Apple Servisi iPhone SE Pil Sorununu Tespit Edemiyor

Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Kullanmakta olduğum iPhone SE cihazımı %20-30 altına düştüğünde kapanma sorunu ile servise verdim. Fakat ilk göndermede sorun yok denip geri gönderdiler tekrar gönderdim hatta arayıp servise sorunu detaylıca anlattım. Bugün cihaz geldi bir baktım ekranı değiştirmişler. Saçmalık burada başlıyor tamir notunda cihazın ekran kalitesinde sorun var diye ekranı değiştirmişler ve ben servisi aradım durumu anlattım kapanıp açılma ekran kaynaklı dediler. Bu söyledikten sonra direk telefonu yüzlerine kapattım.

İki kez göndermeme rağmen tamir etmiyorlar üstelik sağlam ekranı da değiştiriyorlar. Cihazı teslim aldıktan sonra daha %25’e düştüğünde hemen kapandı. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar bıktırdı artık her göndermemde 2 haftada ancak geliyor cihaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben bu tür teknik işlerden anlıyorum.
Eğer 2 kere göndermene rağmen tespit edemedilerse tüketici mahkemesiyle uğraşmak istersen başvur.
Garantin az kaldıysa hiç bunlarla uğraşma bataryanı ücreti mukabilinde teknik servisi olan bir bayii de değiştir.
Ücret fazlalığı açısından ilk sorduğun yere yaptırma bütcenize uygun bir servis işleminizi gerçekleştirebilir.

Bu tür sorunları rahatlıkla çözecek kişi Kıdem departmanıdır.
Benim de başıma bir talihsizlik gelmişti. Servisten gelen sıfır telefonda kutuyu açtığımda boya dökülmeleri vardı.
Apple sitesi üzerinden seni aramaları için numaranı giriyosun, bir dakika içinde telefonun çalıyor.
Arayan kişinin çözüm odaklı olacağından emin olabilirsin, halini hatrını sorup derdini dinliyor.
Sen de anlatacaksın, anlatman bitince ben kıdem departmanınızla görüşmek istiyorum de.
Emin ol sorun 1 haftada çözülecek. Seninle birlikte dosyanı takip ediyorlar, karşılıklı mail ile irtibat halinde oluyorsunuz.
Ben daima bunu yaparım. Hatta son olayımda özür mahiyetinde 500 liralık hediye çeki aldım.

Birkaç ay önce ben de cihazımı servise göndermiştim. Bir defa kapanma sorunu yaşadım. Eğer anormal bir şey varsa kayıtlarda çıkar demişlerdi. Bataryam ve ekranım değişmişti. İşi böyle yokuşa sürmeleri çok ilginç. Apple Destek uygulamasını yükleyip, sizinle iletişime geçmelerini sağladınız mı? Aradıkları zaman cihazın arıza kayıtlarını çekiyorlar ve gördükleri şeye göre sizi yönlendiriyorlar.

Ben kendi elimle cihazı Apple Store’a götürdüm. Aynı sorun bende de vardı oyun oynamadan iki saatte full batarya %80’e iniyordu bazen de bitmeden kapanıyordu. Bana pil politikalarını geçen sene gevşettiklerini fakat bu sene yine ciddileştiklerini söylediler. Sisteme bilgilerim girildi ve ücretsiz değişim çıktı. Ayrıca ekranın sağ altında herkesin farkedemeyeceği ufak bir oynama söz konusuydu ekranı da ücretsiz değiştirdiler. Eğer İstanbul’daysan bir gününü ayırıp Apple Store’a git derim.

Şahsen ben de bir SE kullanıcısıyım ama ben kapatıp açtığımda şarj bitmiş oluyor, derse girmeden önce telefonu kutuya koyup müdüre veriyoruz kapattığımda %40 şarj oluyor %10 ama 2-3 saat götürüyor, uçak moduna aldığımda şarj gitmiyor ama hızlı tükeniyor falan telefon güzel ama batarya bakımından hatalı sanırım.

Birkaç ay önce ben de cihazımı servise göndermiştim. Bir defa kapanma sorunu yaşadım. Eğer anormal bir şey varsa kayıtlarda çıkar demişlerdi. Bataryam ve ekranım değişmişti. İşi böyle yokuşa sürmeleri çok ilginç. Apple Destek uygulamasını yükleyip, sizinle iletişime geçmelerini sağladınız mı? Aradıkları zaman cihazın arıza kayıtlarını çekiyorlar ve gördükleri şeye göre sizi yönlendiriyorlar.
Garip olan o zaten Apple Destek uygulamasından yine bağlanıp verileri aldılar baktılar sorun yok diyorlar tüm donanım sorunsuz çalışıyor diyorlar. İstanbulda olsam götüreceğim kendim ama değilim. Ne yapacağım bilmiyorum. %25 30 civarına kadar pil güzel gidiyor hızlı bitme, şarj yüzdesinde atlama gibi sorunlar yok.

Bir Samsung cihazda aynı sorunu yaşamıştım serviste hiç bir sorun yok dediler. Nerdeyse 5 kere servise gönderdim 3'ünde yeni cihaz gönderdiler. Sonra sim kartını değiştirmeyi denedim. Düzeldi

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı