Apartmanda KabloNet Altyapısı Olmaması

Emreylcn06

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2015
Mesajlar
26
Yer
ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
TGS Yer Hizmetleri A.Ş
İyi günler, ben 16 MB ADSL kullanıyorum. Taahhütüm bitiyor vodafone net (75 MB), Türknet (65 MB), süperonline, (69 MB) ile görüştüm ve 50 MB'in üstünde Vdsl teknoloji ile internet alabileceklerimi söylediler türk telekom altyapısı ile şimdi diyebilirsiniz neden türk telekom almıyorsun diye canım çok yandı zamanında bir daha kapılarından bile geçmek istemiyorum.

Ancak gelelim konumuza benim apartmandaki bakır kablolar desteklemiyormuş kabloyu kendim çektirecek misim 3. katta oturuyorum bana tahmini olarak fiyati ne kadar olur ve kopma vs. sorunlarla karşılaşir miyim?


KABLONET'e gelecek olursak yan apartmanımızda altyapı var gözüküyor çaprazımızdakı apartmanda da öyle gözüküyor ancak benim bulunduğum apartmanda yok nereye başvurmam gerektigine dair en ufak bir şey söylemediler benim gönlüm türksat'dan yana ama altyapı yok ne yapabilirim bana yardımcı olabilir misiniz ?


Eğer bir hatam varsa kusuruma bakmayın öğrenmeye çalışıyorum :)
 
Kardeşim elektrikçiye git CAT6 kablo al. Metresi 1 - 2 TL dir.
En iyi kablo internet için CAT6 kablodur.

Kabloyu almadan önce ölç kablo nereden geçecek şurdan şurası kırılacak felan fistan ölç, daha sonra metresine göre kabloyu al. Aldıktan sonra kabloyu bir güzel döşe. Duvara divala hallet yani sen anladın. Apartmanın internet kutusuna kadar yakınlaştır 1 metra fazlalık kutunun orda bırak 1 metrede evde modemin olcağı yerde fazlalık bırak.
Daha sonra internet şirketini çağır gelin bağlayın hat çektirdim ama kutu ayarlarım yapılı değil diyerekten gelirler yaparlar. Eğer kendin halledersen 30 40 TL ye işlem tamamdır.

He yok ben yapamam böyle şöyle dersen eğer elektrikçi çağırın eve CAT6 kablo çekicem der.. bak elektrikçi başka kablo çekim aynı işlevi görüyor de sen inanma internette en iletken kablo CAT6 kablodur CAT6 olduğuna da iyice bak. içinde koruyu lastik vardır. Bu lastik ping oluşmasını dış etkenlerden gelen sinyalleri engelliyor bunu herkes bilmez.

Her neyse eğer sadece kabloyu alıp kendin döşersen maksimum 50 TL kablo sistemin olur oda olmaz aslında 30 diyebiliriz. Ben 15 metre kabloya 30 TL vermiştim.

Eski evde de elektrikçi yapmıştı döşeme ayarlama falan hepsi içinde 100 TL almıştı. Eski evde adamın nasıl yaptığını öğrendiğim için yeni evde kendim uyguladım şuanda 16mb internet kullanıyorum wifi üzerinden 16mb internet hızını birebir alıyorum.

asdasdasdas.jpg
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı