Çözüldü Aorus B450 ARGB GPU holder kablo bağlantısı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kagan3496

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da olduğu üzere ARGB bir GPU holder sahibiyim. Anakartım ARGB destekliyor model olarak Gigabyte Aorus B450 Elite V2 fakat kablosunu takacak yer bulamadım kablo ucunu size fotoğraf olarak atacağım. Anakarta nasıl bağlanır yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.14.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.14.jpeg
    98,7 KB · Görüntüleme: 101
  • WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.13.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.13.jpeg
    77,3 KB · Görüntüleme: 80
  • WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.11.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-06 at 21.42.11.jpeg
    123,7 KB · Görüntüleme: 74
Çözüm
Maalesef bende sadece PSU'ya giden kablo mevcut diğeri mevcut değil kasa hazır alındı eski anakartta ARGB yoktu anakartı ben değiştirdim içine kabloyu koymayı tercih etmemişler sanırım :/

Sorun değil yine de. Halledersiniz bence :) sadece o Sync'den anakart a köprü atacaksınız bir şekilde.
Sorun değil yine de. Halledersiniz bence :) sadece o Sync'den anakart a köprü atacaksınız bir şekilde.

Anakartta RGB girişteki Volt pinine takmayın kabloları deneme yanılmayla da bulabilirsiniz. Data ve ground u. Yanlış taksanızda zarar vermez. Volt a yanlışlıkla takarsanız ama kablo ısınıp yanar.
Aynen Sync'den anakarta bağlanıyor. Oraya ait kablo elinizde bulunuyor mu? 2 adet te LED girişiniz varmış ama elinizdeki holderın ucu 4 pin genişliğine sahip olduğu için oraya sokamayabilirsiniz sanırım.
elimde bir ucu dişi bir ucu erkek kablolar mevcut malesef o kablo yok ama o kabloya yakın bir işlem yapabilirim Sync girişide aynı şekilde VDG olacak sanırım ama bunun devre kartını netten bulmam gerekiyor sanırım hangisi V hangisi D hangisi G

Elimde bir ucu dişi bir ucu erkek kablolar mevcut maalesef o kablo yok ama o kabloya yakın bir işlem yapabilirim Sync girişide aynı şekilde VDG olacak sanırım ama bunun devre kartını netten bulmam gerekiyor sanırım hangisi V hangisi D hangisi G

Ürünle birlikte geliyor tüm kablolar genelde. Bendeki kontrolcüyü gösteriyim. Kontrolcüden 2 pin üzerinden anakarta bağladım.

Screenshot_20220306-231450.jpg

Ürünle birlikte geliyor tüm kablolar genelde. Bendeki kontrolcüyü gösteriyim. Kontrolcüden 2 pin üzerinden anakarta bağladım.

Eki Görüntüle 1324663
malesef bende sadece psu ya giden kablo mevcut diğeri mevcut değil kasa hazır alındı eski anakartta ARGB yoktu anakartı ben değiştirdim içine kabloyu koymayı tercih etmemişler sanırım :/

Maalesef bende sadece PSU'ya giden kablo mevcut diğeri mevcut değil kasa hazır alındı eski anakartta ARGB yoktu anakartı ben değiştirdim içine kabloyu koymayı tercih etmemişler sanırım :/

Anakartta RGB girişteki Volt pinine takmayın kabloları deneme yanılmayla da bulabilirsiniz. Data ve ground u. Yanlış taksanızda zarar vermez. Volt a yanlışlıkla takarsanız ama kablo ısınıp yanar.

Son düzenleme:
Çözüm

çok teşekkürler yardımlarınız için evet gerisini ben hallederim sanırım Voltu kesinlikle takmayacağım ama merak ediyorum Voltu takıp Psudan güc kablosunu çeksem 4 fanda çalışır mı denemek lazım 😀

Çok teşekkürler yardımlarınız için evet gerisini ben hallederim sanırım Volt'u kesinlikle takmayacağım ama merak ediyorum Volt'u takıp PSU'dan güc kablosunu çeksem 4 fanda çalışır mı denemek lazım 😀

Rica ederim çalışmaz çünkü anakarttan gelen 5V fanlar ise 12v alıyor PSU'dan. 12v çekebilirsiniz tabii ki anakarttan ama fazla akım olur sistem yanar en iyisi hiç denemeyin 😂

Rica ederim çalışmaz çünkü anakarttan gelen 5V fanlar ise 12v alıyor PSU'dan. 12v çekebilirsiniz tabii ki anakarttan ama fazla akım olur sistem yanar en iyisi hiç denemeyin 😂
sizi dinleyeceğim tekrardan teşekkürler😁
Merhaba yine ben dediğinizi yaptım fakat fanlar maalesef PC üzerinden kontrol edilmiyor sync üzerinde PC data ground ve pc fan var , PC fanı boşa cıkardım PC data ve groundu taktım ses seda yok 12 V takılı size pcbyi detaylı atacağım 😅

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    150 KB · Görüntüleme: 51
  • image.jpg
    image.jpg
    168,6 KB · Görüntüleme: 45
  • CD8EA347-2EAB-4147-B13E-46BF7C7E7085.jpeg
    CD8EA347-2EAB-4147-B13E-46BF7C7E7085.jpeg
    125,1 KB · Görüntüleme: 38
  • image.jpg
    image.jpg
    169 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Sizi dinleyeceğim tekrardan teşekkürler😁

Merhaba yine ben dediğinizi yaptım fakat fanlar maalesef PC üzerinden kontrol edilmiyor Sync üzerinde PC data ground ve PC fan var, PC fanı boşa cıkardım PC data ve groundu taktım ses seda yok 12 V takılı size PCB'yi detaylı atacağım 😅

Merhaba ustam kasadaki renk değiştirme tuşuna basılı tuttunuzmu 3-5 saniye

PC-key yazan yere bağlanıyor sanırım o tuş.
Bu arada güzel lehim atmışsınız çözmüşsünüz olayı 😊

Son düzenleme:

PC-key yazan yere bağlanıyor sanırım o tuş.
Bu arada güzel lehim atmışsınız çözmüşsünüz olayı 😊

PC fanıda 5 V bağladım şu an çalışıyor senkronize bir şekilde sistem herhangi bir sorun olmadı VDG ye bağladığımda teşekkür ederim biraz Leh'im atma bilgim var teknik servis görmüş birisi sayılırım 👍😅

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 34
  • image.jpg
    image.jpg
    185,2 KB · Görüntüleme: 51
PC fanıda 5 V bağladım şu an çalışıyor senkronize bir şekilde sistem herhangi bir sorun olmadı VDG ye bağladığımda teşekkür ederim biraz Leh'im atma bilgim var teknik servis görmüş birisi sayılırım 👍😅

Öncelikle hayırlı olsun ama biraz şüphede kaldım. PC-fan fanlara hız kontrol sağlamasın :) 5V bağlanmadan çalışıyor bendeki çünkü isterseniz bir çıkartın 5V u tekrar bakın çalışacak mı?
Öncelikle hayırlı olsun ama biraz şüphede kaldım. PC-fan fanlara hız kontrol sağlamasın :) 5V bağlanmadan çalışıyor bendeki çünkü isterseniz bir çıkartın 5V u tekrar bakın çalışacak mı?

Sisteme zarar vermesin sonra iyice emin olmak gerek. Data ve ground bağlı kalsın anakarta. Sonra kasada ki fanların renk değiştirme tuşuna basılı tututun birkaç saniye. Olmuyorsa 5 Volt'u tekrar bağlarsınız.

Sisteme zarar vermesin sonra iyice emin olmak gerek. Data ve ground bağlı kalsın anakarta. Sonra kasada ki fanların renk değiştirme tuşuna basılı tututun birkaç saniye. Olmuyorsa 5 Volt'u tekrar bağlarsınız.

Gerçi inceledimde kasanızda renk değiştirme tuşu bulunmuyor mu oradaki PC key pinlerine bir şey bağlı değil çünkü

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı