AOC C24G1 ölü piksel sebebiyle yapılan iade reddedildi

@BetterBeGone @Berkay4154 Hocam ürünü teslim aldım şuan Tecpro diye bi servise gönderim yapılmış. "Raporda: Ürün kontrol edildi. 5.bölgede 2 piksel mevcut/standartlara uygun. Marka piksel politikası: 1 cm kare içersinde 3 ten fazla farklı yerlerde 5 ten fazla olduğu zaman teknik olarak değişim işlemleri yapılmaktadır." Şeklinde yazmışlar. Şuan e-devlet üzerinden THH başvuruyorum o zaman?

@BetterBeGone @Berkay4154 Hocam ürünü teslim aldım şuan Tecpro diye bi servise gönderim yapılmış. "Raporda: Ürün kontrol edildi. 5.bölgede 2 piksel mevcut/standartlara uygun. Marka piksel politikası: 1 cm kare içersinde 3 ten fazla farklı yerlerde 5 ten fazla olduğu zaman teknik olarak değişim işlemleri yapılmaktadır." Şeklinde yazmışlar. Şuan e-devlet üzerinden THH başvuruyorum o zaman?
Bir kere e-ticaret ile aldığınız için zaten iade hakkınız mevcut fakat mağazadan dahi alsanız (başka arkadaşlar içinde belki katkı olur) size bahsedilen 5 pixel olayı 2002'deki (tarih daha eski olabilir) TSE prosedürüne ilişkin standart kaldırılalı yıllar oluyor. 2010'da hepsi 4 ayrı kategoride standart esasları tekrardan yenilendi. (Acaba kendileri hangi standarttan bahsediyor) Velhasıl kelam mesafeli satış sözleşmesine aykırılık olmadığı sürece 14 gün içinde iade hakkınız zaten mevcut bunun yanı sıra 6502 sayılı kanuna ilişkin ayıplı mal kategorisinde iade, değişim hakkınız da mevcut ki bu garanti süresince hakkınız.
Not: İşlemler maalesef biraz uzun sürebilir. Eğer aksi bir sorun yaşarsanız (pek sanmıyorum) ve tüketici mahkemesine düşerse emsal kararları sunmaktan çekinmeyin.

Bir kere e-ticaret ile aldığınız için zaten iade hakkınız mevcut fakat mağazadan dahi alsanız (başka arkadaşlar içinde belki katkı olur) size bahsedilen 5 pixel olayı 2002'deki (tarih daha eski olabilir) TSE prosedürüne ilişkin standart kaldırılalı yıllar oluyor. 2010'da hepsi 4 ayrı kategoride standart esasları tekrardan yenilendi. (Acaba kendileri hangi standarttan bahsediyor) Velhasıl kelam mesafeli satış sözleşmesine aykırılık olmadığı sürece 14 gün içinde iade hakkınız zaten mevcut bunun yanı sıra 6502 sayılı kanuna ilişkin ayıplı mal kategorisinde iade, değişim hakkınız da mevcut ki bu garanti süresince hakkınız.
Not: İşlemler maalesef biraz uzun sürebilir. Eğer aksi bir sorun yaşarsanız (pek sanmıyorum) ve tüketici mahkemesine düşerse emsal kararları sunmaktan çekinmeyin.
Hocam ben cihazı 1560TL civarı indirimle birlikte almıştım şuan baktığımda 2300 TL civarlarında gerçekten iadesini mi istemeliyim yoksa birebir değişim mi bilemiyorum.

Evet yap.

Cayma hakkını bıraktım, ölü piksel AYIPLI ÜRÜNDÜR. Değiştirmek zorundalar.

Evet yap.

Cayma hakkını bıraktım, ölü piksel AYIPLI ÜRÜNDÜR. Değiştirmek zorundalar.

Servise göndermeden önce kırmızı ve siyah ekranda birer adet vardı. Şuan piksel testi yaptığımda sadece kırmızı ekrandaki gözüküyor. Böyle bi şey normal mi? Servise göndermeden önce telefondan fotoğraflarını çekmiştim.

Hocam ben cihazı 1560TL civarı indirimle birlikte almıştım şuan baktığımda 2300 TL civarlarında gerçekten iadesini mi istemeliyim yoksa birebir değişim mi bilemiyorum.
Artık orası tüketici olarak sizin tercihinize bağlı zira ayıplı mal olarak kabul edildikten sonra değişim, iade, onarım gibi haklar tamamen sizin tercihinize bağlı gelişir.

Hocam ben cihazı 1560TL civarı indirimle birlikte almıştım şu an baktığımda 2300 TL civarlarında gerçekten iadesini mi istemeliyim yoksa birebir değişim mi bilemiyorum.

5-6 yıl önce MediaMarkt'dan bir tablet almıştım.
Sonra garanti süresi içinde bozuldu. Birebir değişim istedim. Kabul edildi. Ama ben aldığımda fiyatı 200 TL idi. O an 230 TL(ya da 240).30 TL üstüne vermiştim (aradaki farkı). Sistem değişmediyse o fark alınabilir.

Arkadaşlar THH ye başvurmuştum. Savunması istendi diyor. Karşı tarafın mı? İlk defa başvuruda bulundum bilmiyorum pek.
1636124460361.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı