AOC 27G2U incelemesi

EArcy

Kilopat
Katılım
3 Eylül 2017
Mesajlar
192
Çözümler
1
Evet arkadaşlar, araştırdım, kendimi parçaladım, ettim ve en sonunda bu monitöre kavuştum. Türkçe inceleme eksikliğinden dolayı böyle bir kendimce üstünkörü sizinle düşüncelerimi paylaşmak istedim. Hatta 27" boyutu için İngilizce inceleme bile doğru düzgün yok. Her neyse, bu monitörü ben güzel de bir indirimle 1499 liraya incehesap'tan aldım. Ürün elime geleli çok olmadı. O yüzden lütfen bunları tecrübeli bir kullanıcının ağzından dinliyormuş gibi dinlemeyin :)

Ürünü aldıktan sonra ilk içime oturan kurt "acaba 1080P için 27" almakla hata mı ettim?" oldu. İlk bundan bahsedeyim.

27" 1080p'de pikseller belli oluyor mu?

Tamamen mesafeye göre değişiyor. Ben monitöre 80 cm gibi bir uzaklıktan bakıyorum ve hiçbir piksel belli olmuyor. 60 cm'e kadar indirdim mesafeyi, gene belli olmuyor. Daha da yakınlaşınca pikseller belli olmaya başlıyor ama inanın bu monitöre 60 cm'den daha yakın bakarsanız kör olursunuz zaten. Monitör büyük arkadaşlar. Yakından bakayım istiyorsanız sizi 24" boyuta alalım :)

Monitörün renkleri nasıl?

Monitörün renkleri gıcır gıcır. MSI GE62VR 7RF model laptop kullanıyorum ve IPS panele sahip. Onun güzel renklerine alıştıktan sonra büyük ekrandaki çamur görüntü beni kanser eder diye çok korktum açıkçası. Ama öyle değil. Bu boyutta böyle renkleri bulmak şahane ötesi. Gündelik kullanımda hiç üzmez.

Monitörün ses seviyesi ve parlaklık değeri yeterli mi?

Ses seviyesi, kalitesi için şöyle söyleyeyim: Oturup şarkı dinleyeyim diyorsanız o iş olmaz. Bu hoparlörler daha çok film izlerken sesi olsun, PS4 bağladığımda sessiz kalmayayım diyenler için ideal. İş görüyor, ama çok bir performans beklemeyin. Uygun bütçeli oyun monitöründen bahsediyoruz, olur o kadarı da :)

Parlaklık değeri 250 cd yetersiz kalır dediler ama bana göre öyle değil. Hatta şu an bunları yazarken parlaklığı iyice düşürmüş haldeyim. Güneş battıktan sonra parlaklığı %100'de bırakmak nöbet geçirmenize neden olabilir :) Sonuç olarak, parlaklık konusunda hiç düşünceniz olmasın. Yetiyor arkadaşlar.

Oyun performansı nasıl?

Geldik zurnanın zırt dediği yere :) Günlerce oyun performansını test edemedim tabii ama ilk olarak şunu söyleyeyim, kaliteli performans istiyorsanız Display Port kullanmanızı öneririm. Zaten DisplayPortu taktıktan sonra gerisini monitör hallediyor. Hele ki benim gibi 60 FPS 5 ms laptop ekranından 144hz 1ms'ye geçenler için bu performans hayalleri süsleyen bir performans. Monitörün oyun performansı çok iyi. Hele de bu fiyatları düşünürsek bayağı iyi. Beni üzer mi diye düşünmeyin hiç. Üzmez. Emin olun.

Artılar / Eksiler:

+Kaliteli renkler
+Fazlasıyla akıcı oyun performansı
+Ghosting yok (Ya da benim fark edemeyeceğim kadar az, çok profesyonel oyuncu değilim)
+Freesync, G-SYNC'te bir sıkıntı göremedim.
+Piksel görme sorunu yok
+Sağa, sola, yukarı, aşağı hareket. Hatta 90 derece dönüşle dik bile oluyor. Evladım napıyorsun?
+İncecik çerçeveler

-İş gören ama performansta sınıfta kalan hoparlörler
-Aşırı zor menü tuşları. Hangi akla hizmet minicik minicik tuşlar koymuşlar bilemiyorum. Ama basması zor. Ben tırnakla anca basıyorum.

Sonuç

WhatsApp Image 2019-11-04 at 19.50.32.jpeg


Bu fiyata, bu boyutta, bu performansta bir monitörü elimde değil herkese öneririm arkadaşlar. 2k'ya ne bütçem var ne de 2K oynatacak bilgisayarım var diyorsanız hiç düşünmeden alabileceğiniz bir monitör bu. Bende 1060 olduğu için 2K tercih etmedim. Ama bu monitör kesinlikle 27" 1080P olmaz, pikselleri sayarsın ön yargısını kırıyor. Tabii dediğim gibi 50 cm'den bakmayacaksanız. :)

Aldım, herkese de öneririm. Üzmez bizim gibi kendi halinde gamerları. Çok da memnun eder hatta. Sorularınız varsa bekliyorum. Sağlıcakla kalın.
 
Aklımdaki monitör ancak sanırım 24” alıp geri kalan bütçe ile RAM ekleyeceğim. Teşekkür ederiz. Biraz daha fotoğraf ekleyebilir misiniz? 😊
 
Sol ve sağ altta çok hafif var. Direkt IPS glow testini yaptığım için görüyorum. Normalde onu fark etmek bence imkansız.

Bu IPS glow bir hata mıdır? Yoksa kabullenmemiz gereken bir şey mi?
Yani ölü piksel gibi IPS glow da değişim sebebi midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu IPS glow bir hata mıdır? Yoksa kabullenmemiz gereken bir şey mi?
Yani ölü piksel gibi IPS glow da değişim sebebi midir?

IPS ekran olup da IPS glow olmayan bir model yok. Değişim sebebi değil kesinlikle. Ve testi dışında asla fark edeceğiniz boyutlarda değil. Çok yüksek boyutlarda olduğu zaman değişim sebebi olur. Ama bu monitörde IPS glow testi yaptığımda şaşırdım bile bu kadar az çıkmasına. Hiç kafana takmana gerek yok :)

Aklımdaki monitör ancak sanırım 24” alıp geri kalan bütçe ile RAM ekleyeceğim. Teşekkür ederiz. Biraz daha fotoğraf ekleyebilir misiniz? 😊

IMG_20191104_204820.jpg


IMG_20191104_204519.jpg


Fotograf boyutlari 4mbden fazla oldugu icin daha fazla ekleyemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun benimde satın almak aklımda olan bu monitörün özelliklerini bizlerle paylaştığın için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin laptopta Display Port girişi var mı? Display Port girişinin iki ucu da aynı mı yoksa bir ucu mini uçlu mu? HDMI ile bağlayınca 120 Hz'den mi yararlanılıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
aynı monitörü bende 1499 TL'ye satın aldım, 2 saat önce kurulumunu yaptım. 21inçden sonra bayağı büyük geldi, detaylı bir inceleme yapamadım henüz fakat ilk izlenimim görüntü kalitesi olarak gayet iyi, parlaklık cidden yüksek gözümü alıyor. Arkadaşında dediği gibi tek kötü yönü o minnacık menü tuşları ...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı