Apple Müzik vs Spotify

Daha fazla  
Bence iki uygulamanında kendine özgü güzel özellikleri ve eksikleri var. Apple müziğin daha uygun fiyata (45 TL) Spotify'a (99 TL) göre daha kaliteli bir ses sunduğu biliniyor, kayıpsız ses ve Dolby Atmos teknolojisi iPhone ve en basitinden AirPods kullanıcıları için mükemmel. AirPods Pro 2 ile mükemmel bir ses deneyimi elde ediyorum. Fakat arayüz konusunda Spotify çok daha ileride olduğunu düşünüyorum, wrapped gibi etkinliklerde gayet güzel ve bildiğim kadarıyla Apple müzik'te bu tarz bir şey yok. Son olarak şarkıları indirirken Wi-Fi olmayan yerlerde şarkı dinleyen birisi olduğum için ve Spotify'ın şarkı kalitesi daha düşük olduğu için daha az yer kaplıyor indirdiğinde o yönüne de + yazabiliriz sanırım, Apple müzik'te şarkıları indirmeye kalktım 1300 şarkı 60 GB yer kaplıyordu :D.
Sizin fikriniz nedir? Tercihiniz ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple Music'te de artık wrapped özelliği yıllık ne dinlemişsin gösteriyor. iPhone kullandığım zamanda da Android kullandığım zamanda da Apple Music kullanıyorum. Uygun fiyatlı, çok daha iyi ses kalitesi sunuyor. Arayüzü çok da kötü değil bu arada.

Apple cihazların yoksa (iPhone, MacBook) Apple müzik arayüzü kötü, yavaş ve kullanışsız. Bariz kalitesiz sese rağmen arayüzü ve rakibine göre Android'de çok daha düzgün çalışmasından doalyı Spotify tercih ediyorum mecburen.

Spotify'ın şarkı kalitesi daha düşük olduğu için daha az yer kaplıyor indirdiğinde o yönüne de + yazabiliriz sanırım, Apple müzik'te şarkıları indirmeye kalktım 1300 şarkı 60 GB yer kaplıyordu
İndirmeleri lossless yerine high quality olarak yapabilirsiniz. Zaten bluetooth kulaklıklarda lossless sesin bir anlamı olmuyor.

Eğer Hi-Res destekli kulaklığın var ise apple music fakat normal aac bir kulaklık kullanıyorsan spotify en iyisi. Hem arayüzü tüm platformlarda basit ve kullanışlı. (Apple music windows uygulamasında şarkı bile açamıyorum bazen tek seferde.) Ayrıca spotify algoritma önerisi olarak çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı