AOC 24G4HA nasıldır?

G5 almak yerine bu daha mantıklı olur. Görüntü kalitesi bakımından oldukça iyi. Ergonomisi de iyi. Ayrıca seri bir monitör.

27inç kullanıyorum, FPS oyunlarında sorun yaşamadım fakat üst düzey rekabetçi oynayan biri değilim. Valorant'ta immortal görmüşlüğüm var. Ortalamanın üstü bir rank.

Değerlendireceğim hocam teşekkür ederim.

Ne alırsanız alın öncelikle hayırlı olsun.
AOC 24G4HA'yi eski monitörüm yerine servisten değişim olarak verdiler. Neredeyse 2 haftadır kullanıyorum. Şu ana kadar memnunum.

Ölü piksel vs. çıkmadı.
Ghosting çok az mevcut.(bence)
Pivot, hoparlör ve neredeyse sallanmıyor.

Elimde 2. monitör olarak AOC 24G42E var ona göre renkleri daha az canlı ama uçurum yok. Sitesinden özellikleri karşılaştırınca da görülüyor. Fiyatını hak ediyor mu bilmem ama 20Hz fark olmasına rağmen 24G42E'nin paneli biraz daha kaliteli geldi ama uçurum var diyemem. Fiyat olarak 200Hz olması, pivot ve hoparlörden öne çıkıyor biraz daha.

Neyi nasıl test etmeliyim çok fazla fikrim olmadığı için elimdeki 2. monitörle karşılaştırdım ve sanırım onunla alakalı forumda daha fazla konu var. Umarım yardımcı olur. Bu iki monitörü de kullanıyorum ve memnunum F/P derecesini bilmiyorum ama üzmediler şimdiye kadar.

Doğru mu yaptım bilmiyorum ama OverDrive Fast ayarında bu şekilde ghosting. Çoğu ayarı varsayılanda kullanıyorum. Gözle sanki fotoğraflara göre biraz daha fazla varmış gibi gözüküyor. Kameram da çok iyi değil maalesef.😅

Dosya Ekleri

• a.jpeg
    a.jpeg
    137,6 KB · Görüntüleme: 67
  • b.jpeg
    b.jpeg
    98,9 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Konuyu hortlatacağım ama @bluerr hocam siz de yardımcı olursanız sevinirim.

Aktif kullandığım monitör TN panele sahip ASUS VG245he eski bir monitör ve FPS oyunu vb oynarken beni rahatsız etmiyor. Fakat siyahlar konusunda göze çarpıyor video falan izlerken.

2 tane netleştiremediğim soru var birincisi IPS mi VA mı tercih etmeliyim? Şahsen video vb de sıkça izleyen biriyim dolayısıyla renklerin iyi olmasını isterim bu yüzden VA panel daha mantıklı duruyor fakat oyunlarda ghosting gibi durumlar beni rahatsız eder mi?(şu anda TN panel beni rahatsız etmiyor)

İkincisi elimdeki VG245he yi elimden çıkaracağım ve yaklaşık 2000TL civarı bir para elime geçecek.
IPS panel tercih edersem samsun G50D 5500TL gibi bir fiyata bana geliyor. Bu klasmanda Lenovo R27QE daha mantıklı fakat o 6.600 civarlarına geliyor 1100TL'lik fiyat farkını ödemeye değer mi?

Konuyu hortlatacağım ama @bluerr hocam siz de yardımcı olursanız sevinirim.

Aktif kullandığım monitör TN panele sahip ASUS VG245he eski bir monitör ve FPS oyunu vb oynarken beni rahatsız etmiyor. Fakat siyahlar konusunda göze çarpıyor video falan izlerken.

2 tane netleştiremediğim soru var birincisi IPS mi VA mı tercih etmeliyim? Şahsen video vb de sıkça izleyen biriyim dolayısıyla renklerin iyi olmasını isterim bu yüzden VA panel daha mantıklı duruyor fakat oyunlarda ghosting gibi durumlar beni rahatsız eder mi?(şu anda TN panel beni rahatsız etmiyor)

İkincisi elimdeki VG245he yi elimden çıkaracağım ve yaklaşık 2000TL civarı bir para elime geçecek.
IPS panel tercih edersem samsun G50D 5500TL gibi bir fiyata bana geliyor. Bu klasmanda Lenovo R27QE daha mantıklı fakat o 6.600 civarlarına geliyor 1100TL'lik fiyat farkını ödemeye değer mi?

Sorun olmaz. 75Hz zaten kullandığınız monitör her türlü çağ atlatır. 25G3zm al geç. Hem video hem de FPS için iş görür. Aldıktan sonra OSD menüsünden response time medium yap.

Ne alırsanız alın öncelikle hayırlı olsun.
AOC 24G4HA'yi eski monitörüm yerine servisten değişim olarak verdiler. Neredeyse 2 haftadır kullanıyorum. Şu ana kadar memnunum.

Ölü piksel vs. çıkmadı.
Ghosting çok az mevcut.(bence)
Pivot, hoparlör ve neredeyse sallanmıyor.

Elimde 2. monitör olarak AOC 24G42E var ona göre renkleri daha az canlı ama uçurum yok. Sitesinden özellikleri karşılaştırınca da görülüyor. Fiyatını hak ediyor mu bilmem ama 20Hz fark olmasına rağmen 24G42E'nin paneli biraz daha kaliteli geldi ama uçurum var diyemem. Fiyat olarak 200Hz olması, pivot ve hoparlörden öne çıkıyor biraz daha.

Neyi nasıl test etmeliyim çok fazla fikrim olmadığı için elimdeki 2. monitörle karşılaştırdım ve sanırım onunla alakalı forumda daha fazla konu var. Umarım yardımcı olur. Bu iki monitörü de kullanıyorum ve memnunum F/P derecesini bilmiyorum ama üzmediler şimdiye kadar.

Doğru mu yaptım bilmiyorum ama OverDrive Fast ayarında bu şekilde ghosting. Çoğu ayarı varsayılanda kullanıyorum. Gözle sanki fotoğraflara göre biraz daha fazla varmış gibi gözüküyor. Kameram da çok iyi değil maalesef.😅
Hocam hayırlı olsun.
Aygıt yöneticisinden monitörün donanım kimliklerinde ne yazıyor bakabilir misiniz?
AOC 24G4HA için.

2 sene önce aldığım 24g2spu/bk monitörüm kronik arıza yapınca garanti kapsamında değişiklik yapıldı. Bunun yerine 24g4ha modelini gönderdiler. Bugün itibariyle kullanmaya başladım. İlk izlenimlerim çok iyi, umarım diğer monitör gibi kronik problemi yoktur.

2 sene önce aldığım 24g2spu/bk monitörüm kronik arıza yapınca garanti kapsamında değişiklik yapıldı. Bunun yerine 24g4ha modelini gönderdiler. Bugün itibariyle kullanmaya başladım. İlk izlenimlerim çok iyi, umarım diğer monitör gibi kronik problemi yoktur.
Hocam size de hayırlı olsun.
Aygıt yöneticisinden monitörün donanım kimliklerinde ne yazıyor bakabilir misiniz?
AOC 24G4HA için.

Dosya Ekleri

• aygıt.jpeg
    aygıt.jpeg
    270,5 KB · Görüntüleme: 40
Hocam size de hayırlı olsun.
Aygıt Yöneticisi'nden monitörün donanım kimliklerinde ne yazıyor bakabilir misiniz?
AOC 24G4ha için.

Neye bakacaksınız merak ettim.

2 sene önce aldığım 24g2spu/bk monitörüm kronik arıza yapınca garanti kapsamında değişiklik yapıldı. Bunun yerine 24G4ha modelini gönderdiler. Bugün itibarıyla kullanmaya başladım. İlk izlenimlerim çok iyi, umarım diğer monitör gibi kronik problemi yoktur.

Ben de memnunum. 1 aya yaklaştı bende bir problem yok ama uzun vadesini bilemiyorum. Sorsalar tavsiye ederim.

Bu bir sıkıntı mı yoksa olağan bir şey mi bilmiyorum ama arada takılma olunca bazı oyunlarda ekranın üst bölgesi anlık kararıp geri geliyor. Görüntüde ve akıcılıkta bir sıkıntım yok onun dışında. Sağlam duruyor.

Çift monitör kullanıyorum ve Adaptive Sync açık sanırım bunlardan biri sebep oluyor. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim sıkıntı mı yoksa olağan bir şey mi olduğuyla alakalı.

Dosya Ekleri

• monkim.png
    monkim.png
    5,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı