Apple M1 İşlemcili Mac’ler İçin Resmi Linux Desteği Geliyor

Kerneli macOS'e mi kuracağız? Eğer tüm bir işletim sisteminden bahsediyorsanız GNU/Linux demek daha mantıklı.

Destek konusuna gelince; oldukça iyi bir haber fakat ne kadar kararlı çalışır onu bilemem. GNU/Linux kullanılacaksa ARM64 ya da x86_64 mimarisini kullanan bilgisayar alınması daha mantıklı. Zira Mac'lerden daha ucuz ve daha çok destek verilen bilgisayarlar.
 
Son düzenleme:
Puhaha.
Mac'te dandik Linux kullanmak kadar saçma bir şey yok.

Sanırım insanların kullandığı her sevmediğiniz ürünü aşağılamaktan zevk duyuyorsunuz ya da ben öyle algıladım. Sizin sevdiğiniz bir varlığa da böyle söylemlerde bulunulduğunda nasıl hoş karşılamayacağınızı bildiğimiz gibi sizin de bu tarz davranışlarda bulunmamanızı öneririm.

M1 Mac Linux

M1 Mac'ler için Linux desteği haziran ayında gelebilir. Üçüncü taraf yazılım şirketleri, M1 Mac'lere Linux desteği getirmek için bir süredir çalışıyordu, sonunda bu destek haziran ayında gelecek gibi görünüyor. Phoronix tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre, yaklaşan Linux 5.13 çekirdeği, M1 Mac'ler için ön destek niteliğinde olabilir. Rapor, Linux'u bir M1 Mac üzerinde çalıştırma deneyiminin halen […]

Devamı: Apple M1 İşlemcili Mac’ler İçin Resmi Linux Desteği Geliyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Sonunda! Bu habere sevindim doğrusu. Belki bir gün M1 işlemcili bir MacBook'um olursa içine Fedora ARM kurmak isterim doğrusu. :)
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı