AOC 24G2U 24" 1MS 144Hz Alınır Mı?

• Konuyu başlatan U.Altun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 573
  • Görüntüleme 126.429
Aktif kullanımdan sonra birden beyaz sayfalı bir siteye girince parlaklık oha dedirtiyor değil mi :D Ne kadar kısabildiniz? Ben ayarlayamadım bir türlü ofis moduna falan alıp takılıyorum forumlarda
Ya ben şuan araştırma okuma için pek kullanmıyorum PC’i. O yüzden şimdilik rahatsız etmiyor.

İtopyadan hala cevap yok ... değişim için yolladım 20 günden daha fazla bi süre oldu. Stok bekleyeceksiniz dediler ve stok durumu güncellendi. Ama ürün hakkında en ufak bilgi vermiyorlar arıyorum hattı düşüremiyorum mail atıyorum cevap vermiyorlar.
Aynı şekilde, bir gelişme olursa paylaş mutlaka. Ben de bekliyorum.

Aynı şekilde, bir gelişme olursa paylaş mutlaka. Ben de bekliyorum.
Gelişme oldu. Cuma gününden beri mail atıyorum Anca bugün cevap alabildim. İşlemi yapacağız en geç perşembe günü ürünü yollayacağız yazdılar ama hadi inşallah. Daha oncedende sürekli şu zaman gönderecez demişlerdi üstünden 2 hafta geçtikten sonra yollamışlardı.
@Ascaar inşallah düşer 1 ay bekledim düşmedi :D
@Kirve hocam 24 saat beyaz sayfalı sitelerde mi dolaşıyorsun? :D Facebook, Technopat hariç hiç bir sıkıntı çekmiyorum. Beyaz ekran bi buralarda var.
Film izlerken oyun oynarken problem yok parlaklıkta şahsen.
Ama dediğin gibi 1 haftaya göz alışır sorun yaşatmaz.
Parlaklığını her türlü çözemiyoruz ama beyaz sayfalarda evet. Tek çözüm ofis modu okuma modu falan filan. Allahtan masaüstü programı varda kolayca oluyor.
Gülecek veya dalga geçicek bir mevzu yok. Sana parlaklığı iyi gelmiştir benim için ise kötü.
Windowsdu dark modda kullanıyorum youtubedir vs her yerde dark modu olan her yerde dark mod kullanıyorum , parlaklığı düşürüp gece moduna aldığımda bile parlaklığı fazla oluyor. Ofis modu okuma vs her modunu denedim. Program indirdim windowsun kendi gece modunu kullandım ama fayda etmedi. Karanlık ortamda kullanıyorum daha çok. monitör ile aramda 1mt ye yakın bir mesafe var. Size yalan borcum yok. Kullandığım monitör çok dandik belkide bundandır(philips 220vw). Bünye kaliteli bir şey görünce ters tepmiştir. Bilemiyorum.

Gelişme oldu. Cuma gününden beri mail atıyorum Anca bugün cevap alabildim. İşlemi yapacağız en geç perşembe günü ürünü yollayacağız yazdılar ama hadi inşallah. Daha oncedende sürekli şu zaman gönderecez demişlerdi üstünden 2 hafta geçtikten sonra yollamışlardı.

Gülecek veya dalga geçicek bir mevzu yok. Sana parlaklığı iyi gelmiştir benim için ise kötü.
Windowsdu dark modda kullanıyorum youtubedir vs her yerde dark modu olan her yerde dark mod kullanıyorum , parlaklığı düşürüp gece moduna aldığımda bile parlaklığı fazla oluyor. Ofis modu okuma vs her modunu denedim. Program indirdim windowsun kendi gece modunu kullandım ama fayda etmedi. Karanlık ortamda kullanıyorum daha çok. monitör ile aramda 1mt ye yakın bir mesafe var. Size yalan borcum yok. Kullandığım monitör çok dandik belkide bundandır(philips 220vw). Bünye kaliteli bir şey görünce ters tepmiştir. Bilemiyorum.
Hocam pardon da gülmemin sebebi dalga geçmek değil sıradan bir TEBESSÜM. Neden bakış açınız bu yönde bilmiyorum ama yine de kusura bakmayın.
Bu arada arkadaşlar sanırım istediğim diğer 10 yıldır kullandığım IPS monitörümün renklerine kavuştum sanırım.
Yazılar net okunur derece de parlaksız, forumlarda beyaz sayfalarda yani parlama göz alıcı sıkıntısı olanlar şunları bir denesin.
AOC 24G2U için.
aoc1.png

Son düzenleme:
Beyaz sayfalardaki aşırı parlaklığı azaltmak için monitörün OSD menüsünden parlaklık sekmesi altındaki kontrast değerini azaltın. Epey etkili oluyor benim için. Belki size de faydası olur.

Beyaz sayfalardaki aşırı parlaklığı azaltmak için monitörün OSD menüsünden parlaklık sekmesi altındaki kontrast değerini azaltın. Epey etkili oluyor benim için. Belki size de faydası olur.
Sadece kontrast düşürmekle bir ortalama renge kavuşamamıştım. Yaptığım ayarlarla karanlık sayfalardan beyaz sayfalara geçerken gözümü kısma derdini bu ayarlarla çözdüm. Gerekirse kırmızı 35 yeşil 35 mavi 45 olarak da yapılabilir. Nihayet sonuca vardım. Valla o kadar göz yoruyordu ki beyaz sayfalarda yazıları okurken bile zorlanıyordum :D

Gelişme oldu. Cuma gününden beri mail atıyorum Anca bugün cevap alabildim. İşlemi yapacağız en geç perşembe günü ürünü yollayacağız yazdılar ama hadi inşallah. Daha onceden de sürekli şu zaman gönderecez demişlerdi üstünden 2 hafta geçtikten sonra yollamışlardı.
İtopya'nın sitesinden baktım 25 Aralık 16'da kargo tanımlamışlar fakat henüz hareket yok. Sen de bak. Test yapıp gönderin demiştim yine sorunlu bir monitör gelirse kafayı yerim. 22 Kasım'da sipariş etmiştim hala uğraşıyoruz olacak iş değil.

Sadece kontrast düşürmekle bir ortalama renge kavuşamamıştım. Yaptığım ayarlarla karanlık sayfalardan beyaz sayfalara geçerken gözümü kısma derdini bu ayarlarla çözdüm. Gerekirse kırmızı 35 yeşil 35 mavi 45 olarak da yapılabilir. Nihayet sonuca vardım. Valla o kadar göz yoruyordu ki beyaz sayfalarda yazıları okurken bile zorlanıyordum :D
Deneyeceğim yukarda fotoğrafını attığınız ayarları, oyun oynarken sıkıntı çıkarıyor mu size bu ayarlar ? Çünki ben sürekli ayar değiştirmeyi sevmeyen birisiyim.Fix ayarımı bulduktan sonra sürekli o ayarlarda bırakmak istiyorum , bu monitörde mümkün olacaktır inşallah.

İtopya'nın sitesinden baktım 25 Aralık 16'da kargo tanımlamışlar fakat henüz hareket yok. Sen de bak. Test yapıp gönderin demiştim yine sorunlu bir monitör gelirse kafayı yerim. 22 Kasım'da sipariş etmiştim hala uğraşıyoruz olacak iş değil.

Hayır bende hiç bir şey görünmüyor hocam.Test konusuna gelince ben yaklaşık bi 5 defa sordum 5 indede test yapmayacaklarını söylediler. Tekrardan kusurlu ürün gelirse firmaya bildireceklermiş. Teste izin vermiyormuş bu firma. Bakalım benimkini ne zaman kargoya verecekler...

Deneyeceğim yukarda fotoğrafını attığınız ayarları, oyun oynarken sıkıntı çıkarıyor mu size bu ayarlar ? Çünki ben sürekli ayar değiştirmeyi sevmeyen birisiyim.Fix ayarımı bulduktan sonra sürekli o ayarlarda bırakmak istiyorum , bu monitörde mümkün olacaktır inşallah.

Hayır bende hiç bir şey görünmüyor hocam.Test konusuna gelince ben yaklaşık bi 5 defa sordum 5 indede test yapmayacaklarını söylediler. Tekrardan kusurlu ürün gelirse firmaya bildireceklermiş. Teste izin vermiyormuş bu firma. Bakalım benimkini ne zaman kargoya verecekler...
Pubg, CSGO, Rocket league, Apex Legends oyunlarında baktım. Hiç bir sorun ile rastlamadım. Ama oyun içi Pubg ve CSGO gamma full'de 100'de yani. Ama normalde de öyleydi ayarlardan sonra değiştirmedim. Eğer fotoğraftaki karanlık dersen ki bence asla değil. Oyun içi gamma ile oynayabilirsin. Birde yazılı olarak yazdığım '' Gerekirse kırmızı 35 yeşil 35 mavi 45 olarak da yapılabilir '' Hangisi gözüne güzel kalırsa onda kal.
Gerçekten monitör de Facebook ve Technopat'a girmemde soğuma olmuştu ki düzeltebildim. Yazılar parlamıyor, karanlık sayfalardan direkt foruma faceye girince gözüme flash gibi patlamıyor artık. Şuan aşırı memnunum. Dilersen Nvidia digital vibrance yi 75 falan da yapabilirsin oyunlarda hoş oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı