Apple'ın sitesinden gelecek sipariş kaç günde teslim edilir?

Bir şey oldu UPS ikinci kez mail attı

Paket şu anda bizde. Alıcı, UPS dışındaki bir aracı tarafından gümrükleme talep etti.

Benim paket ikinci turu atıyor galiba
 
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın, nasıl ilk izlenimler memnun musunuz?
İlk kez mac kullanıyorum. O yüzden alışmam biraz zaman alacak. Ama alet gerçekten inanılmaz hızlı. Çok bişey yaptım mı belki hayır ama lightroomda fotoğraf düzenlerken bunu rahatlıkla hissettim diyebilirim. Henüz ihtiyacım olan programları kuramadım bile. Bugün onları halletmeye çalışacam.
 
Benimki hala gümrükte :D haberler sende, bu arada sende geliştiricisin sanırım, hangi teknolojileri kullanıyorsun ve durumlar ne

Bende hem grafik tasarım, hemde yazılım tarafı var. creative cloud içinden photoshop'un beta sürümünü kurdum, açılış hızı falan tarihte görülmüş şeyler değil. Performans olarak çok memnunum. Açıkcası photoshop vs. programlardan yana bir sıkıntı yaşamayacağımın farkındaydım. benim aklımı karıştıran yazılım geliştirme tool'larının çalışıp çalışmayacağıydı. Intel mac'de ne yapıyorsam hepsi bir şekilde ya native ya rosetta üzerinden sorunsuz sıkıntısız çalışıyor. Sadece homebrew üzerinden kurduğum valet tool'u ara sıra PHP sürümünü unutuyor. iki satır komut ile onu da düzeltiyorum (bu sorun genelde sistem güncellemelerinden sonra oluyor).

Sonuç olarak web geliştiricilere rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Ayrıca sizlere de faydalı olacağını düşündüğüm bir başka deneyimimi de paylaşmak istiyorum.
Ben setup olarak multi monitör çalışmayı tercih ediyorum. İşler çok daha rahat ilerliyor. Bununla beraber bir tane evde bir tane işyerinde bir tane de çantamda sabit olmak üzere 3 adet macbook sarj cihazı alıyorum. bu sayede kablo toplama taşıma ile vs. uğraşmıyorum.

Yeni maclerin sarj adaptörü ve kablosu 1000TL civarı tutuyor. Bu durumda 2 tane daha almak saçma bir yatırım gibi gözüküyor. Ancak ben güzel bir ara çözüm buldum. Evde kullandığım Dell 2719HC bir monitör vardı. Bu monitördeki usb type c bağlantısı sayesinde type c kablo ile hem bilgisayarı sarj ediyor hemde ikinci monitör olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca monitör üzerinde bulunan 2 adet usb girişi de hub olarak kullanıma sunuluyor. Ve bunlar gayet iyi çalışıyor. Sonuç olarak ben aynı monitörden bir tane de işyerine aldım bu sayede macbook orjinal sarj cihazını çantamda taşıyorum ve neredeyse hiç kullanmıyorum. Evdeyken ve işyerindeyken de ikinci ekranı tek kabloyla bağladığım anda hem hub hemde güç konusunu çözmüş oluyorum. Monitörün kullanım klavuzunda 61W enerji sağladığı yazıyor dolayısıyla kullanırken azalma veya bitme gibi bir sorun da yok.

Eğer benim gibi sebeplerden 1000TL ödeyip sarj kablosu almayı düşünüyorsanız. 1500TL civarına benim monitörün 24inch modelini alabilirsiniz. Hubları da düşündüğünüz zaman neredeyse bedavaya geliyor.

Screen Shot 2021-02-04 at 12.49.44.png


Ayrıca Hub çözümü olarak bilgisayarı beklerken Kingston Nucleum almıştım. Şuan kurduğum sistem nedeniyle neredeyse hiç kullanmıyorum ama hub arayan arkadaşlara öneririm.

Birde dosya transferleri arasında sıkıntı yaşamamak için Sandisk Ultra Dual Drive Type-C flash bellek öneriyorum. Bu sayede eski tip giriş ve bilgisayarınız arasında bir köprü kurmuş oluyorsunuz.

Son olarak paragon'un microsft ntfs for mac programının güncel sürümünü de hemen almanızı tavsiye ediyorum. Bu sayede NTFS tarafında hiç bir sıkıntınız kalmıyor.
 
Bende hem grafik tasarım, hem de yazılım tarafı var. Creative Cloud içinden Photoshop'un beta sürümünü kurdum, açılış hızı falan tarihte görülmüş şeyler değil. Performans olarak çok memnunum. Açıkcası Photoshop vs. programlardan yana bir sıkıntı yaşamayacağımın farkındaydım. Benim aklımı karıştıran yazılım geliştirme tool'larının çalışıp çalışmayacağıydı. Intel Mac'de ne yapıyorsam hepsi bir şekilde ya native ya rosetta üzerinden sorunsuz sıkıntısız çalışıyor. Sadece homebrew üzerinden kurduğum valet Tool'u ara sıra PHP sürümünü unutuyor. İki satır komut ile onu da düzeltiyorum (bu sorun genelde sistem güncellemelerinden sonra oluyor).

Sonuç olarak web geliştiricilere rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Ayrıca sizlere de faydalı olacağını düşündüğüm bir başka deneyimimi de paylaşmak istiyorum.
Ben setup olarak multi monitör çalışmayı tercih ediyorum. İşler çok daha rahat ilerliyor. Bununla beraber bir tane evde bir tane iş yerinde bir tane de çantamda sabit olmak üzere 3 adet MacBook sarj cihazı alıyorum. Bu sayede kablo toplama taşıma ile vs. uğraşmıyorum.

Yeni Mac'lerin sarj adaptörü ve kablosu 1000TL civarı tutuyor. Bu durumda 2 tane daha almak saçma bir yatırım gibi gözüküyor. Ancak ben güzel bir ara çözüm buldum. Evde kullandığım Dell 2719HC bir monitör vardı. Bu monitördeki USB Type-C bağlantısı sayesinde Type-C kablo ile hem bilgisayarı sarj ediyor hem de ikinci monitör olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca monitör üzerinde bulunan 2 adet USB girişi de Hub olarak kullanıma sunuluyor. Ve bunlar gayet iyi çalışıyor. Sonuç olarak ben aynı monitörden bir tane de iş yerine aldım bu sayede MacBook orijinal sarj cihazını çantamda taşıyorum ve neredeyse hiç kullanmıyorum. Evdeyken ve iş yerindeyken de ikinci ekranı tek kabloyla bağladığım anda hem Hub hem de güç konusunu çözmüş oluyorum. Monitörün kullanım klavuzunda 61W enerji sağladığı yazıyor dolayısıyla kullanırken azalma veya bitme gibi bir sorun da yok.

Eğer benim gibi sebeplerden 1000TL ödeyip sarj kablosu almayı düşünüyorsanız. 1500TL civarına benim monitörün 24inch modelini alabilirsiniz. Hub'ları da düşündüğünüz zaman neredeyse bedavaya geliyor.

Eki Görüntüle 865327


Ayrıca Hub çözümü olarak bilgisayarı beklerken Kingston Nucleum almıştım. Şu an kurduğum sistem nedeniyle neredeyse hiç kullanmıyorum ama Hub arayan arkadaşlara öneririm.

Bir de dosya transferleri arasında sıkıntı yaşamamak için SanDisk Ultra Dual Drive Type-C flash bellek öneriyorum. Bu sayede eski tip giriş ve bilgisayarınız arasında bir köprü kurmuş oluyorsunuz.

Son olarak Paragon'un microsft NTFS for Mac programının güncel sürümünü de hemen almanızı tavsiye ediyorum. Bu sayede NTFS tarafında hiçbir sıkıntınız kalmıyor.

Çok teşekkürler bende js ortamında çalışıyorum araştırdığım kadarıyla her şey yolunda gözüküyor o tarafta. Muhtemelen bir sorun olmaz
 

Geri
Yukarı