Bir oyunun oynanması ve sevilmesi için illa yetenek istememesi mi gerekiyor? Madem öyle Fortnite gibi zor bir oyun neden şu anda dünyanın en çok oynanan oyunu?Oyuna yapılan herhangi bir eleştiriden rahatsız olacak arkadaşlar yorumu okumayabilirler.
Onlarca Twitch yayıncısına ödediği yüklü miktarlar sayesinde şimdilik "popüler" olan oyundur. Oyunu oynadım, benim nazarımda zaman harcamaya değer bir oyun değil, yetenek istemiyor pek. İki hafta içerisinde Twitch'de beş bin kişinin bile bu oyunu izlemeyeceğine bahse girerim. Örnek: Realm Royale
Oyun tamamıyla düşük yaş grubuna hitap edecek şekilde yapılmıştır. Skill ceiling'i yerlerdedir, bu sayede oyunu yetenekli yeteneksiz herkes oynayabilmekte ve zevk alabilmektedir. Burada oyuncu arkadaşlarımdan sinirlenmemelerini istiyorum çünkü kabul edelim oyun oynamak büyük oranda bir yetenek işidir ve bazı oyunlar diğerlerine göre daha fazla ya da az yetenek ister. Bu düşük skill ceiling'i ile düşük yaş grubuna hitap etmeyi amaçlamış olmasına rağmen bu kadar kötü bir optimizasyonla çıkış yapmış olması da beni ayrıca şaşırtmıştır.
Son olarak belirtmek isterim ki, birden fazla oyunu sevip oynayabilirsiniz arkadaşlar. İlle de "tek bir oyuna bağlanıp hayatımı o oyuna adayacağım, diğer oyunlara da nefret püskürteceğim" şeklinde düşüncelere girmek son derece mantıksızdır. Bilgisayar sizin bilgisayarınız hangi oyunu seviyorsanız onu oynayın, fazla gerilmeyin. Fanatizmin oyun dünyasında yeri yok.
"Skill ceiling'i yerlerdedir, bu sayede oyunu yetenekli yeteneksiz herkes oynayabilmekte ve zevk alabilmektedir."Bir oyunun oynanması ve sevilmesi için illa yetenek istememesi mi gerekiyor? Madem öyle Fortnite gibi zor bir oyun neden şu anda dünyanın en çok oynanan oyunu?
Oyunu oynadım şimdi. Cidden iyi ya, çok güzel olmuş.Son zamanlarda adını çok duydum. Bu konu ile bardaktan son damlayı taşırdı. Hemen indiriyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.