Apple MacBook alınır mı?

Bütçe
32.000
Hocam oyunlara baktım Project Zomboid destekliyormuş onu gördüm şu ana kadar bolca oyun var aslında birkaçı kütüphanemde olmadı onları satın alıp oynarım 2.el de M.2 Pro, M1 Ultra, M1 Max, M1 Pro gibi çipler var MacBook Pro olarak ben cihazlara şöyle bırakayim.

M.2 Pro çipli: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...otebook-macbook-pro-pili-100-1158440451/detay

M1 Ultra çipli: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...macbook-pro-m1-256-gb-kutulu-1149670895/detay

M1 Max çipli: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-
macbook-pro-m1-1157781903/detay
Daha fazla var ama buraya atmaya değmez hepsi aynı zaten hangisi daha iyi oyun oynatır.
Bir de bunlara RAM ekleyebilir miyiz? Çünkü 8 GB az geldi ne kadar macOS olsa da Windows gibi 6 GB kullanmaz herhalde ben zaten Windows'tan bıktığım için geçiyorum MacOS'a.

Hocam bence çok ısınıyorlar ve gürültülüler artık oyun da oynamıyorum fazla arada sırada ama gene de o fan deli gibi bağırıyor.

Olmaz ise whisky App var crossover yerine onu kullanırım.

Aslında bir arkadaşım ile YouTube videosu çekmek istiyoruz sizce video editlemek için ideal mi? Roblox Minecraft tarzı oyunlar oynayacağız çünkü YouTube'da küçük yaş kitleye gitmeyince tutmuyor veya
Komik lethal Company gibi korku çok izlenmiyor webcam gerekli onun için ağırlıklı biz modlu Minecraft

Herhalde modlu Minecraft açar diye tahmin ediyorum çünkü benim Intel Core E6600 bile açıyordu modlu onun dışında CS2 oynamayı severiz ama fazla oynamayız Project Zomboid'e hayranız zorluğuna vs. saatlerce oynarız bu kadar bazen FiveM girerler ama ben pek sevmem açıkçası laptopu bahane edip

Girmeyebilirim sizce alınır mı bu attıklarım? Bir de sadece oyun oynamak için almıyorum yanlış anlaşılmasın oynadığım oyunları saydım sadece bu saydıklarım 1 günde onyadıklarım her birini 20 dakika falan oynarız en son Project Zomboid de 1 saat falan dururuz sonra dağılırız zaten video falan

İzliyorum ekran kalitesi güzel olur ise sevinirim boyut umurumda değil açıkçası telefon ekranından bir şey anlıyorsam 13 inch ekrandan da anlarım zaten minik bir şey lazım bana dev gibi cihazlar taşıması da ayrı sorun.
@AlfaBeyNANA @648976 @AAAİB @Mehmet Akif12.
Valla Turboboost kapatıp işlemciye limit koyunca serin ve sessiz oluyor. Deneyin derim, özel güç profili ile iş yapar yani.

Vallahi Turbo Boost kapatıp işlemciye limit koyunca serin ve sessiz oluyor. Deneyin derim, özel güç profili ile iş yapar yani.

Hocam sorun sadece o değil evet dediğiniz doğru fakat bilgisayar çok büyük ve taşıması sorun tek elle taşıyamıyorum taşıyorum aslında fakat düşme riski var dengesiz bataryası az gidiyor 1 hafta ne arkadaş benimki 3 saat zor gidiyor o da video izler iken.

Ekran kartı olarak M1 Ultra çok önde yani tflops farkı çok fazlaymış sanırım M1 ultrayı tercih edeceğim.

Son düzenleme:
Hocam sorun sadece o değil evet dediğiniz doğru fakat bilgisayar çok büyük ve taşıması sorun tek elle taşıyamıyorum taşıyorum aslında fakat düşme riski var dengesiz bataryası az gidiyor 1 hafta ne arkadaş benimki 3 saat zor gidiyor o da video izler iken.

Ekran kartı olarak M1 Ultra çok önde yani tflops farkı çok fazlaymış sanırım M1 ultrayı tercih edeceğim.
Hocam M1 ultra alabiliyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim bu arada ram , SSD arttiramassiniz

Hocam M1 Ultra alabiliyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim bu arada RAM, SSD arttiramassiniz.

Hocam SSD'yi zaten USB ile bağlayabilirim fakat RAM'i nasıl yapacağım 8 yetmez gibime geliyor Apple'in servisi arttıramaz mı?

Hocam M1 Ultra alabiliyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim bu arada RAM, SSD arttiramassiniz.

Hocam birkaç model daha buldum ve 16 GB RAM'li

M.2 Ultra buldum nasıl buldum bende bilmiyorum MacBook Air ile MacBook Pro arasında performans farkı olur mu yoksa sadece o altında ki ekranmı ekleniyor Pro'da bir de Air'de RAM ekleme var mı yoksa gene mi gömülü kusuruma bakmayın ilk defa alıyorum çok soru sordum Pro ile Air arasında performans farkı olur mu onu merak ettim bir de dokunmatik ekran var mı ikisinde de?

Hocam çok anlamıyorum fakat sanırım MacBook Air de pasif soğutma varmış ama M.2 Ultra çipi var MacBook Pro da aktif soğutma var fakat M1 Ultra çipi var arada ki fark sağlam Air alsam ısınma yapar mı?

M2 Pro çip tüm oyunlarda benden daha iyi FPS alıyor şaka gibi ve bir şey fark ettim Hitman 3 de bile 4 GB'lik bir RAM kullnıyor sistem 2 GB kullanıyor 8 GB yeter gibi me geliyor ne dersiniz? Bir de RAM ekleyebilen kişiler varmış.

Hocam her şeyi geçelim öneriyi vs. oyun açar değil mi? Düşük ayarda da oynarım sıkıntı yok M.2 Pro çip ve 8 GB RAM ile oyun oynayabilir miyim? Tek Project Zomboid'i açsa da olur zaten Roblox'da binlerce oyunun yan sanayisi var Battlefield vs. yerine Phantom forces var onu oynarım açar değil mi? Çünkü M.2 Pro çip tüm oyunlar da bendne yüksek FPS almış RAM yetmez ise bütçemi zorlayıp 16 GB alırım.

@Mehmet Akif12 @kawaiicholatee @AlfaBeyNANA @648976 @AAAİB @GhostSoldier bakar iseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Hocam oyun oynayamazsınız. MacOS dolayısıyla olan bir şey güçle alakalı bir sorun yok. Dediğim gibi ben stardew valley dışında oynanabilecek bir oyun görmedim. Siz oyun oynayamazsınızı kasar olarak düşünüyorsunuz galiba ama oyunu yükleyemiyorsunuz.

İlandaki M2 ultra yanlış seçilmiş. M2 işlemcili o bilgisayar. M2 ultrayı 150 bin tlnin altında bulamazsınız ki Mac Studiolarda bulunuyor.

Tekrar söylüyorum diğer sorularınıza(ram vb, ram gömülü bu arada) oyun oynayacaksanız Macbook almayın. Bütçenizi arttırıp benim gibi bir düşük Mac modelini alıp yanına masaüstü toplayın.

Hocam oyun oynayamazsınız. macOS dolayısıyla olan bir şey güçle alakalı bir sorun yok. Dediğim gibi ben Stardew Valley dışında oynanabilecek bir oyun görmedim. Siz oyun oynayamazsınızı kasar olarak düşünüyorsunuz galiba ama oyunu yükleyemiyorsunuz.

İlandaki M.2 Ultra yanlış seçilmiş. M2 işlemcili o bilgisayar. M.2 ultrayı 150 bin TL'nin altında bulamazsınız ki Mac Studio'larda bulunuyor.

Tekrar söylüyorum diğer sorularınıza(RAM vb, RAM gömülü bu arada) oyun oynayacaksanız MacBook almayın. Bütçenizi arttırıp benim gibi bir düşük Mac modelini alıp yanına masaüstü toplayın.

Hocam oynayanlar nasıl oynuyor ki M.2 Pro çipli bir MacBook alacağım sanırım çünkü zarif bir şey istiyorum ekranı da güzel olsun biraz da yazılımla uğraşmak istiyorum Gaming laptop ile yapınca deli gibi bağırmaya başlıyor ağır bir de laptop standım var ondan kayıyor ağır olunca tutma ayakları da işlevsiz kalıyor.

Steam MacOS'a indiriliyor zaten istediğim oyunda MacOS'da Xbox Game Pass'te destekliyorsa istediğim oyunu oradan oynarım oyunu dert etme sebebim açmaz ise korkusu yoksa her şeyin bir yolu var ne de olsa en kötü Crossover'i satın alırım genelde zaten internette gezerim forumda dolaşırım bir

Şeyler okurum izlerim oyuna girince zaten 20 dakika sonra çıkıyorum fazla oynadığım bir oyun yok Arma 3 aldım 1 ay olacak daha 4 saat bile oynamadım yani çok da muhim değil oyun istediğim oyunlar zaten MacOS'da destekli FiveM oynamak istemiyorum bana laf atıyolar alırsam MacBook bahanem olur.

Sanırım kararımı verdim Gaming laptoplar da da pek bir şey bulamadım 4060 var hep ve çok kalın ve ağır laptoplar panelleri de MacBook kadar güzel değil hiçbiri MacBook kadar serin çalışmıyor ben sanırım 2.el bir MacBook Pro M.2 Pro alacağım 16 GB RAM ile herhalde 40 bin liralara bulurum 45 bin falan yükselirse benim de laptopun fiyatı yükselir diye tahmin ediyorum.

Eğer ki güzel ısınmayan çok bağırmayan bir Gaming laptop bulursanız ve atarsanız sevinirim tabii ki Victus gibi olmasını istemiyorum limitli vs. bu kriterlerde Gaming laptop da yok hem ince hafif olacak ve limitsiz olacak imkansız benim kararım MacBook Pro oldu umarım performans konusunda üzmez.

Son düzenleme:
Hocam oynayanlar nasıl oynuyor ki M.2 Pro çipli bir MacBook alacağım sanırım çünkü zarif bir şey istiyorum ekranı da güzel olsun biraz da yazılımla uğraşmak istiyorum Gaming laptop ile yapınca deli gibi bağırmaya başlıyor ağır bir de laptop standım var ondan kayıyor ağır olunca tutma ayakları da işlevsiz kalıyor.

Steam MacOS'a indiriliyor zaten istediğim oyunda MacOS'da Xbox Game Pass'te destekliyorsa istediğim oyunu oradan oynarım oyunu dert etme sebebim açmaz ise korkusu yoksa her şeyin bir yolu var ne de olsa en kötü Crossover'i satın alırım genelde zaten internette gezerim forumda dolaşırım bir

Şeyler okurum izlerim oyuna girince zaten 20 dakika sonra çıkıyorum fazla oynadığım bir oyun yok Arma 3 aldım 1 ay olacak daha 4 saat bile oynamadım yani çok da muhim değil oyun istediğim oyunlar zaten MacOS'da destekli FiveM oynamak istemiyorum bana laf atıyolar alırsam MacBook bahanem olur.

Sanırım kararımı verdim Gaming laptoplar da da pek bir şey bulamadım 4060 var hep ve çok kalın ve ağır laptoplar panelleri de MacBook kadar güzel değil hiçbiri MacBook kadar serin çalışmıyor ben sanırım 2.el bir MacBook Pro M.2 Pro alacağım 16 GB RAM ile herhalde 40 bin liralara bulurum 45 bin falan yükselirse benim de laptopun fiyatı yükselir diye tahmin ediyorum.

Eğer ki güzel ısınmayan çok bağırmayan bir Gaming laptop bulursanız ve atarsanız sevinirim tabii ki Victus gibi olmasını istemiyorum limitli vs. bu kriterlerde Gaming laptop da yok hem ince hafif olacak ve limitsiz olacak imkansız benim kararım MacBook Pro oldu umarım performans konusunda üzmez.
Hocam M2 pro li Macbook pro alabiliyorsaniz alın kesinlikle tavsiye ederim açılır dediğim oyunları da çok rahat açar bu arada Steam deki bütün oyunları açamazsınız

Son düzenleme:
Hocam M.2 Pro'li MacBook Pro alabiliyorsaniz alın kesinlikle tavsiye ederim açılır dediğim oyunları da çok rahat açar bu arada Steam'deki bütün oyunları açamazsınız.

Nasıl yani hocam desteklememesinden mi yoksa güç ile alakalı mı?

Hocam oyun oynayamazsınız. macOS dolayısıyla olan bir şey güçle alakalı bir sorun yok. Dediğim gibi ben Stardew Valley dışında oynanabilecek bir oyun görmedim. Siz oyun oynayamazsınızı kasar olarak düşünüyorsunuz galiba ama oyunu yükleyemiyorsunuz.

İlandaki M.2 Ultra yanlış seçilmiş. M2 işlemcili o bilgisayar. M.2 ultrayı 150 bin TL'nin altında bulamazsınız ki Mac Studio'larda bulunuyor.

Tekrar söylüyorum diğer sorularınıza(RAM vb, RAM gömülü bu arada) oyun oynayacaksanız MacBook almayın. Bütçenizi arttırıp benim gibi bir düşük Mac modelini alıp yanına masaüstü toplayın.

Dediğiniz aklımdan çıkmıyor hocam ama şöyle bir problem var koyacak yerim yok benim masaüstüne laptop almam lazım bütçemi arttırmayı çalışıp M1 Pro çipli bir MacBook Pro alırım bulabilirsem 20-25 bin TL'ye masaüstünü alırım ama monitörümde yok düzgün bir monitör alsam 5 bin lira falan klavyem yok.

Tüm bütçeyi MacBook'a yatırmak daha mantıklı gibime geldi kafam allak bullak oldu iyicene 2 tane bilgisayar kulağıma çok güzel geliyor ama sistem düşük olursa ne manası kaldı diye düşünüyorum bir de MacBook'a bayağı gönül koymuşum kararsızlık içindeyim ama dediğiniz çok mantıklı geliyor.

[/QUOTE]
Hocam çok düşündüm ve kendimce karar verdim dediğinizi yapacağım M1 Pro çipli bir MacBook alacağım ya da M.2 çipli kalan paraya masaüstü bir sistem dizeceğim zaten laptopum var iken tekrar laptop almak saçma olur M1 Pro da fos değil herhalde onlada birkaç oyun oynarım diye düşünüyorum sizce nasıl fikir?

@GhostSoldier

Hocam dediğinizi yapacağım ama şöyle ikisini de laptop alacağım birisi Gaming laptop birisi MacBook baktım bütçem uygun kendimce kafamda kurdum2 side taşınabilir oyun oynamak istersem Gaming laptopu çıkarırım gezinmek ister isem MacBook bir de MacBook video editi falan rahatça yapar değil mi? Düz M1 çip alacağım çünkü gerek kalmadığı için yüksek çipe.

Son düzenleme:
Hocam M2 pro li Macbook pro alabiliyorsaniz alın kesinlikle tavsiye ederim açılır dediğim oyunları da çok rahat açar
Nasıl yani hocam desteklememesinden mi yoksa güç ile alakalı mı?

Dediğiniz aklımdan çıkmıyor hocam ama şöyle bir problem var koyacak yerim yok benim masaüstüne laptop almam lazım bütçemi arttırmayı çalışıp M1 Pro çipli bir MacBook Pro alırım bulabilirsem 20-25 bin TL'ye masaüstünü alırım ama monitörümde yok düzgün bir monitör alsam 5 bin lira falan klavyem yok.

Tüm bütçeyi MacBook'a yatırmak daha mantıklı gibime geldi kafam allak bullak oldu iyicene 2 tane bilgisayar kulağıma çok güzel geliyor ama sistem düşük olursa ne manası kaldı diye düşünüyorum bir de MacBook'a bayağı gönül koymuşum kararsızlık içindeyim ama dediğiniz çok mantıklı geliyor.

Hocam çok düşündüm ve kendimce karar verdim dediğinizi yapacağım M1 Pro çipli bir MacBook alacağım ya da M.2 çipli kalan paraya masaüstü bir sistem dizeceğim zaten laptopum var iken tekrar laptop almak saçma olur M1 Pro da fos değil herhalde onlada birkaç oyun oynarım diye düşünüyorum sizce nasıl fikir?

@GhostSoldier

Hocam dediğinizi yapacağım ama şöyle ikisini de laptop alacağım birisi Gaming laptop birisi MacBook baktım bütçem uygun kendimce kafamda kurdum2 side taşınabilir oyun oynamak istersem Gaming laptopu çıkarırım gezinmek ister isem MacBook bir de MacBook video editi falan rahatça yapar değil mi? Düz M1 çip alacağım çünkü gerek kalmadığı için yüksek çipe.
[/QUOTE]
M1 de çok iyi render alamazsınız

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı