Apple ve Steam Rusya’daki faaliyetlerini durdurdu

ruble.jpg

Son dönemlerde yaşanan petrol fiyatlarındaki düşüş tüm ekonomisini petrol gelirlerine dayayan Rusya’ya fena çarptı. Dört nala yeni bir ekonomik krize doğru giden Rusya’yı bazı firmalar terk etmeye başladılar bile.

Rus para birimi Ruble’nin Dolar karşısındaki önlenemeyen düşüşü Apple’ın dün itibariyle Apple Store internet mağazasını Rusya üzerinden kapatmasıyla başlamıştı. Bugün de dünyanın en büyük çevrimiçi oyun mağazası Steam, Rusya bölgesi satışlarını dondurdu. Rublenin an ve an değer kaybetmesi yüzünden böyle bir karar alan Steam, durum düzelene kadar Rusya bölgesi mağazasını kapatlı tutacak. Yakında diğer firmaların da benzer kararlar alabileceğini hatırlatırım.

ABD’nin kaya petrolü işlemeye başlamasıyla dışarıya olan petrol bağımlılığının azalması ve Çin’de yaşanan ekonomik durgunluk petrol fiyatlarını son yılların en düşük seviyesine getirdi. Ekonomisini petrol satışına dayayan Rusya da bu durumdan oldukça kötü etkilenmişe benziyor. Rusya ciddi ticari bağları bulunan ülkemiz de bu durumdan etkileniyor. Son günlerde borsa ve dövizin çalkantılı hareketi buna en ciddi kanıt. Umarız bu kriz bizi vurmaz!

Kaynak;Apple ve Steam Rusya’daki Faaliyetlerini Durdurdu | Donanımcı Baba
 
Yani artık oyunlarda ruslar olmayacak mı?
 
Benim tek isteğim ruslardan kurtulmak. :)
 
Apple'ın Rusya'daki mağazasını kapatmasının sebebi, Rusya'nın iPhone kullanımını yasaklaması olmasın sakın..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı