak arkadaş Full FPS odaklı oynuyorsa almasın gitsin BenQ model TN panel monitör alsın konu boş yere uzamasın. Eğer hikaye tarzı oynuyorsa renk canlılığı gayet yeterli geldi bana gönül rahatlığıyla alınabilir(benim kullanmış olduğum AOC24G2u panel tipi değişmemiş olan modeldi sonradan yeni tip panelle çıkarmışlar emin değilim yenisini hakkında bir şey söyleyemem) kısaca hep FPS odaklı oynuyorsan TN panel hikaye odaklı oynuyorsan IPS almanı öneririm.
 
Konunun başlığı AOC 24G2U monitör nasıldır? Kendim kullandım sonra sattım daha yüksek Hz istediğim için bu monitörü alacak arkadaş Full FPS odaklı oynuyorsa almasın gitsin BenQ model TN panel monitör alsın konu boş yere uzamasın. Eğer hikaye tarzı oynuyorsa renk canlılığı gayet yeterli geldi bana gönül rahatlığıyla alınabilir(benim kullanmış olduğum AOC24G2u panel tipi değişmemiş olan modeldi sonradan yeni tip panelle çıkarmışlar emin değilim yenisini hakkında bir şey söyleyemem) kısaca hep FPS odaklı oynuyorsan TN panel hikaye odaklı oynuyorsan IPS almanı öneririm.

Konu başlığı "Aoc 24GU2 monitör nasıldır" evet ama ilk yorumunda kafasına takılan bir şey sormuş...Konuyu açan kişinin sadece konu başlığını değil, bir de konuya ait kendi ilk mesajını okursan daha iyi olurdu. Ben okudum ve buna istinaden iki monitör önerdim kendisine, ve belirttim (tipik) 1 ms olduklarını. Aoc'un bu modelininde 4 ms olduğunu söyledim. Ayrıca kendi deneyimlerimi de renk konusunda olsun, gecikme konusu olsun belirttim. Konu başlığına yazdıklarımı tam olarak okumadan yada anlamadan boş yere uzatıp başka yerlere çeken ben değilim.
Bir de şu monitör'e sahip olup aynı zamanda konu sahibinin ilk mesajını okuduktan sonra "güzel ben kullanıyorum" demesi bana göre tamamen tutarsızcadır. Bakınız konu sahibi ilk mesajında neyi merak etmiş; "Bir de monitörlerde IPS olanlarda 4ms mi ne oluyormuş 1ms deyip acaba bu monitör 1 ms mi diye de bir sorum olacak şimdiden teşekkür ederim."

Yani bir tek ben çıktım 1 ms değil, 4 ms dedim :) Bazıları da çıkıp yok 280 Hz vs karşılaştıracaksan fiyatınıda karşılaştıracaksın diyor. Pardon da okuma yazmanız mı yok ? Okudunuz ve hiç mi anlamıyorsunuz. Ve eminim şu monitör sahiplerin %80'den fazlası 1 ms olduğunu biliyordur. Traji komik bir durum. Konu sahibi bunu merak etmiş yani kendisi Türkçe olarak yazmış ama bu ince detay es geçiliyor sırf kendileri kullanıyor diye "güzel" deyip geçiyor herkes. Evet başka bir ürüne göre güzel olabilir, ama şu paraya daha güzelleri var. Ben de ilk yorumumda 2 tane daha güzel olan ürün önerdim. Aksini iddaa edenler önce kullandıkları monitör'ün kaç ms değerine sahip olduğunu öğrensin. 4 ms mönitör için yine de önerme yapabilirsin, ama 1 ms dururken önermek saçmalıktır.
 
Son düzenleme:
Konu başlığı "AOC 24GU2 monitör nasıldır" evet ama ilk yorumunda kafasına takılan bir şey sormuş...konuyu açan kişinin sadece konu başlığını değil, bir de konuya ait kendi ilk mesajını okursan daha iyi olurdu. Ben okudum ve buna istinaden iki monitör önerdim kendisine, ve belirttim (tipik) 1 ms olduklarını. AOC'un bu modelininde 4 ms olduğunu söyledim. Ayrıca kendi deneyimlerimi de renk konusunda olsun, gecikme konusu olsun belirttim. Konu başlığına yazdıklarımı tam olarak okumadan ya da anlamadan boş yere uzatıp başka yerlere çeken ben değilim.
Bir de şu monitör'e sahip olup aynı zamanda konu sahibinin ilk mesajını okuduktan sonra "güzel ben kullanıyorum" demesi bana göre tamamen tutarsızcadır. Bakınız konu sahibi ilk mesajında neyi merak etmiş; "bir de monitörlerde IPS olanlarda 4ms mi ne oluyormuş 1ms deyip acaba bu monitör 1 ms mi diye de bir sorum olacak şimdiden teşekkür ederim."

Yani bir tek ben çıktım 1 ms değil, 4 ms dedim :) bazıları da çıkıp yok 280 Hz vs karşılaştıracaksan fiyatınıda karşılaştıracaksın diyor. Pardon da okuma yazmanız mı yok? Okudunuz ve hiç mi anlamıyorsunuz. Ve eminim şu monitör sahiplerin %80'den fazlası 1 ms olduğunu biliyordur. Traji komik bir durum. Konu sahibi bunu merak etmiş yani kendisi Türkçe olarak yazmış ama bu ince detay es geçiliyor sırf kendileri kullanıyor diye "güzel" deyip geçiyor herkes. Evet başka bir ürüne göre güzel olabilir, ama şu paraya daha güzelleri var. Ben de ilk yorumumda 2 tane daha güzel olan ürün önerdim. Aksini iddia edenler önce kullandıkları monitör'ün kaç ms değerine sahip olduğunu öğrensin. 4 ms monitör için yine de önerme yapabilirsin, ama 1 ms dururken önermek saçmalıktır.

Arkadaşlar kavga etmeye gerek yok boş verin bilgisayarınızda anonim bir şekilde konuşuyoruz kimseye bir yararı olmayacak.
Konu başlığı "AOC 24GU2 monitör nasıldır" evet ama ilk yorumunda kafasına takılan bir şey sormuş...konuyu açan kişinin sadece konu başlığını değil, bir de konuya ait kendi ilk mesajını okursan daha iyi olurdu. Ben okudum ve buna istinaden iki monitör önerdim kendisine, ve belirttim (tipik) 1 ms olduklarını. AOC'un bu modelininde 4 ms olduğunu söyledim. Ayrıca kendi deneyimlerimi de renk konusunda olsun, gecikme konusu olsun belirttim. Konu başlığına yazdıklarımı tam olarak okumadan ya da anlamadan boş yere uzatıp başka yerlere çeken ben değilim.
Bir de şu monitör'e sahip olup aynı zamanda konu sahibinin ilk mesajını okuduktan sonra "güzel ben kullanıyorum" demesi bana göre tamamen tutarsızcadır. Bakınız konu sahibi ilk mesajında neyi merak etmiş; "bir de monitörlerde IPS olanlarda 4ms mi ne oluyormuş 1ms deyip acaba bu monitör 1 ms mi diye de bir sorum olacak şimdiden teşekkür ederim."

Yani bir tek ben çıktım 1 ms değil, 4 ms dedim :) bazıları da çıkıp yok 280 Hz vs karşılaştıracaksan fiyatınıda karşılaştıracaksın diyor. Pardon da okuma yazmanız mı yok? Okudunuz ve hiç mi anlamıyorsunuz. Ve eminim şu monitör sahiplerin %80'den fazlası 1 ms olduğunu biliyordur. Traji komik bir durum. Konu sahibi bunu merak etmiş yani kendisi Türkçe olarak yazmış ama bu ince detay es geçiliyor sırf kendileri kullanıyor diye "güzel" deyip geçiyor herkes. Evet başka bir ürüne göre güzel olabilir, ama şu paraya daha güzelleri var. Ben de ilk yorumumda 2 tane daha güzel olan ürün önerdim. Aksini iddia edenler önce kullandıkları monitör'ün kaç ms değerine sahip olduğunu öğrensin. 4 ms monitör için yine de önerme yapabilirsin, ama 1 ms dururken önermek saçmalıktır.

Peki şimdi ben TN panel alsam ya da LG'nin bu monitörünü alsam aynı 1ms mi olacak şimdi yoksa her türlü TN panel FPS oynadığım için daha mı iyi olacak.
 
@Tesera Git al dostum, sana "güzel ben kullanıyorum" diyenleri dinle. Ama bil ki o monitör 4 ms değerine sahip. Bunu kendi sitesi söylüyor ben değil, ve 1ms VS 4ms karşılaştırmasını bile kendi sitesi yapıyor. Gerçi sen bunu merak etmiyorsun arkadaşların anlayışına göre sadece güzel olup olmadığını merak ediyormuşsun. Şimdiden hayırlı olsun 😂
 
@Tesera git al dostum, sana "güzel ben kullanıyorum" diyenleri dinle. Ama bil ki o monitör 4 ms değerine sahip. Bunu kendi sitesi söylüyor ben değil, ve 1ms vs 4ms karşılaştırmasını bile kendi sitesi yapıyor. Gerçi sen bunu merak etmiyorsun arkadaşların anlayışına göre sadece güzel olup olmadığını merak ediyormuşsun. Şimdiden hayırlı olsun 😂

Neyi gidip alayım anlamadım.
 
Arkadaşlar kavga etmeye gerek yok boş verin bilgisayarınızda anonim bir şekilde konuşuyoruz kimseye bir yararı olmayacak.


Peki şimdi ben TN panel alsam ya da LG'nin bu monitörünü alsam aynı 1ms mi olacak şimdi yoksa her türlü TN panel FPS oynadığım için daha mı iyi olacak.

LG'nin önerdiğim modeli TN panel değil. Her iki önerdiğim monitör'de IPS panel. Arkadaşlar senin kafanı karıştırdı sağ olsunlar merak ettiğin 1ms 4ms olayını es geçip ısrarla pohpohlama derdine düşmüşler kendi kullandıkları modeli. Bu arada TN panel artık her panelden daha hızlıdır diye bir muhabbet yok. Çünkü TN panel'in eskiden diğer panellere göre daha hızlı olmasının sebebi tipik GtG ms değerinin 1 olmasıydı. Kısacası IPS paneller de GtG 1 ms yoktu, ama uzun zaman olacak ve artık IPS paneller de tipik 1 ms değeri var. Bu yüzden rekabetçi oyunlar oynayacaksan da illa ki TN panel olmasına da gerek kalmadı. Arkadaş ama yine sana çok tutarlı bir öneride bulunmuş, ben sayfayı terk ediyorum, kendi monitör'ün kaç ms değerine sahip olduğunu bilmeyenler, ve senin merak ettiğin 1ms 4ms yazdığını okumadan yorum yapanlara bırakıyorum her şeyi 🤣
 

Yeni konular

Geri
Yukarı