Apple vs Samsung

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Samsung'un 100'den fazla kötü-orta-premium modeli falan varken Apple'ın Max 50 tane her viri zamanında amiral gemisi olan telefon modeli falan var.
Samsung'un amiralleri hep s oldu s serisinden gidelim o zaman.
Kişiye göre değişebilir, mesela F/P arayana Samsung, ince detaylara öenm verenlere Apple. Apple animasyon ve optiizasyon konusunda iyiyken, Samsung kişiselleştirme ve fiyat açısından iyi bir marka. Yani Apple her zaman 1 adım önde çünkü inkar edilemeyecek şekilde Samsung ve Xiaomi ve diğer tüm markalar Apple'ı takip ediyor.
İki markanın da fanboyu değilim.

Yani anlamadığım şey neden hala Apple savunuyorsunuz? Çoğu forumda, YouTube'da milyonlarca abonesi olan kanallarda pil süresi eleştirilmiş. Hayir 11 saat gitse bile neden daha iyisi olmasını istemiyorsunuz?

14 Pro da bataryayı sömüren unsur AOD'dir. AOD açıkken Wi-Fi'de 9 saat ekran süresi aldım. Onu kapattıktan sonra 10-11 saatleri görmeye başladım.
Kapalı hocam arkaplanda uygulama yenilemeye kadar her şeyi kapattım. Arkaplanda sistem servislerinden Find My uygulaması sürekli konum kullanıyor bunun da kapatmak dışında bir çözümü yok. Belki ondan da kötü performans veriyor olabilir.

Ayrıca şuna da açıklık getireyim, derdim gömmek değil eleştirmek. Eleştirilmediği sürece hiçbir şey gelişmez ki dünya üzerinde.

Samsung'un 100'den fazla kötü-orta-premium modeli falan varken Apple'ın Max 50 tane her viri zamanında amiral gemisi olan telefon modeli falan var.
Samsung'un amiralleri hep sıska oldu s serisinden gidelim o zaman.
Kişiye göre değişebilir, mesela F/P arayana Samsung, ince detaylara öenm verenlere Apple. Apple animasyon ve optiizasyon konusunda iyiyken, Samsung kişiselleştirme ve fiyat açısından iyi bir marka. Yani Apple her zaman 1 adım önde çünkü inkar edilemeyecek şekilde Samsung ve Xiaomi ve diğer tüm markalar Apple'ı takip ediyor.

Evet, Apple özellikleri Android'den çalıyor deniliyor ama aslında çoğu özellik Apple'dan çalınıyor, Apple birçok özelliği sonradan getirmesine rağmen Android'dekinden daha iyi bir şekilde geliştirerek getiriyor.

Yani anlamadığım şey neden hala Apple savunuyorsunuz? Çoğu forumda, YouTube'da milyonlarca abonesi olan kanallarda pil süresi eleştirilmiş. Hayir 11 saat gitse bile neden daha iyisi olmasını istemiyorsunuz?

11 saat kötü mü? Adam olana çok bile olduğu için dahasını istemiyoruz.

Kapalı hocam arka planda uygulama yenilemeye kadar her şeyi kapattım. Arka planda sistem servislerinden find my uygulaması sürekli konum kullanıyor bunun da kapatmak dışında bir çözümü yok. Belki ondan da kötü performans veriyor olabilir.

Peki siyah duvar kâğıdı kullanıyor musun? OLED'ya da AMOLED ekranlarda siyahı ön plana çıkarmak pikselleri kapatır. Bu da pil tüketimini azaltır.

Evet, Apple özellikleri Android'den çalıyor deniliyor ama aslında çoğu özellik Apple'dan çalınıyor, Apple birçok özelliği sonradan getirmesine rağmen Android'dekinden daha iyi bir şekilde geliştirerek getiriyor.

Doğrudur. İki firma da gerektiğinde birbirini taklit eder (Apple'ın always on Display'i alması ve Android'in Siri gibi Google asistan gibi.)

Samsung'un amiralleri hep sıska oldu s serisinden gidelim o zaman.

Açıkçası gördüğüm kadarıyla her firmada birbirinden bir şeyler alır. Almasi gerek. Ki alması bizim için iyi rekabet ortamı olusur ucuzlamaya başlar. Ustelik Apple da çoğu markadan en son çıkan ürünlerinde bir şeyler aldı.

11 saat kötü mü? Adam olana çok bile olduğu için dahasını istemiyoruz.

Hayır 50k veriyorsunuz ve 11 saat yeter deyip bırakıyorsunuz. Eger bu denmeseydi iki kat batarya kullanılsaydi siz 22 saat ömür ile çok daha rahat olurdunuz. Burada siz değil Apple kar ediyor ve göz göre göre kazıklanıyorsunuz. Eger 11 saat yeter demeye devam ederseniz teknoloji gelişmez, sizde 3 gün ömür yerine 11 saat ile kalırsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı