Linux'ta bulunan Apt ve Apt-GET komutlarının farkı nedir? Farklı sunuculardan mı uygulama yüklüyor?
/etc/apt/sources.list
isimli dosyada saklanıyor. Eğer dışarıdan DEB kurduysanız /etc/apt/sources.list.d
isimli dizinde ekstra .list
uzantılı dosyalar oluşabiliyor.(Örneğin google-chrome.list
, vscode.list
gibi.)/etc/apt/sources.list
isimli dosyada saklanıyor. Eğer dışarıdan DEB kurduysanız /etc/apt/sources.list.d
isimli dizinde ekstra .list
uzantılı dosyalar oluşabiliyor.(Örneğin google-chrome.list
, vscode.list
gibi.)apt-get
, alt düzey ve "arka uç" olarak kabul edilebilir ve diğer APT tabanlı araçları destekleyebilir. apt
son kullanıcılar için tasarlanmıştır ve çıktıları sürümler arasında değiştirilebilir.(Örneğingoogle-chrome.list
,vscode.list
gibi.)
Kubuntu kullanıyorum ve sorun yaşamadım.Şu iki sourcelist bende hep sorun çıkarıyor.
Çözemedim hala.
Kubuntu kullanıyorum ve sorun yaşamadım.
sudo rm /etc/apt/sources.list.d/*.save
hepsini siler. Çekinmeye gerek yok zaten gereksiz dosyalar -bence-.@Zurnadürümsudo rm /etc/apt/sources.list.d/*.save
hepsini siler. Çekinmeye gerek yok zaten gereksiz dosyalar -bence-.
Hayır öyle değil. Bunlar eğer asıl kaynak sorun çıkartırsa diye otomatik oluşturuluyor. İsterseniz şu komutla görmezden de gelebilirsiniz:Güncelleme gelince bir pakete ne yapacağız? Update etmeyecek mi?
sudo sh -c "echo 'Dir::Ignore-Files-Silently:: \"(.save|.distupgrade)$\";' > /etc/apt/apt.conf.d/99ignoresave"
Hâlâ aynı.Hayır öyle değil. Bunlar eğer asıl kaynak sorun çıkartırsa diye otomatik oluşturuluyor. İsterseniz şu komutla görmezden de gelebilirsiniz:
Bash:sudo sh -c "echo 'Dir::Ignore-Files-Silently:: \"(.save|.distupgrade)$\";' > /etc/apt/apt.conf.d/99ignoresave"
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.