İnceleme Apple Watch SE 2 44mm

Merhaba, bugünkü inceleme oyuncağım Apple Watch SE 2 44mm olacak.

1-Ürünün resmi.

WhatsApp Image 2026-01-22 at 23.38.12.webp

Spor kayışlı gece yarısı rengi var bende, kendim Alpine loop kordonu aldım. Daha çok seviyorum ve daha heybetli gösteriyor saati.

14 aydır falan kullanıyorum, deneyimlerim ona göre olacak.

2-Özellikler:
  • 64 Bit çift çekirdekli işlemciye sahip S8 sip.
  • 2 çekirdekli Neural Engine.
  • 32 GB kapasite.
  • LTPO OLED retina ekran.
  • Ion-X ön cam.
  • 1000 nit'e kadar maksimum parlaklık.
  • İnç başına 326 piksel.
  • Tüm gün süren pil ömrü, normal kullanımda 18 saate kadar.
  • Şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil.
  • Yaklaşık 1,5 saatte %80'e kadar şarj.
  • L1 GPS, GNSS, Galileo ve QZSS.
  • LTE ve UMTS. (Yalnızca Cellular.)
  • Wi‑Fi 4 (802.11n)
  • Bluetooth 5.3
  • Gymkit
  • 50 metre suya dayanıklılık (yüzerken kullanıma uygun)
Saatte kandaki oksijen, EKG, AOD gibi özellikler yok. Bunları bilerek aldım, benim için sorun değildi.

Düşme algılama vs. çoğu acil yardım özelliği bulunuyor saatte.

Nabız sensörünün doğruluk oranı %98-%99 civarı. Medikal cihazlar 80 gösterirken Watch 78 gösterdi. Bu konuda sorun yok gerçekten iyi.

Fitness yaparken çok aktif kullanıyorum ve planlarımı saate göre yapıyorum. Yanlış mı doğru mu ölçüyor bilmiyorum, bugün 157 dakika içinde 1933 kalori yakmışım mesela.

Daha detaylı bilgi için: Apple Watch SE (2. nesil) - Teknik Özellikler - Apple Destek (TR)

3-Kullanıcı deneyimi:

Watch Fit 2'den geçtim bu saate. Çağ atladım desem hak verirsiniz gerçekten özellik, antrenman doğruluğu ve eşzamanlama olarak bu ürün gerçekten çok iyi.

iPhone kullananların saat alma isteği varsa Apple Watch dışında alternatifleri yok, eğer stabillik arıyorlarsa.

Saate 26.3 beta yüklü, bazı ufak sorunlar dışında saat stabil. Yaşadığım sorunlardan bir tanesi de denetim merkezini açarken kasması veya bildirim merkezini açarken yarıda takılı kalması vb.

Saat bildiğiniz saat işte, Mi Band 10 da alsanız aynı işi görüyor bunun görevi içine minik iOS yüklemeleri ve daha lüks bir saat deneyimi yaşatmak. Prestij için alanları da biliyorum.

Saatin hoparlörü orta seviyede. Saate göre çok normal bir kalitesi var bir şey beklememek lazım, mikrofonu bayağı iyi bir saate göre telefon görüşmelerinde sıkıntı yaratmıyor.

4-Pil ömrü:

Aha, en sıkıntılı konu bura işte. 25-26 saat civarı pil ömrü görebildim. Düşük güç modu açmadandı ve pil sağlığı 95 bu ürünün. Bu değere göre gerçekten iyi bir süre verebiliyor.

Saatin şarj kablosu örgü değil, bu büyük bir eksi. Çoğu cihazın kablosunu yırtarım özellikle örgü olmayanları.

Sürekli tak-çıkar yapmamak için stant aldım, böyle şarj ediyorum.

Yaklaşık 107 dakikada doluyor.

WhatsApp Image 2026-01-22 at 23.38.12 (1).webp

5-Uygulama desteği:

Watch uygulamasından tonla tema seçeneği bulabilirsiniz, benim favorilerim Nike Globe ve Nike Bounce.

Saat üzerinden yapmak yerine Watch uygulamasından daha kolay ve pratik şekilde ayar yapabilirsiniz.

6-Fiyat performans:

Tabii ki de değil. Fazla pahalı bir ürün. Eğer ihtiyacınız yoksa başka markalara yönelin derim çoğu aynı işi yapıyor. Ekosistem uyumluluğu olsun diye aldım ama büyük ihtimalle satacağım 1-2 ay içerisinde.

Kısacası, saat iyi güzel ama fiyatı pahalı ve pil ömrü inanılmaz derecede az. Onun dışında alınabilir bir saat.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı