AOC 24G2U 24" 1MS 144Hz Alınır Mı?

• Konuyu başlatan U.Altun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 573
  • Görüntüleme 125.965
Bu monitörü almayı düşünüyorum. 1-PUBG gibi FPS ve rekabetçi oyunlar oynuyorum 2- oyun için hangi panel en iyisidir? VA mı, TN mi, IPS mi? 3-bu monitörün inputlag değeri kaçtır? 144Hz ve 1MS tepkime süresi var doğru mudur? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amaç FPS oyun oynamaksa IPS panel önermem, IPS daha çok renk kalitesi isteyenler içindir ve genellikle tepki süresi yüksek olur. 24C2U'nun minimum 1ms olduğu söyleniyor yani daha yüksek değerlere çıkabilir. VA panel bakabilirsin.

Amaç FPS oyun oynamaksa IPS panel önermem, IPS daha çok renk kalitesi isteyenler içindir ve genellikle tepki süresi yüksek olur. 24C2U'nun minimum 1ms olduğu söyleniyor yani daha yüksek değerlere çıkabilir. VA panel bakabilirsin.
Bende senin gibi düşünüyordum ama yanılmışım Asus MG248QR satıp AOC 24G2U aldım iyikide almışım diyorum TN pişmanlıkmış.

oynadığım oyunlar Arma3 Pubg csgo çok başarılı ve gecikme yok

Bende senin gibi düşünüyordum ama yanılmışım Asus MG248QR satıp AOC 24G2U aldım iyikide almışım diyorum TN pişmanlıkmış.

oynadığım oyunlar Arma3 Pubg csgo çok başarılı ve gecikme yok
ASUS'un TN panelleri renk konusunda çok kötü zaten. Ben de 2-3 ay kadar kullandım eski 60 Hz monitörüm bile çok daha başarılıydı. Hemen satıp XG2401'e geçtim :)

Bu monitörü almayı düşünüyorum. 1-PUBG gibi FPS ve rekabetçi oyunlar oynuyorum 2- oyun için hangi panel en iyisidir? VA mı, TN mi, IPS mi? 3-bu monitörün inputlag değeri kaçtır? 144Hz ve 1MS tepkime süresi var doğru mudur? Teşekkürler.

Input Lag değeri 4 MS, doğru bir değerse oldukça düşük.
Rekabetçi oyunlar için en hızlı panel tartışmasız TN'dir.
Tepkime süresi griden grıye 7.5 ms.

Bütçen müsait ise XG240R tavsiye ederim. Değilse alabilirsin, fiyatına göre güzel monitör.

ASUS'un TN panelleri renk konusunda çok kötü zaten. Ben de 2-3 ay kadar kullandım eski 60 Hz monitörüm bile çok daha başarılıydı. Hemen satıp XG2401'e geçtim :)

Bütçen müsait ise XG240R tavsiye ederim. Değilse alabilirsin, fiyatına göre güzel monitör.
Bana kalırsa E spor oyuncusu değilsen gereksiz. AOC 24G2U modelini kullanıyorum hiçbir sıkıntım yok.IPS panele göre de olabileceğinin en iyilerinden. Daha önce AOC g2460pf modelini kullanıyordum ve renkler berbattı hatta siyah-beyaz geçişleri çok çok kötü piksel piksel. TN panel pişmanlıktır. Rekabetçi online oyunlarda daha hızlı olsun derken asıl olayı kaçırmamak lazım yani renk kalitesini.

Bana kalırsa E spor oyuncusu değilsen gereksiz. AOC 24G2U modelini kullanıyorum hiçbir sıkıntım yok.IPS panele göre de olabileceğinin en iyilerinden. Daha önce AOC g2460pf modelini kullanıyordum ve renkler berbattı hatta siyah-beyaz geçişleri çok çok kötü piksel piksel. TN panel pişmanlıktır. Rekabetçi online oyunlarda daha hızlı olsun derken asıl olayı kaçırmamak lazım yani renk kalitesini.
Varra bende asus VG278QR alacaktım forumdakilerin ısrarı üzerine 27g2u modelini sipariş verdim. Umarım pişman olmam gelir yakında, ghosting problemi yaşarsam iade edicem zaten. İlk defa ips deneyimlicem. Bakarım hele bi gelsinde.

XG2401 resnk konusunda oldukça başarılı. ICC profili yükleyince baya iyi oluyor. E-sporcu olmak şart değil TN kullanmak için normal bir oyuncu bile CS:GO gibi hızlı oyunlarda farkı hissedebilir. 24G2U ghosting konusunda iyi ama çoğu IPS ve VA panelin oyunlarda insanı ciddi derece rahatsız edecek kadar ghosting sorunu var.
Bana göre de VA ve IPS pişmanlıktır.

Bu monitörden beklentilerine göre değişiyor. TN kadar hızlı bir IPS panel yaparlarsa alırım :)

Şöyle söyliyim XG2401 aldım 10 gün oldu şu sorun ortaya çıktı . Garanti swap cihaz değişimi dsdi kabul etmedim. Renk konusunda iyiydi evet fakat bu nedenle XG2401 den soğumadım değil. Resimdeki konu benim ve giriş gecikmesini ultra ayara alınca o sorun oluşuyordu. O yüzden AOC24g2u gözüme çarptı IPS panel olması ve fiyatının uygun olması endişelendirmedi değil. Bu yüzden XG240R modeline yönelmeyi düşünüyorum bu yönde önerileriniz ne olur. Konu linki. Viewsonic XG 2401 Siyahlaşma Sorunu - Technopat Sosyal

Dosya Ekleri

• D6426212-C0D5-4C44-B560-EF4153F1F59A.png
    D6426212-C0D5-4C44-B560-EF4153F1F59A.png
    271,9 KB · Görüntüleme: 148

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı