Apex de ekran kartı %100 kullanmıyor

İşlemcinin %100 bile kullanılmadığı bir durumda 90 derece oluyor. Tamamen kullanılda daha da artacak. Ayrıca benim Intel sistemim 95 dereceye sınır koymuş 95 derece olunca kendini kapatıyor nasıl 90 derece iyi bir sıcaklık oluyor?
Ha bu arada benim Intel işlemcim 30 dakika %100 yükte maksimum 68 derece oluyor.
Masaüstün mü var? Laptopsa modelini merak ediyorum.

Yılarca Intel dizüstü bilgisayar kullandım, çevremde hala birçok kullanan var, en fazla aktif olduğum konu dizüstü bilgisayarlar. Birçok HP dizüstü 90 dereceleri bile görmeden frekans düşürüyordu bir iki sene öncesine kadar. Emin olmadığınız konularda kesin şeyler yazmayın.

Masaüstün mü var? Laptopsa modelini merak ediyorum.

Masaüstü.

Yılarca Intel dizüstü bilgisayar kullandım, çevremde hala birçok kullanan var, en fazla aktif olduğum konu dizüstü bilgisayarlar. Birçok HP dizüstü 90 dereceleri bile görmeden frekans düşürüyordu bir iki sene öncesine kadar. Emin olmadığınız konularda kesin şeyler yazmayın.

Anlamıyorlar işte hocam.

Masaüstü.

Anlamıyorlar işte hocam.

Masaüstünde 95'te kapatması çok normal.

Intel mobilde çoğu zaman vaat ettiğini vermiyor zaten hocam. Throttle ile de ilgili değil o. Kağıt üstünde i7 10750h 5.1GHz çalışacak, ancak 4GHz üstüne çıkarsa şükretmek lazım.

Ya bak yemin ederim kendimi zor tutuyorum, masaüstün varsa ne karşılaştırıyorsun laptopla? Çık git şu konudan, bir bildiği gibi konuşuyor.

Ben masaüstüm var diye laptop cahili miyim? 4 yıl i5 5200u laptop kullandım. Yükte Max 84-85 derece oluyordu. Bu arada dedikleriniz tamamen palavra 95 derece her cihaz için kötü bir değer.

Çalışma frekanslarını da eklemek iyi olur. Bu görüntüde işlemcinin ısınması sonucunda frekans düşüşü olabileceği akla geliyor ama emin olmak lazım.
%30 kullanmak nedir çıldırcam.
Ben masaüstüm var diye laptop cahili miyim? 4 yıl i5 5200u laptop kullandım. Yükte Max 84-85 derece oluyordu. Bu arada dedikleriniz tamamen palavra 95 derece her cihaz için kötü bir değer.

Hocam biraz saçmaladın gibi o senelerde hangi oyunları oynuyordun mario mu şimdi Apex diyoruz. Ve o zamanki laptoptan kat kat ince bir zahmet 95'i görsün kısa bir araştırmayla Monster YouTube kanalındaki verilere bakarak oradaki işlemcilerin de bu değerlerde gezdiğini görebilirsin.

Dosya Ekleri

• Apex Legends Screenshot 2021.02.28 - 23.38.37.12.png
    Apex Legends Screenshot 2021.02.28 - 23.38.37.12.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 39
  • Apex Legends Screenshot 2021.02.28 - 23.40.19.07.png
    Apex Legends Screenshot 2021.02.28 - 23.40.19.07.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 37
Ya dostum, anlamıyor musun beni? 4 yıl i5 5200u makine kullanman seni laptopta profesör yapmıyor. Benim 5 yıllık Dell cihazım 93'ü geçmiyor o halde 93'ü geçen tüm laptoplar berbat mı? Bilmeden konuşma şu forumda, 95 derece demedim ayrıca, 90 derece gayet normal dedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı